27/8/16

ΜΙΤ: Κυνηγούν τους πραξικοπηματίες της Τουρκίας με το «Σπαθί του Γεδεών» της Mossad

Χρησιμοποιούν μεθόδους των Ισραηλινών
Διονύσης Θανάσουλας
Ομάδες κρούσης πέντε ή έξι πρακτόρων έχουν ακροβολιστεί σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή αναζητώντας φυγάδες από τον τουρκικό στρατό 
Με μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί μετά την σφαγή των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς του Μονάχου κυνηγούν οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τους πραξικοπηματίες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, η MIT φέρεται να έχει στείλει ομάδες κρούσης η απαγωγής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να ανακαλύψουν πραξικοπηματίες που κατάφεραν να διαφύγουν μετά την αποτυχία της ανατροπής του Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ομάδες σύμφωνα με όσα διαρρέουν επιλεκτικά κύκλοι των μυστικών υπηρεσιών, λειτουργούν αυτόνομα, αποφεύγουν τις επικοινωνίες με τα κεντρικά της ΜΙΤ, έχουν ένα αρχηγό και κάθε μέλος τους διαθέτει διαφορετικές ικανότητες από το άλλο.
Κινούνται με άκρα μυστικότητα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Ρώμη και σε πλείστες άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, προσπαθώντας να εντοπίσουν υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς που φέρεται να δραπέτευσαν για να γλιτώσουν από το πογκρόμ διώξεων, που εξαπέλυσε ο «Σουλτάνος» την επομένη κιόλας του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Οι εντολές που έχουν λάβει είναι να «τελειώνουν» όταν τους βρουν, με δεδομένο ότι θα είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά τους κρυφά στην Τουρκία.   

Καν' το όπως η Mossad  
Παρά τις πολύ συχνά κάκιστες σχέσεις με το Ισραήλ, οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες φέρονται να λειτουργούν σε αυτή την περίπτωση, όπως οι Ισραηλινοί έπραξαν μετά τον θάνατο των των αθλητών τους από τον «Μαύρο Σεπτέμβρη», στους Ολυμπιακούς του Μονάχου.
Η πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ ζήτησε από την Mossad να εντοπίσει τους υπεύθυνους της σφαγής και όταν πήρε την λίστα ομάδες πρακτόρων της υπηρεσίας διακτινίστηκαν σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, αναζητώντας συγκεκριμένα άτομα, ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια από τα μυστικά κονδύλια της υπηρεσίας, τα οποία είχαν μεταφερθεί σε ειδικούς λογαριασμούς.
Η επιχείρηση πήρε την κωδική ονομασία «Το σπαθί του Γεδεών» η κατ' άλλους «Η οργή του Θεού» και σημαδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες με εκτελέσεις μελών του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και της PLO, στην Ρώμη, το Παρίσι, την Κύπρο ακόμη και την Αθήνα.
Στην πιο παράτολμη από αυτές Ισραηλινοί κομάντος της επίλεκτης μονάδας Σαραγιέτ Μετκάλ,συνεπικουρούμενοι από κλιμάκιο πρακτόρων της Mossad επέδραμαν σε κτήριο στην Βηρυτό, εκτελώντας τρία ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων.
Ένας από τους καταδρομείς ήταν ο μελλοντικός υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο κομάντο είχαν ντυθεί γυναίκες για να παραπλανήσουν τους φύλακες του κτηρίου, σε μια επιχείρηση που έγραψε ιστορία.

Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. 1) "Στην πιο παράτολμη από αυτές Ισραηλινοί κομάντος της επίλεκτης μονάδας Σαραγιέτ Μετκάλ,συνεπικουρούμενοι από κλιμάκιο πρακτόρων της Mossad επέδραμαν σε κτήριο στην Βηρυτό, εκτελώντας τρία ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων. Ένας από τους καταδρομείς ήταν ο μελλοντικός υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο κομάντο είχαν ντυθεί γυναίκες για να παραπλανήσουν τους φύλακες του κτηρίου, σε μια επιχείρηση που έγραψε ιστορία".

