10/8/16

Οι μόνοι που δεν προστατεύουν την πατρίδα τους, είναι οι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ - Η Βουλγαρία στήνει φράχτη 484 χλμ στα σύνορα με την Ελλάδα

Ανησυχεί για νέα κύματα προσφύγων - Μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού όλο και περισσότεροι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν στην ΕΕ μέσω Βουλγαρίας 
Η βουλγαρική πόλη Ρέζοβο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης εκφράζουν φόβους για κύματα προσφύγων από την Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό.
Ανήσυχες για μαζικά κύματα προσφύγων είναι ωστόσο και οι βουλγαρικές αρχές. Για το λόγο αυτό σκοπεύουν να επεκτείνουν τον συνοριακό φράχτη μήκους 30 χλμ και ύψους 3,5 μέτρων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, στα συνολικά 240 χλμ της συνοριακής γραμμής που χωρίζει τις δύο χώρες . Παράλληλα η Σόφια επιδιώκει να διασφαλίσει τα νότια σύνορα προς την Ελλάδα με ένα φράχτη 484 χιλιομέτρων, μιας και οι βουλγαρικές αρχές ανησυχούν μήπως μετά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ οι πρόσφυγες προσπαθήσουν να εισέλθουν μαζικά μέσω Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Όμως την ίδια στιγμή η Σόφια επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και λόγω της τουρκικής μειονότητας στη χώρα. «Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι μόνο να διατηρηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση προσφύγων προς της Βουλγαρία», δηλώνει ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συζήτησε το ζήτημα τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι η Βουλγαρία θα λάβει επιπλέον 6 εκ. ευρώ βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Παράλληλα η Frontex θα συμβάλλει, με επιπλέον προσωπικό, οχήματα και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στις προσπάθειες των βουλγαρικών αρχών να αντιμετωπίσουν τους διακινητές.

Απαραίτητες ελληνοβουλγαρικές περιπολίες συνοριοφυλάκων
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Τίχομιρ Μπετσλόφ η προστασία των βουλγαρικών συνόρων έχει βελτιωθεί. Ωστόσο καθημερινά οι διακινητές βοηθούν δεκάδες πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα προς την Σερβία. Πρόσφατα ο βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωνε ότι κάθε μέρα συλλαμβάνονται από συνοριοφύλακες 150 με 200 πρόσφυγες, οι οποίοι επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στην ατζέντα του πρωθυπουργού Μπορίσοφ, ο οποίος στις 24 Αυγούστου συναντάται στην Άγκυρα με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής συνοριοφυλακής Βάλερι Γκριγκόροφ δηλώνει στην DW ότι οι διακινητές στα βουλγαροσερβικά σύνορα είναι εξαιρετικά οργανωμένοι, μιας και όπως λέει «μέσα σε 72 ώρες μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα στα σύνορα προς την Σερβία». Ο Γκριγκόροφ θεωρεί απαραίτητες ακόμα και κοινές ελληνοβουλγαρικές περιπολίες συνοριοφυλάκων για να ελεγχθεί αποτελεσματικά η δύσβατη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα κάνει λόγο για φαινόμενα διαφθοράς μέσα στους κόλπους της βουλγαρικής αστυνομίας: «Υπάρχει μια σχέση συνεργασίας μεταξύ διακινητών, αστυνομίας και συνοριοφυλακής, με ανοχή των αρμοδίων», τονίζει ο βούλγαρος πρώην επικεφαλής των συνοριοφυλάκων. Αν δεν καταστραφούν αυτά τα δίκτυα, δεν θα καταστεί δυνατό ένα καθοριστικό πλήγμα κατά των διακινητών και το Ρέζοβο θα γίνεται όλο και συχνότερα ενδιάμεσος σταθμός προσφύγων στον δρόμο για την Ευρώπη, είναι πεπεισμένος ο Βάλερι Γκριγκόροφ.

