6/8/16

Η Τουρκία βρήκε το μάστορά της - Οι Αυστριακοί βάζουν κατσάδα στον Ερντογάν και τους Τούρκους

Βιέννη: Προειδοποιεί Τουρκία να μετράει τα λόγια της

  Μαρίνα Χατζηκώστα
Την οργή της για τις κατηγορίες της Άγκυρας προς την Αυστρία εκφράζει η Βιέννη και προειδοποιεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να μετράει τα λόγια της. Ψυχραιμία συστήνει η Γερμανία ενω ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά πραξικοπηματίες στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Να προσέχει τα λόγια της προειδοποίησε η Αυστριακή Καγκελαρία την κυβέρνηση της Τουρκίας, απαντώντας άμεσα και σε αυστηρό ύφος, στα περί ακροδεξιάς κυβέρνησης που έχει μετατρέψει την Βιέννη σε πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού.
Η Βιέννη, τόσο διά του Καγκελάριου Κερν, όσο και του Υπουργού Εξωτερικών, επέμεινε πως πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία και διαμήνυσε πως οι 28 δεν πρέπει να αποδεχθούν τους τουρκικούς εκβιασμούς.
Στον αντίποδα πεπεισμένος ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία θα διαρκέσει, δηλώνει ο προσωπάρχης της γερμανικής Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, διαμηνύοντας παράλληλα προς την ʼγκυρα ότι η Γερμανία δεν εκβιάζεται.Διαμηνύει όμως και εκείνος, προς την ʼγκυρα ότι η Γερμανία δεν εκβιάζεται.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, και το 80% των Γερμανών, τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Στο εσωτερικό οι αρχές προσανατολίζουν πλέον τις έρευνες για εκκαθαρίσεις και στους κόλπους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς εκτιμάται σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν την σχετική εσωκομματική εγκύκλιο, ότι ακόμη και στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν εισέλθει υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του δεύτερου στην ιεραρχία του κόμματος, του Χαγιάτι Γιαζιτζί, και εντέλλεται την επείγουσα εκκαθάριση του οργανωτικού του κόμματος, ώστε να εκδιωχθούν όσοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ. Σύμφωνα δε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου.
Σύμφωνα δε με νέα στοιχεία που δίνει στο φως της δημοσιότητας το ρωσικό RT, τη νύχτα της 15ης Ιουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γλύτωσε από τον θάνατο, επειδή, το F16 που τον ακολουθούσε και τον είχε κλειδώσει στα σκοπευτικά του κινδύνευε να μείνει από καύσιμα και έπρεπε να προσγειωθεί. Αυτός, υποστηρίζει το ρεπορτάζ, είναι ο λόγος που δεν έριξε τελικά το προεδρικό αεροσκάφος και άλλαξε ρότα .

9 σχόλια:

  1. Βρε βρε...πως αλλάζουν οι καιροί! Οργισμένη δήλωση από την Βιεννη, την κάποτε έδρα του Μέτερνιχ και της Ιεράς συμμαχίας, εκείνης που προσπαθούσε να διατηρήσει την ακεραιότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν κανά δύο αιώνες,αντιμετωπίζοντας εχθρικά τον ελληνικό αγώνα του 1821, σήμερα τ' ακούει απ' τον Ερντογάν! Τελικά είναι άτιμο πράγμα η ιστορία! Προσπαθεί κανείς να την ξεπεράσει κι αυτή εκεί, επανέρχεται, πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να δίνεις τοιαύτη απάντηση σε αυτή την ανάρτηση πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά... Η Αυστρία είναι η μόνη χώρα που αντιδρά στους τσαμπουκάδες της Τουρκίας και μόνο για αυτό θα όφειλες να συμφωνείς. Αντ αυτού απαντάς με αξιώματα για την ιστορία. Για πες μας αφού είσαι οπαδός της ιστορικής συνέπειας- ο Τσίπρας έσκισε τα μνημόνιο; Έδιωξε την τρόικα; Πήγε τον κατώτατο μισθό στα 751; Ανάκτησε τη λαϊκή κυριαρχία; Τήρησε το όχι του δημοψηφίσματος; Κράτησε τις υποσχέσεις του; Τίμησε την κατάθεση στεφάνου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής; Απαιτεί το κατοχικό δάνειο; Ζητάει πολεμικές αποζημιώσεις;

