27/9/16

Ολο το παρασκήνιο για το «κόψιμο» Καλογρίτσα από τις τηλεοπτικές άδειες - Τουρκολιβανέζος θα έδινε το ρευστό των 18 εκ. ευρώ

Χασαπόπουλος Νίκος  
Τα σενάρια της επόμενης ημέρας - Το ποσό των €25.300.000 κατέθεσε ο ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας
Ενα πολιτικό- οικονομικό θρίλερ με ανάμειξη πολιτικών, ενός τούρκο-λιβανέζου «επενδυτή» (αγνώστων λοιπών στοιχείων) παίχτηκε έως την τελευταία στιγμή, μέχρις ότου αποφασιστεί ότι θα πρέπει να κοπεί ο Χρ. Καλογρίτσας από τις τηλεοπτικές άδειες. Η πληροφορία ότι ο κ. Καλογρίτσας θα έμενε τελικά εκτός του τηλεοπτικού διαγωνισμού και ότι δεν πρόκειται να καταβάλει τα χρήματα άρχισε να κυκλοφορεί από την Κυριακή, πλην όμως ουδείς ήθελε να τη κοινοποιήσει έως ότου υπάρξει επιβεβαίωση τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα που έπρεπε να καταβληθεί η δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες. Οπως και έγινε.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τα δάνεια που έλαβε ο κ. Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής, τις εγγυήσεις με τα βοσκοτόπια που υπέβαλε, τις ακάλυπτες επιταγές καθώς και το διάτρητο πόθεν έσχες του, είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθεί από το τζόγο του τηλεοπτικού πεδίου, χάνοντας και τα 3 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει ως εγγύηση, τινάζοντας στον αέρα ολόκληρο το οικοδόμημα που έστησε ο κ. Παπάς και η παρέα του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε έκτακτη (και μη ανακοινώσιμη) σύσκεψη στις 8.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν το ζήτημα αυτό. Στην αρχή ορισμένοι της γνωστής παρέας Μαξίμου ισχυρίστηκαν ότι ο κ. Καλογρίτσας βρήκε τα χρήματα (περίπου 18 εκατ. ευρώ) από κάποιον τούρκο-λιβανέζο. Ωστόσο όμως όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν στο να μην δοθεί άδεια στον εργολάβο δημοσίων έργων, κουμπάρο υπουργών της κυβέρνησης με το διάτρητο πόθεν έσχες του. Καταβλήθηκε εν συνεχεία προσπάθεια να βρεθεί ένας κομψός τρόπος, χωρίς να υπάρχει άμεσος πολιτικός αντίκτυπος προς τους κυβερνώντες ώστε να αποκλειστεί ο κ. Καλογρίτσας και να πέσει όλη η ευθύνη στον μεγαλοεργολάβο, ότι δηλαδή ήταν εκπρόθεσμος στην καταβολή της δόσης. Με μια παιδαριώδη προσχηματική δικαιολογία  ο κ. Καλογρίτσας υποβάλει τη Δευτέρα το πρωί (αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε ότι ο τρίτος υπερθεματιστής κ. Κυριακού του Αντένα κατέβαλε την πρώτη δόση) αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με το οποίο ζητούσε να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που, όπως ισχυριζόταν, δεν σχετίζονται με τις δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτής εντός της προθεσμίας. Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο, κάτι που γνώριζε πολύ καλά και ο κ. Καλογρίτσας και όμως  υπέβαλε αυτό το αίτημα, έτσι για την τιμή των όπλων και για να δικαιολογήσει τις επιλογές του Μαξίμου.

Αλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει ο «ΒΗΜΑτοδότης» ο κ. Καλογρίτσας δεν ήθελε από την αρχή να γίνει καναλάρχης και να δημιουργήσει το Syriza Channel. Πρότεινε μάλιστα στους «λεβέντες του Μαξίμου» αντί καναλιού να τους εκδώσει μια εφημεριδούλα που να τους στηρίζει. Ετσι οι του Μαξίμου στράφηκαν προς άλλον επίδοξο, γνωστό για την αγάπη του για τον τζόγο. Αυτός όμως μόλις είδε την «παρέα» αυτή την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» (όπως λέει και λαός), κάνοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό να εκφράσει την απογοήτευσή του προς τον συγκεκριμένο λάτρη του τζόγου. Η παρέα του Μαξίμου εστράφη και πάλι ασκώντας αυτή τη φορά μεγαλύτερη πίεση στον κ. Καλογρίτσα.  

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα. Ο πρώτος επιλαχών είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα με δηλώσεις του δέχεται να καταβάλει την πρώτη δόση την οποία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες. Θα πρέπει λοιπόν σε πέντε ημέρες να «δείξει» ότι έχει τα χρήματα, να υποβάλει το «πόθεν έσχες» του, να ελεγχθεί και εν συνεχεία εντός 15 ημερών να καταβάλει την πρώτη δόση.

Γεροβασίλη: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα


«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
Με την ανάρτηση αυτή η κ. Γεροβασίλη επιχειρεί να απαντήσει σε όσους προεξοφλούν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα προχωρήσει, με αφορμή την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας.


Οι ανακοινώσεις ΓΓΕΕ και Καλογρίτσα


Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ έχει ως εξής:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: 
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η ανακοίνωση Καλογρίτσα


Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας  «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Καταβολή της α' δόσης από Κυριακού

Το ποσό των 25.300.000 ευρώ κατέθεσε το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί, για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας.

Να σημειωθεί ότι εκπνέει τη Δευτέρα, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. ΣΚΑΙ και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Βρώμα και δυσωδία ... και για την κυβέρνηση και για το κράτος και για τον εργολάβο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.