17/8/16

Για σχέδιο Β ετοιμάζεται η ΕΕ σε σχέση με τη συμφωνία με την Τουρκία

Για σχέδιο Β ετοιμάζονται τα κράτη μέλη της ΕΕ, στην περίπτωση κατάρρευσης της Συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ τον Οκτώβριο, εκτιμούν όμως ότι στο τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποχωρήσει, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει και το Κυπριακό ως διαπραγματευτικό χαρτί για να κατευνάσει το έντονα αντιτουρκικό κλίμα που που επικρατεί αυτή τη στιγμή μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 
Ειδικά σε σχέση με το Κυπριακό, διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα και καθώς το 2016 θα είναι “έτος λύσης για το Κυπριακό,” ο Ερντογάν “θα το βάλει και αυτό στο παιχνίδι” και δεν αποκλείεται να προσφέρει “την καλή του θέληση για επίλυση”, ως “αντάλλαγμα ή διαπραγματευτικό χαρτί”.
Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν θα ζυγίζει τις επιλογές του και δεν θα θελήσει να θέσει σε αμφισβήτηση την παρουσία ευρωπαϊκών κεφαλαίων στη χώρα του, γνωρίζοντας καλά ότι το οικονομικό θαύμα με το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική συνεργασία και το εμπόριο με την ΕΕ – κάτι που η σχέση με τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ, οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες για διαφορετική αντιμετώπιση του προσφυγικού με συμφωνίες με τις κυβερνήσεις “στα μετόπισθεν” του Ερντογάν, ενίσχυση της Ελλάδας και συγκέντρωση αποτρεπτικής δυνατότητας στο Αιγαίο.
Μετά τις προειδοποιήσεις Ερντογάν για την απελευθέρωση της βίζα τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες απαντάνε “μη μας δοκιμάσεις” και “ήξερες πολύ καλά τι υπέγραφες”.
Το “σχέδιο Β” των Βρυξελλών, στην περίπτωση που η συνεργασία ΕΕ – Ερντογάν καταρρεύσει, περιλαμβάνει τη σύναψη πολλών επί μέρους συμφωνιών “τύπου ΕΕ-Τουρκίας”, με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών, πέριξ και νότια της Τουρκίας, αλλά και τη μεταβίβαση των κεφαλαίων που προορίζονταν για την Τουρκία στην Ελλάδα.
Στην πράξη η Κομισιόν, έχοντας λάβει ήδη την πολιτική εντολή από τη Σύνοδο Κορυφής, έχει ξεκινήσει ήδη διερευνητικές επαφές με κυβερνήσεις αφρικανικών χωρών και της Μέσης Ανατολής, με σκοπό να συνάψει μια σειρά από συμφωνίες, που θα προβλέπουν, επί της ουσίας, πώς η ΕΕ θα “πληρώνει τα κράτη αυτά” για να “κρατάνε τους μετανάστες εκεί”.
Οι χώρες διέλευσης θα λάβουν κεφάλαια για να “φτιάξουν υποδομές φιλοξενίας, όπως έχει κάνει η Τουρκία”, οι δε χώρες προέλευσης θα συνονομολογήσουν “ένα σύμφωνο ανάπτυξης”, όπου η ΕΕ θα αναλάβει να συντονίσει και να χρηματοδοτήσει υποδομές και προγράμματα που θα κρατήσουν τον κόσμο που θέλει να φύγει εκεί.
