6/8/16

Νέοι τουρκικοί ελιγμοί στο Κυπριακό


 Κυριάκος Πομηλορίδης
Η Μόρφου δεν επιστρέφεται, ξεκαθάρισε χθες το βράδυ ο ψευδοπρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκιούν, με αφορμή το άνοιγμα της συζήτησης και του εδαφικού, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.
 Ο ψευδοπρωθυπουργός ο οποίος μιλούσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των κατεχομένων σημείωσε πως ναι μεν μπορεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στα σύνορα, κατά την έκφραση του, αλλά αυτές όπως άφησε να νοηθεί θα περιοριστούν στη νεκρή ζώνη.

Οι επενδύσεις στην Μόρφου θα συνεχιστούν, συμπλήρωσε ο Οζγκιουργκιούν, ο οποίος απέρριψε παράλληλα την επιστροφή υπό ε/κ διοίκηση και οποιοδήποτε άλλου σημείου του ψευδοκράτους.

Παράλληλα ο Ψευδοπρωθυπουργός ήγειρε εκ νέου το θέμα της συμμετοχής στελέχους της ψευδοκυβέρνησης στην διαπραγματευτική ομάδα του Ακιντζί. Κάτι που όπως είπε προτίθεται να θέσει και στον κατοχικό ηγέτη, υποδεικνύοντας με νόημα πως ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί προέρχεται από την λεγόμενη αντιπολίτευση.

Απαράδεκτες προκλητικές και απολύτως καταδικαστέες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Οζγκιουργκιούν το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο με ανακοίνωση του καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει πρώτον, αν αυτές είναι και οι τοποθετήσεις του Μουσταφά Ακιντζί στο εδαφικό και δεύτερον, πως καμία «σύγκλιση» σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή του κυπριακού δεν θα ισχύει προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση του εδαφικού και της Ασφάλειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Συμμαχία Πολιτών, αφού εντάσσει τις δηλώσεις του Οζγκιουργκιούν στη γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων και διχοτόμηση της Κύπρου, διερωτάται και αυτή, κατά πόσο ο Ακιντζί συμφωνεί με τις απόψεις του ψευδοπρωθυπουργού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.