    2) "Η επιχείρηση πήρε την κωδική ονομασία «Το σπαθί του Γεδεών» η κατ' άλλους «Η οργή του Θεού» και σημαδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες με εκτελέσεις μελών του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και της PLO, στην Ρώμη, το Παρίσι, την Κύπρο ακόμη και την Αθήνα"

    Προς συμπλήρωση(για όποιον ενδιαφέρεται) όσων αναφέρει το άρθρο:

    1) 16 Οκτωβρίου του 1972, Ρώμη.Τα πρώτα αντίποινα στους Άραβες για το χτύπημα τους στο Μόναχο. Στόχος ο Wael Zwaiter. Εκτελέστηκε από δύο εκτελεστές που τον έκαναν "κόσκινο"(11 σφαίρες!) την ώρα που γυρνούσε σπίτι του από το σούπερ μάρκετ, μέσα στην πολυκατοικία μπροστά από τον ανελκυστήρα στο ισόγειο. Η “δουλειά” έγινε επαγγελματικά στην κάθε λεπτομέρεια.

    Το ένα από τα δύο πιστόλια από το οποίο δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες ήταν το ιταλικό Beretta M1951 πρόγονος του γνωστού πετυχημένου Beretta Μ9 (σταθερή αξία από το 1980).
    Η επιλογή του Beretta M1951(γνωστό στους Ιταλούς ως Modello 1951) για μια σειρά από λόγους ως πιστόλι εκείνης της γενιάς 1950 - 1970 δείχνει ότι ο βασικός εκτελεστής ήταν άτομο που είχε σχέση με στρατό και πιθανότατα με ειδικές δυνάμεις και ήθελε ένα πιστόλι αξιόπιστο και ισχυρό στρατιωτικών εφαρμογών.

    Πράγματι ο επικεφαλής της ομάδας που τον εκτέλεσε ήταν πρώην(και νυν και αεί) αξιωματικός ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ. Δύο τον εκτέλεσαν μέσα στην πολυκατοικία μπροστά από τον ανελκυστήρα, ένας σκοπός απ' έξω κι ένας ακόμα οδηγός στο αυτοκίνητο διαφυγής.

    2) Δεκέμβριος του 1972, Παρίσι. Στόχος ο Mahmoud Hamshari. Τον τινάζουν στον αέρα με βόμβα που είχαν τοποθετήσει μέσα στο σπίτι του και ο μηχανισμός της πυροδότησης ήταν κάτι "προχωρημένο" για 1972. Βόμβα στην συσκευή τηλεφώνου, τηλεφωνική κλήση την ώρα που ο στόχος ήταν μόνος στο σπίτι, ο στόχος απάντησε,αναγνωρίστηκε η φωνή του και πυροδότησαν με τηλεχειριστήριο την βόμβα που είχε οπλίσει με το σήκωμα του ακουστικού από τον στόχο.

    3) 24 Ιανουαρίου του 1973, Λευκωσία. Στόχος ο Hussein Al Bashir. Τον τίναξαν με βόμβα στον αέρα την ώρα που ξάπλωσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Βόμβα κάτω από το κρεβάτι που πυροδοτήθηκε με διπλό μηχανισμό(επαφής και τηλεχειριστήριο) για σίγουρα αποτελέσματα. Το δωμάτιο διαλύεται ολοσχερώς.

    4) Μάρτιος 1973. Βηρυτός. Έπειτα από λεπτομερές ψάξιμο μηνών, πράκτορες του τμήματος εκτελέσεων της Μοσάντ διεισδύουν στον Λίβανο,έρχονται σε επαφή με sleeper πράκτορες στην Βηρυτό και οργανώνουν καταδρομική ενέργεια εκτέλεσης 3 συγκεκριμένων στόχων. Στις 9 Απριλίου 1973 ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ με λέμβους διεισδύουν αθόρυβα στο λιμάνι του ”Παρισιού της Μέσης Ανατολής”. Στην ακτή τους περιμένουν οι πράκτορες του τμήματος εκτελέσεων. Μέσα σε αυτοκίνητο έχουν ότι χρειάζονται(υλικά μεταμφίεσης και εφεδρικά όπλα παρόλο που οι κομμάντος ήταν οπλισμένοι. Οι πιο λεπτοκαμωμένοι και μέσου αναστήματος από τα κομμάντα μεταμφιέζονται σε γυναίκες με περούκες, κραγιόν και ανάλογο ντύσιμο. Λογικό διότι ένα θηρίο-τεθωρακισμένο 1,90 και 85 κιλά πως να τον μεταμφιέσεις σε γυναίκα?:) Φαίνεται από μακριά ότι το τρώει το φαΐ του :) Οι υπόλοιποι με κλασσικά πολιτικά ρούχα. Πλησιάζουν συγκρότημα κατοικιών βαδίζοντας με φυσιολογικό ρυθμό ως “ζευγάρια” παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πιστόλια με σιγαστήρες εξουδετερώνουν τους σκοπούς και στη συνέχεια εισέβαλαν στις οικίες των στόχων. Τον λόγο πήραν τα υποπολυβόλα UZI
    Καμάλ Νάσερ, Μοχάμεντ Γιουζουφ αλ Νατζάρ. Καμάλ Αντουάν και μερικοί άλλοι βασικοί στόχοι εκτελέστηκαν από τους κομμάντος από δωμάτιο σε δωμάτιο με φωτογραφίες αναγνώρισης στα χέρια μαζί με τα UZI τους.
    3 μέρες πριν την καταδρομική ενέργεια, στις 6 Απριλίου 1973 εκτελέστηκε από τους πράκτορες του τμήματος εκτελέσεων με 12 σφαίρες ο Αλ Κουμπαϊσί στο αυτοκίνητο του μέσα στην Βηρυτό. Μια όμορφη νύχτα και χορτάτος μετά από γεύμα σε φιλικό του σπίτι;