Πηγή:  Deutsche Welle, Πρώτο Θέμα

26 σχόλια:

  1. κ.Καλεντερίδη διαφωνώ εντελώς με την ανάρτησή σας.
    Σας θυμίζω δημοσίευμα για τον φράκτη του Έβρου της Καθημερινής "Ούτε κουνούπι δεν περνά από το φράχτη στον Εβρο-9.2.13", ο φράκτης δεν ξηλώθηκε ποτέ και αντίθετα δέχεται μεγάλες πιέσεις για να τον ρίξουν!
    Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα διεθνή στοιχεία (http://data.unhcr.org/mediterranean/country.php?id=83) ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών μειώνεται συνεχώς απο τον περασμένο Ιανουάριο (2016) και βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδα ακόμα και από τις αρχές του 2015! Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται. Καλό είναι, πιστεύω, να μην τους κατηγορούμε εκεί που κάνουν κάποια δουλειά γιατί έτσι δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες και οποιοδήποτε και να αναλάβει θα απαξιώνεται συνεχώς. Επίσης όταν υπάρχουν τέτοια στοιχεία από διεθνής μάλιστα οργανισμούς τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται για την αποδόμηση της πραγματικότητας πέφτουν στο κενό και όποιος τα προωθεί σταδιακά γίνεται αναξιόπιστος.
    κ.Καλεντερίδη δεν σας γράφω σε καμία περίπτωση με διάθεση «δασκαλίστικη» ή επιτιμητική αλλά εκφράζω την έντονη διαφωνία μου με βάση τα δημόσια στοιχεία που διαθέτω.
    Και κάτι άσχετο: Πάτρα, θα έρθετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα καλά κάνεις και λες τις απόψεις σου.
      Απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επίσημα ήθελε να ρίξει το φράχτη και τώρα απλά τον ανέχεται και αυτό μόνο ένα μέρος τυο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη.
      Αν ήταν στο χέρι τους, αυτοί θα καταργούσαν όλα τα σύνορα και δεν θα είχαν πρόβλημα να μπουν οι Τούρκοι ακόμα και μέχρι το Μεσολόγγι. Δεν τους ξέρεις.
      Διάβασε τις δηλώσεις του Κυρίτση.
      Διάβασε και μελέτησε τις κινήσεις Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.
      Αυτοί θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα και το έθνος.
      Δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν η πατρίδα μας αύριο ήταν μουσουλμανική χώρα και ονομαζόταν Ισλαμιστάν.
      Δεν τους ενδιαφέρει ή μάλλον αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διάλυση οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα και Ελληνισμό, γιατί αυτά όλα τα θεωρούν εθνικιστικά.
      Όσον αφορά το θέμα μας, αν ήθελαν, θα σφράγιζαν τα σύνορα, τα θαλάσσια.
      Υπάρχει τρόπος.

      Διαγραφή
    2. Τώρα συμφωνώ μαζί σας!
      Οι προθέσεις μιας μεγάλης μερίδας στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι όντως είναι αυτές, αλλά ο τρόπος που κυβερνούν φαίνεται να μην συμβαδίζει με αυτά που πιστεύουν, υπάρχει διάσταση πεποιθήσεων και πράξεων! Εκτιμώ ότι για τα εθνικά θέματα όπως και τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας οι ιδεολογικές τους προσεγγίσεις είναι ουτοπικές και εσφαλμένες, αλλά απ’ ότι φαίνεται όταν έχουν την ευθύνη και γνώση των πραγμάτων λειτουργούν διαφορετικά κάποιες φορές, όχι πάντα!
      Η πραγματικότητα και η ενέργειές τους όμως πιστεύω ότι είναι διαφορετικές απο αυτά που εσείς εκφράζεται στο άρθρο σας.
      Επίσης κ.Καλεντερίδη επειδή ούτε εγώ σας ξέρω καλά ούτε εσείς καλό είναι να μην με προκαταλαμβάνεται με εκφράσεις "Δεν τους ξέρεις", γιατί δεν ξέρετε πόσο τους γνωρίζω. Πιστεύω ότι η έκφρασή σας ήταν σχήμα λόγου και δεν εκφράσατε την πεποίθηση ότι τα γνωρίζετε όλα. Όλοι μας καθημερινά μαθαίνουμε, έτσι και εγώ...και αν κάνω κάποιο λάθος έχω την ειλικρινή διάθεση να το διορθώσω εμπράκτως!
      Τελικά με την Πάτρα τι θα κάνετε, θα περάσετε να σας δούμε;

