11/8/16

Να γιατί δεν κέρδισε ο Ερντογάν στην Αγ. Πετρούπολη - Μόνιμη στρατιωτική βάση στο Χμεϊμίν της Συρίας επιθυμεί η Ρωσία

Ρωσικά μαχητικά στην αεροποριή βάση Χμεϊμίν (φωτ. wikipedia)
Σε μία πλήρως λειτουργική και μόνιμη στρατιωτική βάση στοχεύει να μετατρέψει η Ρωσία την προσωρινή αεροπορική βάση Χμεϊμίν, στη Συρία.
«Μετά τον καθορισμό του νομικού πλαισίου της βάσης Χμεϊμίν, αυτή θα εξελιχθεί σε μία μόνιμη βάση για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού» δήλωσε ο Φραντς Κλίντσεβιτς, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, τόνισε πως η Ρωσία γνωρίζει ότι «αν δε ληφθούν οι κατάλληλες ενέργειες, η τρομοκρατία θα εξελιχθεί σε πραγματική απειλή».
H αεροπορική βάση Χμεϊμίν βρίσκεται κοντά στη Λατάκεια και τη χρησιμοποιεί ήδη η ρωσική πολεμική αεροπορίας για επιχειρήσεις εναντίων των τρομοκρατών που δρουν στην επικράτειας της Συρίας εναντίον του Άσαντ.
Η Ρωσία, μετά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Αγ. Πετρούπολη, ισχυροποίησε τη θέση της στη Συρία και η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο της ολικής ανατροπής της πολιτικής της στη Συρία, αποδεχόμενη για ένα διάστημα την παραμονή του Άσατν στην εξουσία.
Να σημειωθεί ότι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Τουρκίας στο Συριακό, ήταν η απομάκρυνση ή για την ακρίβεια η εξόντωση του Άσαντ, για να αναλάβει την εξουσία η συγγενής ιδεολογικά με τον Ερντογάν "Μουσουλμανική Αδελφότητα" και να καταστήσει στη συνέχεια τη Συρία προτεκτοράτο ή για την ακρίβεια εμιράτο της νεοϊσλαμιστικής Τουρκίας του Ερντογάν.

EPA/VADIM SAVITSKY/RUSSIAN DEFENCE M

EPA/VADIM SAVITSKY/RUSSIAN DEFENCE M
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στην στρατιωτική βάση στο Χμεϊμίν.
Πηγές: Xinhua, ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αφιερωμενο,σε οσους θεωρουν οτι κερδισε ο Ερντογαν και εχασε ο Πουτιν.Πως το ελεγε ο Ερντογαν;μηδενικα προβληματα,τωρα πως το λεει;Ντα Πουτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.