Τις δύο πρώτες διαστάσεις των συμφωνιών χειρίζονται ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρμόδιος για την εξωτερική βοήθεια της ΕΕ προς τρίτες χώρες Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Τόσο ο κ. Αβραμόπουλος, όσο και ο κ. Στυλιανίδης έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχετικά ταξίδια στις ενδιαφερόμενες χώρες με τον Επίτροπο Στυλιανίδη να έχει μεταβεί για το σκοπό εσχάτως και μεταξύ άλλων σε Ιράκ και Νότιο Σουδάν.
Διπλωμάτης του Νοτίου Σουδάν που μίλησε στο ΚΥΠΕ σε χώρο πέριξ της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την επιτυχία του προγράμματος στη χώρα του, λέγοντας πως “θα στηρίξω ό,τι είναι καλό για το λαό μου”. Οι επιφυλάξεις του διπλωμάτη είχαν να κάνουν με τη δυνατότητα απορρόφησης των κονδυλίων σε σχέση και με την ενδημική διαφθορά σε πολλά αφρικανικά κράτη.
Οι παραπάνω συμφωνίες με τα τρίτα κράτη έχουν, μεταξύ άλλων, ως στόχο να περιορίσουν τη διαπραγματευτική πίεση του Ερντογάν, κλείνοντας τη στρόφιγγα των προσφύγων προς την Τουρκία. Αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει πως η Τουρκία ήδη φιλοξενεί 3 εκατομμύρια Σύριους – κάποιοι από τους οποίους, καλώς ή κακώς, θα περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Εκεί η προσέγγιση θα είναι διπλή. Αφενός, οι γενικές αρχές της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας θα συνεχίσουν να ισχύουν: δηλαδή, όποιος μπαίνει παράνομα θα χάνει τη σειρά του στο πρόγραμμα εγκατάστασης στην ΕΕ, ενώ οι Ευρωπαίοι, μέσω των συνεργαζόμενων οργανώσεων και του UNHCR, θα συνεχίσουν να τρέχουν το πρόγραμμά τους από το τουρκικό έδαφος (ο Ερντογάν θα χάσει κάθε διεθνές έρεισμα αν διώξει υπηρεσίες του ΟΗΕ και ΕΕ από το έδαφός του).
Αφετέρου οι υποδομές που υπάρχουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ενισχυθούν κατά πολύ. Η Ελλάδα, υπολογίζουν οι Βρυξέλλες, θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 3 ως 6 δις για να φτιάξει κλειστού τύπου δομές φιλοξενίας που θα πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλη φύλαξη, υγιεινή, σίτιση κτλ. Θα πρέπει στην πράξη να φτιαχτεί μια “νήσος Έλλις”, με πολλά παραρτήματα, κατά προτίμηση σε νησιά, ή και πλοία. Σε σχέση με τα πλωτά μέσα φιλοξενίας, πολλοί από αυτούς που τα πρότειναν στις Βρυξέλλες τις πρώτες μέρες της κρίσης, αισθάνονται δικαιωμένοι.
Σε ένα τρίτο επίπεδο, η ΕΕ θα προχωρήσει και ενόψει Brexit με την ενίσχυση της αμυντικής της διάστασης – κάτι που λόγω Ρωσίας επιθυμούν ακόμα και οι ευρωσκεπτικιστές των ανατολικών χωρών. Η νέα προγραμματική περίοδος θα βρει την Ελλάδα με μια υπηρεσιακή και έτοιμη κοινή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή της ΕΕ, η οποία θα αποτελέσει την πλατφόρμα για την ανάπτυξη της κοινοτικής αμυντικής δυνατότητας στο Αιγαίο.
Πηγή: ΚΥΠΕ

