17/8/16

Μια αμερικανική τράπεζα κλείνει τους κρατικούς λογαριασμούς της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η αμερικανική τράπεζα Citibank θα κλείσει το λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας. 
« Σήμερα ενημερωθήκαμε από την αμερικανική τράπεζα Citibank, της οποίας χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς για να πραγματοποιήσουμε τις πληρωμές μας εντός 24 ωρών ανά τον κόσμο, ότι θα κλείσει εντός 30 ημερών τους λογαριασμούς της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας και της Τράπεζας της Βενεζουέλας », δήλωσε ο Maduro, ο οποίος αναφέρεται από την ιστοσελίδα Noticias24. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θεωρεί ότι πρόκειται για οικονομικό αποκλεισμό του Καράκας. 

« Νομίζετε ότι θα μας σταματήσετε ενεργοποιώντας ένα οικονομικό αποκλεισμό; Όχι, κύριοι, κανείς δεν σταματά τη Βενεζουέλα. 
Με Citibank ή χωρίς Citibank, προχωράμε », σχολίασε ο πρόεδρος. 

Ο Nicolas Maduro κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι συμπεριφέρεται σαν ιεροεξεταστή εναντίον της Βενεζουέλας.

 « Τι κάναμε εμείς στις ΗΠΑ; Απείλησε κανέναν η Βενεζουέλα στον κόσμο; Ασχοληθείτε με τα προβλήματά σας και αφήστε τη Βενεζουέλα ήσυχη », κατέληξε. 

Την ίδια μέρα, ο Nicolas Maduro διέταξε την κατάληψη του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας Kimberly-Clark, η οποία είχε σταματήσει την παραγωγή της στη Βενεζουέλα μετά την επιδείνωση των τοπικών οικονομικών συνθηκών.


Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 17.8.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.