10/8/16

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρωκτικά των ΜΚΥΟ - Αύξηση 76% στις ροές μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Συναγερμός στα νησιά για τους πρόσφυγες
Ξεπέρασαν τους 10.000 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου – Σχέδιο για μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα 
Αύξηση σε ποσοστό 76% παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από αυτό.
Παρόλο που ο αριθμός των αφίξεων απέχει πολύ από αυτόν που προηγήθηκε της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, είναι έκδηλη η ανησυχία στα νησιά για πιθανή νέα «έκρηξη» ανεξέλεγκτων ροών σε περίπτωση που η συμφωνία ναυαγήσει. 
Σύμφωνα με την σημερινή συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών οι εγκλωβισμένοιμετανάστες στα νησιά ξεπέρασαν τους 10.000.  Στην Χίο βρίσκονται 2.930 μετανάστες, ενώ καταγράφηκαν 35 νέες αφίξεις. Στην  Λέσβο  έφθασαν από χθες ακόμα 34 άτομα, ενώ στο νησί βρίσκονται συνολικά 4.129 μετανάστες. Στην Σάμο καταγράφηκαν 4 αφίξεις με τους εγκλωβισμένους μετανάστες να είναι 1.351. Στην Λέρο συνολικά βρίσκονται  673 μετανάστες, στην Κω 927 και στην Κάλυμνο 23, ενώ τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο νησί ακόμη 17 μετανάστες. 
Την ίδια ώρα τη μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών των οποίων εκκρεμεί η σε δεύτερο βαθμό εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου προκρίνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την πίεση που υφίστανται εξαιτίας της υπέρβασης πληρότητας των κέντρων υποδοχής. 
Ουσιαστικά σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ενεργοποιεί ένα Plan B, καθώς η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας προβλέπει την παραμονή όσων εισέλθουν στην Ελλάδα ΑΠΌ Τις 20 Μαρτίου και μετά στα κέντρα πρώτης υποδοχής μέχρι την οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ασύλου.

Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι τεράστιο τα νησιά χάνονται στην κυριολεξία αλλά όλοι αγρόν ηγοραζον ενώ φυσικα τίποτα δεν ακούγεται στις τηλεοράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή αναρρωτιούνται πολλοί μα δεν ενδιαφέρεται για τους ψηφοφόρους του? Όχι δεν ενδιαφέρεται ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους ψηφοφόρους του γιατί η Λέσβος και η Χίος και η Σάμος δεν βγάζουν κυβέρνηση και να χάσει τις έδρες εκεί αντέχει αν κρατήσει στην Β Αθηνών, άλλωστε δεν χρειάζεται αυτοδυναμία για να κυβερνήσει αφού όλοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στην απώλεια των νησιών με ανταλλαγμα μια καρέκλα. Άλλωστε καρέκλες υπήρχαν και όταν η Ελλάδα ήταν μέχρι τη Λαμία τα νησιά είναι μόλις 100 χρόνια κομμάτι του ελληνικού κράτους. Επιπλέον, για να κρατήσει αυτή τη στιγμή την εξουσία δεν χρειάζεται να πείσει ψηφοφόρους, αυτή τη στιγμή χρειάζεται να πείσει μόνον τους δέσμιους ιδεοληψιών βουλευτές του. Όταν πήρε κάτι ελαφρά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων οι βρέθηκαν 50 και βουλευτές του που του είπαν φέρε κι άλλους λαθρομετανάστες ε λοιπόν αυτοί είναι η προτεραιότητά του. Είναι βέβαια ειρωνικό πως επιχειρηαμτολογεί αυτή η κυβέρνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφενός λέει δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα γιατί είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικιωμάτων αλλά όταν φτάνουν την Ελλάδα μπορούν να μένουν ως αγέλες και να σφάζονται μεταξύ τους ελεύθερα τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να καταπατηθούν, εννοείται φυσικά πως οι ντόπιοι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα ποτέ δεν ενδιέφεραν στην πραγματικότητα κανέναν πόσο μάλλον τους ιδεοληπτικούς κυβερνώντες, διότι αν τους ενδιέφεραν δεν θα έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια δημοψηφίσματα και υποσχέσεις- είναι η μόνη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση ξεπέρασε ακόμη και τον Σαμαρά που δεν υπάρχει λόγος να τους ακούσεις διότι απλά κάθε μέρα οικτρά αυτοδιαψεύδονται ,έτσι λοιπόν δεν τους ενδιαφέρει ότι κάποτε θα γίνουμε μειοψηφία, δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτισμικές διαφορές που υπάρχουν ,δεν τους ενδιαφέρει ότι όλοι αυτοί απλά δεν θέλουν να αφομοιωθούν, τους ενδιαφέρει μόνο ότι αποφασίζει η μειοψηφία των ανά την επικράτεια περιθωριακών σε βάρος όλων όσων προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτήν την ρημαγμένη χώρα, αντί λοιπόν με ταχύτατους ρυθμούς να περιφρουρήσουν καλύτερα τα θαλάσσια σύνορα , και λυπάμαι που θα το πώ αλλά πλέον είναι ανάγκη επιβίωσης, αυτούς που τρυπάνε τις βάρκες για να τους σώσει το λιμενικό εξαιρώντας παιδιά , γυναίκες, και ανήμπορους να τους αποτρέπουν την είσοδο προτρέποντας τους να κολυμπήσουν ως τις τουρκικές ακτές, αν αυτό γίνει δυο τρείς φορές θα το σκεφτούν καλύτερα να έρθουν προς τα εδώ. Από την άλλη για τους υπόλοιπους απέλαση με συνοπτικές διαδικασίες, σίγουρα αυτό που προτείνω δεν συνάδει με τον ανθρωπισμό όμως για μένα προέχει το παιδί μου να μπορέσει να ζήσει στην χώρα που γεννήθηκε, διότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα, και σίγουρα δεν φέρει ευθύνη για ότι συμβαίνει σε αυτές τις χώρες,για να αναλάβει το κόστος από μια τέτοια ανθρωποθάλασσα που θα κατακλύσει τις ακτές μας ,να είσαστε βέβαιοι γι΄αυτό, αυτό που προτείνω εγώ σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα υποστούμε αργότερα και θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να κάνουμε, παρεμπιπτόντως τους χαιρετισμούς στην κυράτασία του...λοιάζονται οι μετανάστες

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.