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς όπως το είπες Κώστα. Πάνω από 10000 οι λαθρομετανάστες στα νησιά, νομικά κανείς από αυτούς δεν είναι πρόσφυγας εκτός και αν είναι Τούρκοι πολίτες. Δέσμιοι των ιδεοληπτικών βουλευτών της η κυβέρνηση αλλά και αυτών που συνεργάζονται ευθέως με ΜΚΟ άρα και με δουλέμπορους αφού οι ΜΚΟ συνεννοούνται πλήρως με τους δουλέμπορους, οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα και ουσιαστικά με την Αλβανία και την Βουλγαρία. Μετέτρεψε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε μεταναστευτικό buffer zone σίγασε τα ΜΜΕ για το θέμα επαναπαύθηκε στις μειωμένες ροές μετά την συμφωνια ΕΕ-Τουρκίας, έβαλε άλλους δηλαδή να λύσουν το πρόβλημα για να μην εκτεθεί στο εσωτερικό του κόμματος και φυσικά ούτε που του πέρασε από το μυαλό να πάρει μέτρα για να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορά μας, άλλωστε δεν υπάρχουν....Επιπλέον, δημιούργησε γκέτο σε όλη την Ελλάδα όπου ανθεί η ανομία και η εγκληματικότητα και είναι συγκινητικές οι εικόνες από παιδάκια και γυναίκες αλλά έλα που είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες με άνδρες οι οποίοι είναι και η συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό που άλλαξε ο Αλέξης μέχρι τώρα και δεν το έχουμε καταλάβει πλήρως είναι ότι όποιος μπαίνει πλέον μένει Ελλάδα και τέλος δεν μπορεί να φύγει όπως έκανε παλαιότερα και μάλιστα πλέον μένει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το αποκορύφωμα της εγκληματικής πολιτικής δε είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο ένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία. Την εκκλησία την έβγαλε από το παιχνίδι και τώρα βγάζει και την παιδεία αφού η παιδεία που θα παρέχεται από το ελληνικό κράτος θα είναι στα Αραβικά, πακιστανικά ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ένα προσφυγικό μπαμ να γίνει και αν μπουν 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες μέσα έγινες Λίβανος. Τότε που έρχονταν οι Αλβανοί βλέπεις δεν υπήρχαν άλλοι ενώ και εκείνοι δεν ήταν κατακτητές αυτοί που έρχονται τώρα έρχονται ως έποικοι όπως πήγαν στον Λίβανο γιατί εδώ δεν είναι Ισλάμ και αν δεν τους περάσεις το μήνυμα είναι θέμα χρόνου το ΙΣΙΣ που το πετσοκόβουν στη Συρία να περάσει ως πρόσφυγας στην Ελλάδα. Εδώ θα βρεί και στρατιώτες και σχολεία....

      Διαγραφή
    4. Επίσης δεν είναι κατώτατος ο αριθμός τις τελευταίες δυο εβδομάδες έρχονται πάνω από εκατό την ημέρα δηλαδή 1500 άτομα σε δυο εβδομάδες. Αν αυτό συνεχιστεί σε τρεις μήνες θα έχεις άλλους 10000 λαθρομετανάστες και να δω τι θα τους κάνεις, γιατί δεν έχουν ούτε που να πάνε ούτε να φάνε ούτε να πιούνε και ξέρεις από που θα τα βρουν φαντάζομαι και ήδη η αστυνομία καταρρέει εκτο΄ς και αν γίνουμε όλοι αστυνόμοι για να φυλάμε τα γκέτο του Τσίπρα?

