5/8/16

Πρώην υπουργοί του Ερντογάν κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν

Πρώην υπουργοί του Ερντογάν κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν

  • Κατατέθηκε μήνυση εις βάρος τους από δικηγόρο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: istanbulhaber.com.tr)
Την ώρα που συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις σε όλες τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, ένας δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κωνσταντινούπολης, ο Μπουράκ Μπεκίρογλου, κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης εις βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών του Ερντογάν και του ΑΚΡ, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Τούρκος δικηγόρος κατηγορεί τους Μπουλέντ Αρίντς, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΚΡ και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ερντογάν, Χουσεΐν Τσελίκ, Κούρδο πρώην υπουργό Παιδείας, Σουάτ Κιλίτς, πρώην υπουργό νεότητας και Αθλητισμού και Σαντουλλάχ Εργκίν, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για σχέσεις με την οργάνωση του ιμάμη και άλλοτε φίλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπουράκ Μπεκίρογλου υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία για την υπόθεση.

Οι τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται για σχέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτ.: t24.com.tr)
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε πάρει θέση κάποιο μέλος της κυβέρνησης για όλα όσα υπονοεί ο μηνυτής. Ωστόσο είναι γνωστό ότι οι εν λόγω πολιτικοί έχουν αδρανοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, στα πλαίσια του υπόγειου πολέμου εξουσίας Ερντογάν-Γκιουλέν, που έχει πάρει χαρακτήρα ανοικτού πολέμου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
GALLERY
TAGS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.