7 σχόλια:

  1. Το άρθρο απλώς περιγράφει την καταστροφή της Ελλάδος απλώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς το "νήσος Έλλις" σημαίνει ότι οι μετανάστες θα περνάνε από εδώ και θα πηγαίνουν αλλού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Το σχέδιο είναι οι μετανάστες να μείνουν εδώ γιατί κανείς δεν τους θέλει. Επομένως έχουμε μερικές επιλογές από εδώ και πέρα ανάλογα με το τι επιθυμούμε να πετύχουμε. Αν επιθυμούμε να παραμείνει το ελληνικό κράτος ελληνική πολιτεία επιμένουμε και ενισχύουμε την ελληνικότητα της κρατικής μηχανής και επιδιώκουμε 1)αφομοίωση όσων περισσότερων εισερχόμενων γίνεται 2) απέλαση όσων περισσότερων γίνεται 3) αποτροπή της εισόδου όσων περισσότερο γίνεται.
    Αν τα πράγματα τα αφήσουμε όπως είναι με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τότε θα δημιουργηθεί μια πολυπολιτισμική κοινωνία αρχικά, η οποία θα βρίθει εγκληματικότητας λόγω της φτώχειας τόσο αυτών που έρχονται όσο και αυτών που είναι μέσα. Θα μετατραπεί η κοινωνία μας κάτι μεταξύ Λιβάνου και Βραζιλίας. Βέβαια λόγω του πληθυσμού των εισερχομένων και της ομοιογένειας όσον αφορά το θρήσκευμα είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν οι φανατικές υπερεθνικές δομές του ισλάμ που θα ζητήσουν πολιτικά δικαιώματα. Είναι αδύνατον η πολυπολιτισμικότητα να μείνει σε κοινωνικό επίπεδο σε πολιτεύματα που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία με πληθυσμούς 2:1 ή και 1:1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επομένως οι ισλαμιστές αυθαίρετα θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν όλους τους Μουσουλμάνους και θα ζητήσουν πολιτικά δικαιώματα άρα το ελληνικό κράτος θα πάψει να είναι κράτος Ελλήνων. Στην περίπτωση αυτή όπως λέει και ο Μουζάλας δεν θα πεθάνουμε θα επιβιώσουμε αλλά θα παλέυουμε για την επιβίωση και όχι για την ζωή. Εφόσον υποχωρήσουμε στα θέλω τους θα πεθάνουμε ειρηνικά σε βαθειά γεράματα βέβαια ο Ελληνισμός πολύ δύσκολα θα επιβιώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον και είναι πολύ πιθανό πια να γίνουμε κάτι σαν τους Εβραίους πριν το 1940. Κοινόιτητες δηλαδή ανά τον κόσμο χωρίς πατρίδα που θα προσπαθεί η κάθε μια να κρατήσει την φλόγα του Ελληνισμού για όσο αντέξει.

    Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το Ισλάμ δεν έχει χώρο για άνοχή. Όσο τους δίνεις τόσο ζητάνε, επιπλέον η Ελλάδα δεν έχει εφεδρείες 40 και 50 εκατομμυρίων Γάλλων και Άγγλων που έχει η Γαλλία και η Αγγλία για παράδειγμα. Δεν μπορεί να έχει στα εδάφη της τέτοιους αριθμούς ανθρώπων χωρίς ουσιαστικά να καταληθεί η ελληνικότητα του κράτους. Είναι τόσο απλό. Αν δεν υποχωρήσουμε τότε είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι αψιμαχίες. Το πρόβλημα πάλι είναι ότι σε τέτοια περίπτωση εμείς δεν συνορεύουμε με χριστιανικές χώρες μόνο και ο Σουλτάνος είναι πρόθυμος να υπερασπιστεί το Ισλάμ παντού. Όπως καταλαβαίνετε και όπλα θα βρεθούν για σοβαρές επιθέσεις και σίγουρα ο Σουλτάνος θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την κατάσταση όχι καταλαμβάνοντας μερικά νησάκια αλλά ουσιαστικά καταλαμβάνοντας όλη την Ελλάδα. Θα έρθει η εποχή που θα οχυρωθούμε πάλι στα βουνά της Πίνδου όπως οι Μαρωνίτες στον Λίβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ειρηνική επιλογή σημαίνει οικειοθελή σκλαβιά. Ο σκλάβος με τον ελεύθερο άνθρωπο έχουν μια διαφορά, ο πρώτος παλεύει να επιβιώσει ο δεύτερος παλεύει για να ζήσει. Για αυτό ποι πρόγονοί μας έλεγαν καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή, επιβίωση δηλαδή. Ο Αλέξης με τον Μουζάλα θέλουν να μας κάνουν σκλάβους και μας το λένε κι όλας: Δεν θα πεθάνουμε λέει ο Μουζάλας δεν λέει θα ζήσουμε.Το Ισλάμ δεν είναι κοινωνία ανοχής και καμιά κοινωνία δεν έχει άπειρα όρια ανοχής. Στην Ουκρανία η διαφορά στην ταυτότητα μεταξύ ανθρώπων που μιλούν την ίδια γλώσσα έφερε εμφύλιο, στην Ελλάδα θα γίνει εισβολή.

