27/8/16

Β Συρία: πολλές τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά YPG και SDF και στο χωριό Amarna όπου σκοτώθηκαν πολίτες.Συγκρούσεις κούρδων τούρκων στα Ν της Jarablus

Casuhhuqihq
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία και των κούρδων πολιτοφυλάκων σε 2 τοποθεσίες της Β Συρίας σε Al Amarna και Youssef Bek, στα νότια της συριακής πόλης Jarablos που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός και οι υποστηρικτές του.
Την είδηση αυτών των επιθέσεων αναφέρει στο Reuters ένας διοικητής των « ανταρτών ».

Η διοίκηση των κουρδικών περιοχών στη ΒΑ Συρία ανακοίνωσε ότι οι « συμμαχικές δυνάμεις » βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα τουρκικά τανκ που προελαύνουν στην κατεύθυνση της Amarna, χωρίς οι κούρδοι να δεσμεύονται σε αυτές τις μάχες.

Η Τουρκία εντατικοποιεί την επιχείρησή της Ασπίδα του Ευφράτη  στη Συρία.Νωρίτερα σήμερα το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Jarablos, οργάνωση της ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε από την τουρκική αεροπορία στα νότια της Jarablos.Σύμφωνα με το Συμβούλιο το χτύπημα της τουρκικής αεροπορίας στο χωριό Amarna προκάλεσε το θάνατο πολλών πολιτών. sputnik27.8.16
To στρατιωτικό Συμβούλιο της Jarablus και οι SDF μιλούν για επικίνδυνη κλιμάκωση σύμφωνα με το BBC.Στη γραμμή του μετώπου κουρδικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τουρκικά τανκ σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο 27.8.16.

Σε πολλλές τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς υποβλήθηκαν στα Ν της πόλης Jarablus το Σάββατο  οι SDF και οι YPG .debka 27.8.16 Παράλληλα άλλα 6 τανκ εισέβαλαν στο συριακό εδαφος το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.H ένταση ήταν αναπόφευκτη αφού οι κουρδικές πολιτοφυλακές αγνόησαν το τελεσίγραφο του του αμερικανού αντιπροέδρου Joe Biden της 24ης Αυγούστου ν΄αποσυρθούν στ΄ανατολικά του Ευφράτη ειδάλλως θα στερηθούν την αμερικανική υποστήριξη.

A Turkish tank at the Syrian border
Πηγές του DEBKAfile μεταφέρουν ότι η πρώτη κουρδοτουρκική σύγκρουση εντός συριακού εδάφους έλαβε χώρα τη νύχτα της Πέμπτης καθώς κούρδοι του Manbij επιτέθηκαν σε θέσεις που κερδίθηκαν από τουρκικά τεθωρακισμένα στη Jarablus, κάποιες ώρες αφότου η ISIS  αποσύρθηκε από την πόλη.
Οι μάχες συνεχίστηκαν και το Παρσκευή το πρωί 26 Αυγούστου.
Οι τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο αρχηγός του ρωσικού ΓΕΣ Valery Gerasimov θα έφθανε στην Άγκυρα την Παρασκευή για διαβουλεύσεις με τον ομόλογό του Hulusi Akar.

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων σε Συρία και Ιράκ ο Stephen Townsend, ζήτησε από τις ειδικές αμερικανικές δυνάμεις ν΄αποσυρθούν από το πλευρό των YPG και να επσιτρέψουν στην αεροπορική τους βάση στη Rmeilan πλησίον της Hassaka. 
Ο ίδιος διέταξε να σταματήσει η διοχέτευση πυρομαχικών πυροβολικού στην κουρδική πολιτοφυλακή και η μεταφορά πληροφοριών από τις εμπόλεμες ζώνες που κατέχουν οι τούρκοι. 

Αυτά τα μέτρα θα είναι πρόσκαιρα και προβλέπεται η άρση τους εφόσον οι κούρδοι αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη ενημέρωσαν αμερικανοί αξιωματικοί τον ο Salih Muslim διοικητή των (PYD). DEBKA 26.8.16

3 σχόλια:

  1. http://www.haberler.com/cerablus-ta-turk-tanki-vuruldu-1-asker-yarali-8733987-haberi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διδάσκονται τίποτα οι ιεροκήρυκες της ιερής πατριωτικής υποχρέωσης για ακατάλυτη πίστη καί πρόσδεση στη συμμαχία με "τις θαλάσσιες δυνάμεις"; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαλαρωστε φιλοι...παγκαλιος δακτυλος...ειναι σαφες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.