9/8/16

Να η ευκαιρία για το χρέος

Κάποτε η κυβέρνηση είχε κάνει σημαία της τη διαγραφή του χρέους. Τώρα βλέπουμε να επιλέγει την υποστολή με μια οικουμενική σιωπή που δημιουργεί ευλόγως ερωτήματα. ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, αντί να έχουν πάρει ανά χείρας την υπόθεση Γεωργίου που αποκαλύπτει το «φούσκωμα» του ελλείμματος, τσακώνονται και γι' αυτό, όπως και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, για μικροκομματικούς λόγους.
Η υπόθεση όμως του ελλείμματος και της εγκληματικής διόγκωσής του το 2009 -με εντολές άνωθεν- είναι εθνικό θέμα, αφού οδήγησε στο Μνημόνιο και σε όσα βιώνουν ο ελληνικός λαός και η χώρα από το 2010 και έως πότε, ένας Θεός ξέρει. Οπως αποκάλυψε χθες στην «κυριακάτικη δημοκρατία» η Ζωή Γεωργαντά, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει «κούρεμα» 210 δισ. ευρώ για το κόλπο που στήθηκε εις βάρος της από τη Eurostat.
Οπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην αναίρεση που είχε καταθέσει η νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, «η αλλοίωση κρίσιμων στατιστικών μεγεθών κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάρα πολλά δισ., αλλά υπήρξαν και άλλες συνέπειες: αποκλεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές, αύξηση επιτοκίων δανεισμού, νέα φορολογικά μέτρα και νέα Μνημόνια.
Τα 210 δισ. ευρώ είναι το στοίχημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση (αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα) και οφείλει να το βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη ρύθμιση του χρέους. Είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, αλλά και ο τόπος να πάρει ανάσα.
Αυτός είναι ο εθνικός στόχος, στην περίπτωση που η ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αλλά και όσοι τον βοήθησαν για το κακουργηματικού τύπου αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης έκαναν εγκληματικές αλχημείες και πρέπει να καταδικαστούν.
Ο πανικός της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εμπλέκονται είναι κατανοητός, γι' αυτό οι πιέσεις θα επανέλθουν. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας να μη βάλει νερό στο κρασί του· να ζητήσει, εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου, ρύθμιση του χρέους, που ο Γιώργος Παπανδρέου και οι εταίροι φούσκωσαν σκοπίμως.

6 σχόλια:

  1. Πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι ένας χαρακτήρας που φουσκώνει το χρέος της Πατρίδας του και οδηγεί σε αυτοκτονίες κι εξαθλίωση χιλιάδες νοικοκυραίους;
    Πόσο ξεφτυλισμένος ένας ηγετίσκος που -χωρίς καν να μιλά τη γλώσσα της- υποθηκεύει μια ολόκληρη χώρα;
    Πόσο χαμηλού ηθικού αναστήματος όλοι οι συνεργάτες του;
    Τι πήραν σαν αντάλλαγμα;
    Τι τιμωρία τους πρέπει όλους αυτούς;
    Αν για μικρότερα ατοπήματα παλιότερα υπήρχε η ποινή του θανάτου (επίσημα ή όχι δεν έχει σημασία), τι πρέπει να τους κάνουμε τούτους εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ανύπαρκτη είναι η Δικαιοσύνη σ' ένα κράτος, που αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τέτοιος τύπος, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εις βάρος του καταγγελίες;

      Πόσο ανώριμος (για να μην πω ξεφτιλισμένος) είναι ένας λαός, που ακόμη και μετά τα πεπραγμένα τού ηγετίσκου, όχι μόνο τον ανέχεται να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος, αλλά τού οργανώνει και υποδοχές, στις πολιτικές του περιοδείες, αφού τον ανέχεται να πολιτεύεται;

      Διαγραφή
  2. Όλους τους έχουν περάσει χαλκά στη μύτη. Δεν πρόκειται να μιλήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεσοδιάστημα μέχρι την λήξη της δίκης και την έκδοση του αποτελέσματος (ας μην το γρουσουζέψουμε από τώρα) δεν προσφέρεται για πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

    Κατά μία "πολιτισμένη" άποψη δεν προσφέρεται ούτε και για κομματική εκμετάλλευση. Ο Γεωργίου δεν έχει δικαστεί ακόμη για το φούσκωμα των στοιχείων (απηλλάγη με βούλευμα), αλλά μόνον για τυπικά θέματα όπως η μη έγκαιρη παραίτηση του από το ΔΝΤ.

    Εκεί που χρειάζεται να ξαναζεσταθεί το θέμα είναι η πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των χειρισμών της κυβέρνησης ΓΑΠ σε συνδιασμό με τις πρωτοφανείς αλητείες των εταίρων των Βρυξελλών και της τεκμηριωμένης δολοφονικής εις βάρος της χώρας μας, συμπεριφοράς του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...αρνούμαι να πάρω στα σοβαρά ένα άρθρο και τις παρατηρήσεις επ αυτού. εφόσον δεν περιέχεται πρόταση πώς, πότε και με ποιούς θα βγουμε από την κρίση και θα πάμε σύντομα στην ανάπτυξη.
    Καλή η γκρίνια και ενδιαφέροντα όσα καταγγέλονται αλλα πρέπει και να δούμε τι κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.