    Όσοι δε υποστηρίζουν ότι αυτοί που έρχονται είναι από πολλές εθνικότητες και δεν γίνεται να συνεννοηθούν θα σκοτωθούν πρώτα μεταξύ τους σφάλλουν. Αυτή τη στιγμή δεν σφάζονται μόνον μεταξύ τους αλλά επιτίθενται όλοι μαζί και σε Χριστιανούς. Αν μπει κάποιος και διαβάσει τα νέα της Χίου από τοπικά μέσα θα δει ότι οι επιθέσεις και η εγκληματικότητα από λαθρομετανάστες με μαχαίρια είναι καθημερινό φαινόμενο. Με τη δημιουργία ισλαμιστικών υποδομών εκείνο που θα γίνει θα είναι να ενωθούν οι Μουσουλμάνοι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Σουνίτες εναντίον των Χριστιανών. Πρώτα θα ξεμπερδέψουν μαζί μας και ύστερα θα δουν τι θα κάνουν μεταξύ τους. Αν δεν σκλαβωθούμε ειρηνικά δηλαδή θα γίνουμε Λίβανος ή Συρία εφόσον ακολουθηθεί η πολιτική του αφελληνισμού.

    Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα αφελληνισμός σημαίνει σκλαβιά στη δική μας περίπτωση και τίποτα άλλο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα με το Ισλάμ να χωρέσει και Ελλάδα και Ισλάμ είναι δυο αντίθετες έννοιες και για να πειστούν οι ισλαμιστές για δημιουργία κοινής ταυτότητας θα πρέπει να ηττηθουν στο πεδίο της μάχης και να ταπεινωθούν κάτι που ουσιαστικά είναι αδύνατον γιατί θα πρέπει να γίνει σε παγκόσμια κλίμακα, δηλαδή δεν εξαρτάται από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άποψη μου είναι πως η ενδεδειγμένη επιλογή είναι η πρώτη. Με ήπιων τόνων ρητορεία και απόλυτη αποφασιστικότητα θα πρέπει να καταργήσουμε το Δουβλίνο 2, θα πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα με την Τουρκία με οποιοδήποτε κόστος και μέτρο, θα πρέπει να αφομοιώσουμε αυτούς που βρίσκονται εδώ μέσω παιδείας και θρησκείας, θα πρέπει να απελάσουμε όποιους δεν θέλουν να γινουν και Έλληνες, θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των νόμων πολύ αυστηρή και κατά γράμμα. Θέλει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στη διαιώνιση του ελληνικού κράτους και κυρίως στη διατήρηση της ελληνικότητάς του με συναίσθηση ότι αυτό γίνεται από επιλογή.

    Το ελληνικό κράτος μόλις 200 χρόνια ζωής έχει δεν ήταν εκεί πάντοτε και όπως έγινε, εύκολα διαλύεται κιόλας. Πρέπει να θέλουμε να το πραστατέψουμε διαφορετικά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε άλλους δρόμους να παραμείνουμε Έλληνες όπως έμειναν οι προγονοί μας. Αν θέλουμε πάλι γιατί μπορεί να θέλουμε να γίνουμε κάτι Άλλο, Ισλαμιστές, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Τούρκοι. Ωστόσο θα πρέπει να σκεφθούμε σε τι χρησιμεύει ο θάνατος ενός πολιτισμού προς όφελος άλλων πολιτισμών πριν αποφασίσουμε.

    Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της κρίσης, αυτό δε σημαίνει πως φτάνουμε στην έξοδο και μας περιμένει ο παράδεισος, μπορεί από την άλλη μεριά να είναι και η κόλαση. Ο Σύριζα μας έβαλε στην τελευταία στροφή. Για τον Συριζα η καταστροφή του ελληνικού κράτους και για την ακρίβεια της καταστροφής της ελληνικότητάς του είναι αυτοσκοπός. Η ιδεολογία το Σύριζα είναι ιδεολογία υποταγής και επιβίωσης. Είναι ήδη άνθρωποι υποδουλωμένοι στην ηγεμονία του κεφαλαίου, άνθρωποι χωρίς αρχές και αξίες. Για αυτούς η καταστροφή απλώς θα σημάνει την δική τους ανταμοιβή απο αυτούς που επιδιώκουν την καταστροφή από τους ηγεμόνες του κεφαλαίου. Και αν ο Μάρξ έχει δίκιο κάποια στιγμή θα πέσει το κεφάλαιο διαφορετικά βλέπουν τους εαυτούς τους ως σώματα που κυβερνόνται από ηγεμόνες που έχουν τα υλικά μέσα. Για να το πούμε διαφορετικά αν είχε Σύριζα η Αθήνα αντί για Μιλτιάδη δεν θα είχε γίνει η Μάχη του Μαραθώνα. Θα είχαν βάλει κάτω τις εξισώσεις υλικής ισχύος και θα έλεγαν ας παραδωθούμε να μην πεθάνουμε. Ο Σύριζα το 1821 δεν θα έκανε ποτέ επανάσταση θα προσκυνούσε το Ισλαμ όπως προσκυνάει και τώρα γιατί το Ισλάμ έχει χρήμα, το 1940 δεν θα έλεγε ΟΧΙ, θα έλεγε περάστε γιατί θα είχε πάρει το τηλεφώνημα από το Λένινγκραντ, από τον ηγεμόνα. Αυτά κάνει και σήμερα. Και τα άλλα κόμματα έχουν τέτοιους πολιτικούς αλλά στο Σύριζα αυτή είναι η ουσία της παράταξης όλοι το δέχονται και έτσι δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας. Θα υποτάσσονται πάντοτε στον ηγεμόνα ό,τι και αν αυτός ζητήσει.

    Στην Ελλάδα θεωρήσαμε ότι μερικά πράγματα είναι δεδομένα όπως η ελευθερία μας για αυτό και θα την χάσουμε για να μήπως την εκτιμήσουμε. Ωστόσο, πολλοί από εμάς θα εκλογικεύσουμε την σκλαβιά ειδικά όσοι δεν πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες μας. Η εκλογίκευση ωστόσο δεν θα αλλάξει την ουσία. Μερικά πράγματα γίνονται και εμπεδώνονται στο σώμα και δεν είναι απλές μεταφράσεις και ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σχέδια έχει η Ευρωπαϊκή ελιτ λίγο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Εξελίξεις άλλωστε που μόλις πριν λίγους μήνες είδαμε να συμβαίνουν στα συνασπισμένα λέγομενα ως κράτη του Βίζεγκραντ τα οποία στο κάτω- κάτω της γραφής δεν πρόκειται να έχουν από το μεταναστευτικό τόσες μεγάλες ζημίες όσο φαίνεται να έχει η Ελλάδα που εξ αυτού το φαινομένου είναι χωρίς να χρωστάει τίποτε ήδη κατεστραμμένη.

    Συνεπώς εδώ λαθρομετανάστες, οικονομικούς δηλαδή μετανάστες δεν πρέπει να δεχομαστε με τιποτε ενώ ακομα και αυτοί οσοι υπάρχουν στη χώρα πρέπει να επιστραφούν πίσω. Τέρμα δηλαδή οι πράσινες κάρτες κτλ που είχαν μάθει να λαμβάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ νομίζω οτι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ένα και μόνο σχέδιο.