      Και αν ρωτάς τι να κάνει, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει τα σύνορα της πατρίδας μας, δεν αντέχουμε άλλο ας κλείσουμε και εμείς τα σύνορα με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο. Ας κάνει ό,τι επιβάλλεται αλλιώς θα είμαστε η δεύτερη χώρα που κταστράφηκε μέσω λαθροεποικισμού

      Διαγραφή
    5. Αν ο τρόπος που κυβερνούν έρχεται σε διάσταση με τις απόψεις τους γιατί τους ανέχεσαι να σε κυβερνούν; Τόσο εθισμένος στο ψέμα είσαι και εσύ και ο λαός;

      Διαγραφή
    6. Ποια γνώση έχουν ακριβώς και σε τι? Στη χώρα έχουν εγκλωβιστει σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ 11.015 άτομα που μένουν σε διαμερίσαμτα ξενοδοχεία ή άλλες δομές εκτός των κέντρων φιλοξενίας και 57098 σε κέντρα φιλοξενίας. Αυτά από τον Μάρτιο και μετά δηλαδή 5 μήνες. Επιπλέον, οι ροές είναι πάνω από 100 την ημέρα πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Πως ακριβώς εργάζεται η κυβέρνηση προς όφελος των εθνικών μας θεμάτων και της εθνικής αφάλειας? Ποιος πληρώνει για τα σπίτια λαθρομεταναστών και πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μπαίνουν στην χώρα λεφτά που δεν χρησιμοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ειδικά μάλιστα όταν τα νοσοκομεία καταρρεόυν και πως γίνεται όταν ουσιατικά παρέχει στέγη δωρεάν σε λαιρομετανάστες να υπογράφει κατασχέσεις περιουσιών Ελλήνων?

      Διαγραφή
    7. Κώστα, έχεις δίκιο, το "δεν τους ξέρεις" είναι υπερβολή.
      Όσο για την Πάτρα, από Σεπτέμβρη.
      Κάτσε να δούμε τι θα γίνει με το διάδρομο Αφρίν-Κομπάνι και μετά.
      Εκεί κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου.

      Διαγραφή
    8. Κώστα λάθεψα δεν είσαι καλοπροαίρετος. Είσαι φανατισμένος.

      Διαγραφή
    9. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το πρόβλημα δεν είναι οι 50.000 ή οι 100.000 λαθρομετανάστες-εισβολείς του τελευταίου έτους αλλά τα 3.000.000(ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ) λαθρομεταναστών-εισβολέων που βρίσκονται στην Ελλάδα παρανόμως από το 1990 έως σήμερα.

      Διαγραφή
  2. ΑΚΙΣ με ξέρεις και από χτες! Ξέρεις τι κάνω και πως αντιδρώ; Πρέπει να σου δίνω αναφορά για τις πράξεις μου και να έχω τα διαπιστευτήριά σου; Μάλλον μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου, για χαμήλωσε λιγάκι…
    Αλέξανδρε διαφωνώ ότι πρέπει να λειτουργούμε με το σκεπτικό σου " να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει τα σύνορα της πατρίδας μας". Εδώ είναι που οι πολιτισμένοι άνθρωποι ξεχωρίζουν από τα άλογα ζώα, όπου το δυνατότερο τρώει το αδύνατο. Οι παράτυποι μετανάστες είναι άνθρωποι, εικόνες του Θεού και κανένας δεν μπορεί να τους αντιμετωπίζει σαν τσουβάλια ή σαν ευρώ! Η Τουρκία την οποία διαρκώς σφυροκοπούμε φιλοξενεί στο έδαφός της 3 εκατομμύρια μετανάστες! Αν τους αφήσουν και περάσουν στην Ελλάδα τότε....
    Πρέπει να σεβαστούμε πάνω από όλα την ανθρώπινη αξία και ζωή και να μην διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση τα θρησκευτικά τους πιστεύω, αυτό ισχύει τόσο για εμάς όσο και για τους μετανάστες! Γιατί προκαταλήψεις υπάρχουν εκατέρωθεν. Οι μετανάστες που εισέρχονται ή διαμένουν σε μια χώρα πρέπει να σέβονται τη ζωή και τα πιστεύω των κατοίκων που τους φιλοξενούν.
    Ας είμαστε επιφυλακτικοί, η ζωή είναι απρόβλεπτη και σήμερα μπορεί να είναι οι μουσουλμάνοι Σύριοι μετανάστες αλλά αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Ας αγκαλιάσουμε τους κατατρεγμένους για να φωτίσουμε εναργέστερα το μήνυμα του Ελληνισμού που δεν έχει σύνορα, αυτό που εκφράζει και ο Ελύτης στα "Δημόσια και τα Ιδιωτικά" και το οποίο ανέδειξε τον Ελληνισμό ως τον κορυφαίο τρόπο σκέψης και δράσης της ανθρωπότητας, τον δημιουργό της δημοκρατίας και τον μπροστάρη της φιλοξενίας. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει ως προς τα κακοποιά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την μεταναστευτική-ανθρώπινη κρίση για να προωθήσουν τα δόλια σχέδια τους ενάντια στην πατρίδα μας!
    Αν και ο μουσουλμανικός κόσμος εκφράζεται ιδιαιτέρως θετικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όχι μόνο λεκτικά αλλά εμπράκτως. Δεν απειλούν ούτε τρομοκρατούν την Ελλάδα, αυτή που έχει αποδυναμώσει πολλές από τις δομές εσωτερικής ασφάλειάς της και θα μπορούσαν (τα κακοποιά μουσουλμανικά στοιχεία) εύκολα να δράσουν.
    Πιστεύω ότι συνειδησιακά βαθιά μέσα τους και αυτοί (τα κακοποιά μουσουλμανικά στοιχεία) νιώθουν τη φιλοξενία και την αγάπη που περιβάλλει τους πραγματικά κατατρεγμένους μετανάστες ομοεθνείς-ομόδοξούς τους ο Ελληνικός λαός και όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις και δεν αντέχουν εύκολα να σηκώσουν το χέρι και το «στόμα» για να δαγκώσουν το χέρι που τους τραβάει απ’ τον γκρεμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα μιλας σοβαρα η πλακα κανεις. οκ. Ας εφαρμοσουμε τις κοινοτητες των πρωτων χριστιανων. ολοι το ιδιο κλπ.
      κατι λες και για την Τουρκια....