    5) 11 Απριλίου 1973, Αθήνα. Στόχος ο Zaiad Muchasi. Εκτελείται επίσης σε ξενοδοχείο. Η εκτέλεση στην Αθήνα τους ήρθε λίγο "γρουσούζικη". Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν λειτούργησε αλλά τελικά ο στόχος εκτελέστηκε "από κοντά" με “παραδοσιακό” τρόπο και με έκρηξη τελικά.

    6) 28 Ιουνίου 1973, Παρίσι. Δολοφονούν τον Μοχάμεντ Μπουντία. Κι αυτός με εκρηκτικό μηχανισμό αλλά όχι σε κτίριο. Είπαν να κάνουν τη διαφορά: Εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

    7) 22 Ιανουρίου 1979 Βηρυτός. Η Μοσάντ μετά από τρεις αποτυχίες καταφέρνει να δολοφονήσει με 100 κιλά εκρηκτικού μηχανισμού τον Αλί Χασάν Σαλάμε. Τον συγκεκριμένο τον ψάχνανε 7 χρόνια. Μετά την σφαγή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μοναχου ήταν μόνιμος στόχος. Αρχικά δολοφονήθηκε κατά λάθος από πράκτορες της Μοσάντ ένας μετανάστης (στη Νορβηγία) που του έμοιαζε πολύ και η σύλληψη από την Νορβηγική αστυνομία 6-7 πρακτόρων της Μοσάντ.

    Η αποτυχία- καθυστέρηση της δολοφονίας του Σαλάμε οφείλεται στο ότι τον προστατεύε η PLO πολύ καλά αλλά και στο ότι ήταν μυστικός σύνδεσμος επαφής μεταξύ PLO και CIA. Επίσης ο Σαλάμε για να έχει την ανοχή ή και μέχρι ενός βαθμού εύνοια και προστασία των Αμερικανών είχε δεσμευτεί από το 1970 να μην σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες αρκεί η CIA να έδινε οικονομική ενίσχυση αλλά και πολιτική ενίσχυση όποτε αυτό ήταν δυνατό μέχρι έναν βαθμό. Όλα αυτά φυσικά η CIA ουδέποτε τα παραδέχθηκε όταν τέθηκαν ερωτήσεις από αξιωματούχους της Μοσάντ. Η Μοσάντ αυτά τα 7 χρόνια αναζήτησης- έφτασε πολύ κοντά στην δολοφονία του Σαλάμε τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Την πρώτη φορά με ολόκληρη ομάδα πρακτόρων του τμήματος εκτελέσεων αλλά εκεί φημολογείται ότι βοήθησε η CIA κσι τον φυγάδευσε την τελευταία στιγμή. Τη δεύτερη φορά με πράκτορες ελεύθερους σκοπευτές που όμως δεν πρόλαβαν να τον σκοτώσουν διότι έγιναν αντιληπτοί. Τελικά τον σκοτώσανε με τον πιο σίγουρο τρόπο εκτέλεσης που δίνει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας θ ή στη χειρότερη σοβαρού τραυματισμού :

    Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός. Σκότωσε και τον Σαλάμε και τους 4 βασικούς σωματοφύλακες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.