    Την ασφαλή επιβίωση της χώρας μας, και τη με κάθε θυσία αποφυγή πειραμάτων τα οποία με βεβαιότητα γνωρίζουμε ότι δεν μας ωφελούν σαν κοινωνία ή έθνος αλλά και ενέχουν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον μας και την συνοχή μας. Όπως άλλωστε έκαναν και άλλες χώρες της Ε.Ε. που στο κάτω- κάτω της γραφής δεν εντάσσονται στις ευρωπαϊκές ισχυρές χώρες (πχ Visegrant) και που δεν έχουν το πρόβλημα αυτό με τόση ένταση όπως το αισθανόμαστε εμείς.

    Αποφασιστικότητα X 4, όπερ σημαίνει.

    1. Πραγματική κατόχυρωση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας και αποτροπή κάθε λαθραίας εισόδου.
    2. Όποιος παρανόμως διαφεύγει και εισέρχεται εν τέλει στην Ελλάδα, να μην έχει κανένα οικονομικό ή άλλο δικαίωμα να επιτελεί οικονομικές πράξεις ή αγοραπωλησίες ή εργασία, κτλ.
    3. Ορθολογική επιτέλους πολιτική που θα λέει εν ολίγοις ότι όσοι έχουν βίζα μπορούν να παραμένουν νομίμως στη χώρα για τόσο διάστημα και πέραν αυτού ουδείς.
    4. Όσοι εισήλθαν παρανόμως αλλά νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων με τις γνωστές νομοθεσίες - αμαρτίες, και έχουν προσωρινές κάρτες διαμονής ή και εργασίας κτλ, και συνεχίζουν να διαμένουν στη χώρα, πρέπει η νομοθεσία μας επιτέλους να προσαρμοστεί ώστε συντομα αυτοί να απελαθούν από τη χώρα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να θέσουμε -ως νομοθεσία- περιορισμό στη λήξη των προσωρινών αδειών για όσους αλλοδαπούς δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους να ζήσουν. Για όσους για παράδειγμα δεν δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο του όριου της φτώχειας. Έτσι θα αντιμετωπισθεί και η μαυρη εργασία των αλλοδαπών που είναι γνωστό οτι οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν τόσα ημερομίσθια όσα απαιτούνται για να έχουν υγειονομική και νοσοκομειακη περιθαλψη, ενώ κατά τα άλλα απομυζούν και επιδοτήσεις ενοικίων και σίτισης κτλ.

    Γενικά εγώ δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει όλον αυτό τον αλλοδαπό συρφετό που ενώ "μας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια" και έκανε την χώρα μας ξεφραγο αμπέλι, εμείς πρέπει να κάνουμε για χάρη τους το πείραμα -δήθεν- να τους ενσωματώσουμε ή να τους αφομοιώσουμε, κτλ κτλ. Άλλωστε δοκιμάσαμε στο παρελθόν τέτοια παρόμοια "αφομοίωση" (όπως μας λένε καποιοι άφρονες οτι καλό είναι να τους αφομοιώσουμε και τώρα) και χρειάστηκαν να γίνουν επαναστάσεις και απελευθερώσεις εδαφών για να απελευθερωθούμε από την ... "αφομοίωση" τους.

    Κατά τον ίδιο τρόπο που δεν νομιμοποιείς στο ιδιο δωμάτιο για συγκάτοικο σου τον νυχτερινό -παρά τη θέληση σου- μπουκαδόρο, έτσι και οι αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα και με οποιοδήποτε τρόπο συνεχίζουν λόγω της ευνοϊκής μέχρι τώρα μεταχείρισης που είχαν, πρέπει να απελαθούν.

    Είναι απλό το πράγμα: Οι νομιμα εισελθόντες που σέβονται τον νόμο και την χώρα μας πρέπει να έχουν το σεβασμό μας και πλήρη τα δικαιώματα τους όπως και οι έλληνες πολίτες. Οι παράνομοι, έστω αν και προσωρινά νομιμοποιημένοι, ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.