      Διαγραφή
  3. Τότες Κωστα όταν λες ότι εισαι πρωθυπουργος και κυβέρνηση και κάνεις το αντίθετο από αυτό που πιστεύεις και θέλεις, δεν είσαι πρωθυπουργος και κυβέρνηση, κάποιος άλλος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gergios Syriotis, συνέχισε να πιστεύεις ότι η πολιτική και δει η διεθνής είναι ο παιδότοπός σου και μπορείς να λειτουργείς με αυτά που πίστευες και σου μάθανε από την κούνια σου.....Για πες εσύ έναν πολιτικό που εφάρμοσε μέχρι κεραίας αυτά που πίστευε και εξέφραζε προτού κυβερνήσει; Μην είμαστε ανόητοι!
    Τώρα που βλέπουν ότι ένα μέρος από την ιδεολογία τους είναι όχι μόνο ανεφάρμοστο και ουτοπικό αλλά και άκρως επικίνδυνο για το συμφέρον της πατρίδας συμβιβάζονται. Το ίδιο έκαναν, κάνουν και θα κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης! Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στην αλήθεια τόσο περισσότερο αναθεωρείς σκέψεις και πεποιθήσεις σου...και αυτό είναι υγιές...Αλίμονο σε κάτι εθνομηδενιστές Συριζαίους που ακόμα εθελοτυφλούν και στρουθοκαμηλίζουν.....
    Το θέμα είναι σε ποιο βαθμό αλλάζεις και αναθεωρείς τις προϋπάρχουσες απόψεις σου όταν αναλαμβάνεις τις ευθύνες και καταλαμβάνεις την κυβέρνηση. Γιατί από ένα σημείο και πέρα περνάμε στο πεδίο της εξαπάτησης και της αναξιοπιστίας, αλλά αυτό το αποφασίζει κάθε φορά ο ελληνικός λαός μέσα από την κουτσο-δημοκρατική διαδικασία του αντιπροσωπευτικού συστήματος διακυβέρνησής του και των εκλογών που διεξάγει.
    Ο αντίλογος βέβαια λέει πως τα οράματα, οι ουτοπίες εν μέρει δηλαδή, πρέπει να υπάρχουν για να λειτουργούν σαν οδοδείκτες για μια καλύτερη ζωή, δεν είναι καλό κανένας να εγκαταλείπει τα όποια οράματά του μπροστά σε μια πρόσκαιρη πραγματικότητα! Ας θυμηθούμε ποια ήταν η πραγματικότητα τα χρόνια των μεγάλων φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας, όπου οι άνθρωποι πωλούνταν σαν δούλοι στα σκλαβοπάζαρα και αυτό δεν το αμφισβητούσε κανένας! Μη λησμονούμε ότι μέχρι το 1952 απαγορευόταν στις γυναίκες να ψηφίζουν! Τέτοιες πραγματικότητες χιλιάδων χρόνων τώρα θεωρούνται, και δικαίως, όχι μόνο αναχρονιστικές αλλά απάνθρωπες!!!
