2/8/16

Η δικαίωση του Καραμανλή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αυξάνει την πίεση στον Κυριάκο

Η δικαίωση του Καραμανλή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αυξάνει την πίεση στον Κυριάκο - Κεντρική Εικόνα
Οι καραμανλικοί βουλευτες ζητούν νέο αίτημα για Εξεταστική
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Δικαίωση για τον  Κώστα Καραμανλή αποτελεί η δικαστική εξέλιξη  σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,  κολλητού του Γ.  Παπανδρέου,  Ανδρέα Γεωργίου. Η παραπομπή Γεωργίου σε κακουργηματική δίκη κρίνεται με ανακούφιση από το  Καραμανλικό στρατόπεδο. Έστω και για  το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης αφού  όταν  ήλθε στην  Ελλάδα και ανέλαβε τη στατιστική υπηρεσία ήταν στέλεχος του Διεθνούς  Νομισματικού Ταμείου το  οποίο αποδεικτικώς …  «έφερε» μαζί του.

Το  2010, σε ειδικό πολυσέλιδο υπόμνημα του  (έκτασης  70 σελίδων)  προς τον Αντώνη Σαμαρά το  2010,  ο Γ. Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Κ.  Καραμανλή,  εξηγούσε   πως η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο  διπλοθεσίτης του ΔΝΤ Γεωργίου  «φόρτωναν»  με ζημιές  και παχυλές δαπάνες το Έλλειμμα του  2009  ώστε να αποδείξουν ως αναπόφευκτη την έλευση της τρόικας.

Κι ενώ ο Σαμαράς είχε πει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα σύστηνε μία και  μόνη Εξεταστική Επιτροπή για τα αίτια υπαγωγής στο Μνημόνιο, τελικώς δεν έκανε το παραμικρό ενώ η Δικαιοσύνη επί των ημερών  της συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου, έκρινε ως πλημμεληματικό το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τον  Γεωργίου.  Πλέον  Καραμανλικοί  όπως  ο Νικήτας  Κακλαμάνης με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook  ζητούν από τον Κυριάκο  Μητσοτάκη να επεκτείνει  την πρόταση του για αναζήτηση ευθυνών σχετικά με το 3ο  Μνημόνιο του Τσίπρα,   πολύ πιο πίσω και συγκεκριμένα  να ζητήσει διερεύνηση των όσων συνέβησαν  την περίοδο  2009-2010.  

Όσον αφορά στη  Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο Εφετών  θα κρίνει εκ  νέου την υπόθεση Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων   υπηρεσιών της Στατιστικής  Υπηρεσίας, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και  της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

http://www.parapolitika.gr/article/373041/i-dikaiosi-toy-karamanli-gia-ton-georgioy-tis-elstat-ayxanei-tin-piesi-ston-kyriako

7 σχόλια:

  1. Υπενθυμίζω κάτι που δεν πρέπει να; ξεχνιέται:

    1. Ποιά είναι η Ζωή Γεωργαντά που έστειλε τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα (http://www.iefimerida.gr/news/87195/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1 )

    2. Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας Λογοθέτης (http://epikaira.gr/article/i-synomosia-tis-elstatgrafoyn-oi-zoi-georganta-kai-nikolaslogothetis )


    3. ΕΛΣΤΑΤ: Πώς φούσκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στο Μνημόνιο. Πρόσθεσαν αναίτια 15 δις για να εκτοξευθεί στο 15,8% – Τι έγραφαν τα «Επίκαιρα» για την υπόθεση... http://epikaira.gr/article/elstat-pos-fouskosan-to-elleimma-kai-mpikame-sto-mnimonio

    4. Ζωή Γεωργαντά - "Μαγείρεψαν το έλλειμμα στο 15.4%" https://www.youtube.com/watch?v=ICkxxok3XV8

    5. Ποινικές διώξεις. Πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο - Ζωή Γεωργαντά, https://www.youtube.com/watch?v=GAX4TDkonsM


    6. Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν...3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ. Ζωή Γεωργαντά Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων 3 Σεπτεμβρίου 2012, http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/2009.html

    7. «Φουσκωμένο» τεχνητά το έλλειμμα του 2009 επιμένει η Ζωή Γεωργαντά. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447555

    8. Ζωή Γεωργαντά - Κατηγορίες κατά της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα. Μην μιλάς της είπε ο πρόεδρος της Eurostat Γερμανός Καθηγητής Βαντεμάγιερ. http://www.dailymotion.com/video/xl5e71_%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1_news .

    9. Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς; http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/336950/to-skandalo-tis-elstat-gkremizei-kai-toys-thesmoys



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Μπρίλλη, αντιγράφω τους συνδέσμους που παραθέτετε, αλλά δεν βγαίνουν τα επίμαχα άρθρα. Έχω συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σχετικών άρθρων της κ. Γεωργαντά, αλλά θα ήθελα και αυτά, στα οποία παραπέμπετε. Πώς μπορώ να τα εντοπίσω;

      Διαγραφή
    2. Στείλετε μου το email σας, στο empillis@ath.forthnet.gr, υπενθυμίζοντας μου το θέμα

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟ Κ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενδεχόμενη καταδίκη του Γεωργίου (μάλλον σίγουρη) γεννά αυτομάτως και ζήτημα για τις μεθοδεύσεις "μη" ελέγχου των πρωτογενών στοιχείων και της μεθοδολογίας της ΕΛΣΤΑΤ στον υπολογισμό του ελλείματος γαι το 2009, από τα κοράκια του ΔΝΤ.

    Η κυβέρνηση, σε συνδιασμό με την πρόσφατη έκθεση των ανεξάρτητων εκτιμητών, οφείλει να ζητήσει την επιστροφή των εξόδων που καταβάλαμε στο ΔΝΤ, για το θεσπέσιο έργο έργο που έκανε στην χώρα μας, παρέχοντας τις γνωστές συμβουλές του που ουσισιαστικά μας χρεωκόπησαν.

    Δεν είμα σίγουρος αλλά τα έξοδα που πληρώσαμε στα κοράκια ήταν της τάξεως των 400 εκ. δολλαρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τίτλος λέει πολλά. Ένας επαγγελματίας πολιτικός χωρίς να πει κουβέντα και χωρίς να κάνει κάτι δικαιώνεται!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτό αν δεν είναι ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας πραγματικός πολιτικός δεν λέει κουβέντες, μιλά με τη στάση και το έργο του στο λαό. Οσοι έχουν συνηθίσει να ακούν μόνο λόγια και παπανδρεϊκές κορδέλλες, ξενίζει η αποκάλυψη του ""λάθους"". Αν ο κυριάκος θέλει να μακροημερεύσει και να βρεί δυνάμεις ικανές για την υλοποίηση ενός φιλελεύθερου προγράμματος, καλό είναι να σταθεί με σεβασμό απέναντι στην ιστορία του 2004-9, αφού και ο ίδιος με την Ντόρα αποτελούσαν προβλεβλημένα στελέχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.