      Διαγραφή
    2. Δέν μπορεῖτε κε Ἄκη, νά περιμένετε τέτοια πράγματα ἀπό τόν κ. Τσίπρα.
      Διότι, ὁ κ. Τσίπρας, δέν εἶναι χαρακτηριστικό δεῖγμα Ἕλληνος, οὔτε ἀντιπροσωπεύει πραγματικά τόν Ἑλληνικό λαό στήν πλειοψηφία του, ἴσως δέ, οὔτε κάν στήν σχετική πλειοψηφία του. _ Ὁ κ. Τσίπρας, ἀντιπροσωπεύει κυρίως, πλήν βεβαίως τοῦ κ. Παππά, τόν κ. Φίλη.
      _Οἱ περισσότεροι ὅμως Ἕλληνες, συμφωνοῦν μέ ὅσα άληθῆ λένε οἱ δυτικο-εὐρωπαῖοι, ἄν καί τελευταῖα ὅλο καί σπανίζουν τέτοια δείγματα γραφῆς ἐκ μέρους τους.

      Διαγραφή
    3. @ SOCRATES ALEXANDRINOS Λένε και πράγματα λοιπόν "αληθή" οι δυτικοευρωπαίοι; Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον, δεν το γνώριζα!

      Διαγραφή
    4. Η Αυστρία και η Βιέννη μαζί με τη Στοκχόλμη και τη Σουηδία είναι τα κεντρικά της Βουάσινγκτον στην κατεχόμενη μας ήπειρο.Αν αύριο μεθαύριο τα βρουν οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς (δύσκολο) όπως εγένετο κατά το παρελθόν που ήσαν αυτοκόλλητοι οι Αυστριακοί θα φορέσουν μπούρκα με ολόσωμη φωτογραφία του Ερδογάν.

      Διαγραφή
  2. @ AKIS και τι μου τα λες εμένα όλα αυτά, τι έκανε και τι δεν έκανε ο Τσίπρας; Γιατί πρέπει να σου απαντήσω εγώ; Μήπως θεωρείς πως είμαι οπαδός του;Και που κολανε αυτά τα ερωτήματα σου, τόσο με το σχόλιο μου όσο και με το ιδιο το άρθρο; Εγώ απλώς σχολίασα πάνω στα...καπρίτσια της ιστορίας, με δόση ειρωνίας εννοείται, εσύ φοβήθηκες μην και σου θίξω καθόλου τους λατρεμένους σου ευρωπαίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σου είχε καμία σχέση με το θέμα της ανάρτησης; Όχι! Και επειδη σου αρέσουν τα καπρίτσια της ιστορίας σου προσέφερα μεγαλύτερη χαρά με ένα από τα μεγαλύτερα ειρωνικά καπρίτσια της ελληνικής ιστορίας. Καλή απολαυση

      Διαγραφή
  3. @ AKIS μα και όμως, αν το καλοσκεφθεις, το δικό μου σχόλιο όντως ήταν απόλυτα σχετικό με το θέμα του άρθρου, το δικό σου ήταν αλλά αντ' άλλων, αλλά εντάξει, κατανοώ πως σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολο είναι να αντιληφθώ γιατί σε αυτή την ανάρτηση δεν βρήκες κάτι θετικό αλλά αποπροσανατόλισες τη συζήτηση με ένα άσχετο σχόλιο. Μπορώ να υποθέσω, καθώς και όλοι, αλλά δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί σε πείραξε η ανάρτηση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.