    Πάντως, η κατανόηση της πραγματικότητας και η στροφή στον ρεαλισμό είναι θεμιτή και συνετή κίνηση αλλά σε εκθέτει και συχνά τσαλακώνει την πολιτική σου εικόνα, αφού ξεσκεπάζει την καιροσκοπική όψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα πωλούνται δούλοι σε σκλαβοπάζαρα Κώστα και ίσως κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες από ό,τι στην Αρχαία Ελλάδα. Οι "φιλάνθρωποι" δε του Συριζα και των ΜΚΟ βγάζουν πολλά χρήματα από το ΄συγχρονο δυλεμπόριο που δεν προστατεύει τον δούλο καθόλου. Τουλάχιστον στην Ελλάδα υπήρχαν νόμοι προστασίας των δούλων όπως υπήρχαν και διάφορες διαβαθμίσεις. Σήμερα ένας μετανάστης έχει το στάτους ενός από τις κατηγορίες των δούλων στην Αρχαία Ελλάδα Βέβαια όσον αφορά τα στοιχεία που σου έδειξα για τους λαθρομετανάστες, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει παράτυπος αν θες μου το εξηγείς, πέταξες την μπάλα στην κερκίδα και απάντησες με αοριστείες και αρχές για τον Χριστιανισμό. Η επιχειρημετολογία σου δε είναι τόσο αδύναμη σαν αυτή του Φίλη. Λες ότι δεν μας επιτίθενται εμάς οι Ισλαμιστές γιατί είμαστε φιλόξενοι...αν είναι δυνατόν....στη Γαλλία και στο Βέλγιο που πήραν εκατομμύρια και τους εφτιαξαν τζαμιά και τους εφτιαξαν σχολεία γιατί επιτίθενται? Στη Γερμανία που πήρε εκατομμύρια Τούρκων και Μουσουλμάνων? Γιατί αντίθετα κανείς δεν επιτίθεται στην Αμερική?
      Το χέρι το απλώνεις να βοηθήσεις ανθρώπους σε ανάγκη αναμφίβολα όταν αυτοί δεν δέχονται την βοήθεια τι σημαίνει? Γράφεις πως ο μετανάτης πρέπει να σέβεται τις συνήθειες και των τρόπο διαβίωσης των ντόπιων, αυτό είναι το ιδανικό σενάριο, αυτό που συμβαίνει όμως το κρύβεις. Κρύβεις ότι δεν τρώνε το φαγητό αν δεν είναι χαλάλ, κρύβεις ότι σκοτώνονται μεταξύ τους ότι εκδιώκουν αλλόθρησκους, ότι έρχονται ως έποικοι, το οποίο είναι έγκλημα κατά το διεθνές δίκαιο. Αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε εμείς στη θέση των προσφύγων αυτή οφείλεται στην κυβέρνηση Σύριζα, είναι σοβαρό ζήτημα αν θα προλάβει η Ελλάδα ως χώρα την επόμενη Ολυμπιαδά τουλάχιστον στη μορφή που έχει σήμερα και με τον πολιτισμό που έχει σήμερα. Το δίλημμα θα έρθει όπως ήρθε και στον Λίβανο, ή υποταγή και ακρωτηριασμός ή πόλεμος και θα είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Συριζα. Αυτοί που έρχονται δεν είναι πρόσφυγες είναι έποικοι και υπάρχει ουσιώδης διαφορά, είναι ντροπή για την ελληνική ιστορία να κυβερνούν τον τόπο οι αίσχιστοι των προδοτών και είναι απολύτως υπεύθυνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί αυτά έφεραν στην κυβέρνηση τους προδότες!

