27/8/16

Οι SDF πολεμάνε μόνοι τους Τούρκους στην Αμάρνα – «Εξαφανισμένοι» Ρώσοι και Αμερικανοί

map<
Τον Μάρτιο του 2016 ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αποσύροντας τον μεγάλο όγκο των στρατευμάτων του από τη Συρία, είχε υποσχεθεί στους Κούρδους της βόρειας Συρίας ότι εάν τους επιτεθεί η Τουρκία εκείνος θα είναι εκεί για να τους προστατεύσει.
«…ο Βλάντιμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους Κούρδους ηγέτες ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί την ομόσπονδη επικράτεια εάν δεχθεί εισβολή από την Τουρκία», γράφαμε στις 19 Μαρτίου (διαβάστε εδώ).

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, πέντε μήνες μετά, άγριες μάχες έχουν ξεσπάσει στη βορειοδυτική Συρία, νότια της κατεχόμενης από τους Τούρκους συριακής πόλης Τζαραμπλούς, μεταξύ των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των Τούρκων εισβολέων στη Συρία.

Οι Τούρκοι έχουν στείλει μπροστά, ως πεζικό, τους μισθοφόρους φιλότουρκους τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα, που τους έχουν ντύσει με τουρκικές στολές, και από πίσω τούς υποστηρίζουν τουρκικά τανκς και πυροβολικό. Επίσης, από αέρος τουρκικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

 Οι SDF πολεμάνε μόνοι τους Τούρκους στην Αμάρνα – «Εξαφανισμένοι» Ρώσοι και Αμερικανοί

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι έχει ξεσπάσει άγρια μάη. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα η αραβοκουρδική ταξιαρχία Τζαΐς Αλ Θουγάρ (Στρατός Επαναστατών) αμύνεται πολεμώντας με πρωτοφανές πείσμα στο χωριό Αμάρνα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά τανκς πλησιάζουν προς τις θέσεις των SDF, διακινδυνεύοντας φυσικά να υποστούν και απώλειες.

Οι μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ που υποστηρίζουν φανερά τις SDF, και η Ρωσία, που διακήρυτταν ότι θα είναι στο πλευρό τους απέναντι στην Τουρκία, έχουν εγκαταλείψει τους δημοκρατικούς μαχητές της Συρίας, Άραβες, Κούρδους, Τουρκμένους και Ασσύριους, που απαρτίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μόνους απέναντι στον Ερντογάν.
Εάν οι SDF ηττηθούν από τον Ερντογάν θα είναι μια ακόμα ντροπή στα ιστορικά των μεγάλων δυνάμεων, εάν οι SDF νικήσουν τον Ερντογάν θα είναι αποκλειστικά δική τους νίκη και ο απόλυτος εξευτελισμός των μεγάλων δυνάμεων.

 Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι SDF, με μοβ χρώμα η τουρκική κατοχή, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος. Ο κάτω χάρτης δείχνει την ευρύτερη περιοχή.
map2


9 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι παραδέχονται απώλειες

    https://twitter.com/ragipsoylu/status/769596915281498112

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρώσοι για άλλη μια φορά συνεπής στις υποσχέσεις τους. Να τα βλέπουν όσοι περιμένουν υποστήριξη απο το "ξανθό γένος". Ας εμπεδώσουμε όλοι ότι τα κράτη δεν έχουν ηθική, έχουν συμφέροντα. Αντέ να κοιτάξουμε και τα δικά μας συμφέροντα λίγο και να μη περιμένουμε απο τον κάθε τυχοδιώχτη απατεώνα τύπου Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω οι αμερικανοι ειναι σταθεροι.Παντως οι Αμερικανοι ελεγαν ναι στο ΚΟυρδικο κρατος,ενω ταυτοχρονα στηριζαν DAESH,ενω οι Ρωσοι στηριζαν και στηριζουν τον Ασαντ,ωστε να μην διαμελιστει η Συρια,οχι απο αγαπη,αλλα λογω συμφεροντων.Αν δεν ηταν ο ΠΟυτιν,ο τυχοδιωκτης απατεωνας οπως λες,ο DAESH,οι συμμαχοι των Αμερικανων,θα ειχαν κερδισει τον πολεμο.Οι Αμερικανοι βαζουν χερι στους Κουρδους,ωστε να υποχωρησουν,προς οφελος των Τουρκων και περιμενεις η Ρωσια να επιτεθει;Να γινει δηλαδη παγκοσμιος πολεμος;Οι ΗΠΑ παραμενουν αυτοκρατορια και ψαχνουν αφορμη για συγκρουση με Ρωσια.

      ΥΓ1 οσον αφορα την πηγη της δηλωσης του Πουτιν,ειναι μια ισραηλινη εφημεριδα.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εμπιστη.Αλλα ακομα και αν εγινε,αφου οι Αμερικανοι αλλαξαν σταση,λογικο και οι Ρωσοι να εκαναν πισω.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον Grypas. Αλλά το ζήτημα δεν είναι η Ρωσία, έχει υπερεκτιμηθεί η δύναμή της, αφού πρόκειται για γεωπολιτικά μεσαία μάλλον δύναμη με φαντασιώσεις επανάκτησης της παλαιάς σοβιετικής δύναμης. Αλλού είναι το θέμα: ήδη κουρδικές πηγές με αναφορά στο "βαθύ ΡΚΚ" μιλάνε για "παγκόσμια συνωμοσία" με συμμέτοχες όλες τις μεγάλες δυνάμεις και δίνουν το μήνυμα για τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Δύση και Η.Π.Α. Οι Κούρδοι πλέον θα παίξουν το παιχνίδι πιο αυτόνομα και ελπίζω έξυπνα, για να μην τους θεωρούν ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικάνοι δεδομένους. Ας φάνε και τα μουστάκια τους στο Χαλέπι, και ας βγάλουν οι Ρώσοι ειδικά μόνοι τους το φίδι από την τρύπα..για τους Αμερικάνους το ξέραμε, δεν περιμέναμε από τους εδώ ρωσολάγνους να μας πούνε τι είναι Η.Π.Α.

      Διαγραφή
    3. πονηροι οι σακατηδες...βαζουν αλλους να τραβουν τα βολια κιαυτοι λουφαζουν απο πισω τους ...χεχεχε!!!

      Διαγραφή
  3. Η εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει ο Ερντογάν από την μέση χωρίς πραξικόπημα. Κανονικά, πρέπει να τους αφήσουν και άλλο να προχωρήσουν μέσα στην Συρία και αφού ανοίξουν το μέτωπο να τους αντιμετωπίσουν σε ένα περιβάλλον που ούτε η αεροπορική κάλυψη μπορεί να βοηθήσει είτε τίποτα.

    Οργάνωση αντιμέτρων σε περιοχές όπου το έδαφος το επιτρέπει και δεν υπάρχει δυνατότητα ενισχύσεων και οπισθοχώρησης και φυσικά τρομακτικές απώλειες στον Τουρκικό Στρατό έτσι ώστε να χαθεί η δημοτικότητα του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμμη που δευτερολογώ αλλά είναι σημαντικό. Οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να έχουν την δύναμη να επιβάλλουν την πολιτική τους στην περιοχή. Ναι, είναι παιχνίδι εξουσίας που αυτός θα αποδείξει ότι μπορεί θα κερδίσει την ευνοια. Οι Κούρδοι θα πρέπει να επιδωθούν σε πόλεμο φθοράς και να αποδείξουν ότι όντως ελεγχουν την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.