      Διαγραφή
  5. Είναι δε υποκριτικό Κώστα να υιοθετείς την ρητορική Ερντογάν περί φιλόξενης Τουρκίας όταν η Τουρκία είναι μια από τις βασικές αιτίες για τον ξεσπιτωμό των ανθρώπων που φιλοξενεί. Ωστόσο πάλι λες την μισή αλήθεια γιατί οι Σύροι που έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι ούτε το 50% αυτών που έρχονται. Αυτά τα στοιχεία γιατί τα αποκρύπτει η κυβέρνηση? Γιατί δεν μας δείχνει τις πραγματικές φωτογραφίες από τα γκέτο όπου επικρατεί ήδη η Σαρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέξανδρε διακατέχεσαι από μίσος εναντίον των μεταναστών και αδυνατώ να συζητήσω περαιτέρω μαζί σου, οι εκφράσεις σου για τους μετανάστες:
    1) τρώνε το φαγητό αν δεν είναι χαλάλ
    2) σκοτώνονται μεταξύ τους ότι εκδιώκουν αλλόθρησκους
    3) έρχονται ως έποικοι
    4) Αυτοί που έρχονται δεν είναι πρόσφυγες είναι έποικοι
    για εμένα είναι απαράδεκτες!
    Απορώ κ.Καλεντερίδη πως ανέχεστε τέτοιο λεξιλόγιο-υβρεολόγιο κατά των μεταναστών, αν και κατανοώ ότι ο καθένας αναλαμβάνει το κόστος των γραφομένων του, δεν μπορώ εντούτοις να προσπεράσω το γεγονός ότι τέτοιες αναρτήσεις αμαυρίζουν την όμορφη προσπάθεια που καταβάλλετε, εδώ πιστεύω ότι επιβάλλεται ο μετριασμός των σχολίων!
    Η δουλεία τότε ήταν θεσμός και μάλιστα σεβαστός και αποδεκτός από όλους, τώρα είναι διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και διώκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι μια ουσιώδης διαφορά που εμμονικά προσπερνάς…
    Ο όρος παράτυπος μετανάστης έχει προκύψει από τον ΟΗΕ, ο οποίος τον έχει υιοθετήσει πλήρως, για ψάξου λιγάκι.
    Οι Δυτικοί αν και δέχονται μετανάστες, συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς των κρατών των μεταναστών, σχεδόν σε όλους τους πολέμους που εξαπέλυσαν οι δυτικοί οι Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία συμμετείχαν ενώ η Ελλάδα όχι! Εδώ βρίσκεται η διαφορά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων με αυτές των δυτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, ειδικά στην Ελλάδα, με σώας τας φρένας, που να μην θέλει να βοηθήσει έναν πρόσφυγα ή μετανάστη.
      Όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα.
      Το ζήτημα εχει πάψει προ πολλού να είναι ανθρωπιστικό, γι' αυτό η άλλες χώρες, πλην Ελλάδας, παίρνουν μέτρα προστασίας των δικών τους εθνικών συμφεροντων, τα οποία απειλούνται.
      Όταν απειλούνται τα συμφέροντά σου, τα εθνικά σου συμφέροντα, όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις όλο αυτό το ανθρωπομάνι, χωρίς να διαλυθείς εσύ ο ίδιος, τότε παίρνεις μέτρα.
      Πρέπει να δούμε το θέμα ψύχραιμα και αντικειμενικά.
      Όταν κάτι απειλει την ύπαρξή σου, το αντιμετωπίζεις, όπως έκανε η Βουλγαρια.
      Είδες κανέναν να βάζει κακό βαθμό την Βουλγαρία και καλό στην Ελλάδα των ανοικτών συνόρων;
      .

      Διαγραφή
    2. Άλλο πράγμα είναι να διαφωνείς με κάποιον και άλλον να τον κατηγορεί ότι βρίζει για να πετάς την μπάλα στην κερκίδα. Τι ακριβώς από αυτά που έγραψα είναι βρισιά? Δεν είδες το θέμα για τους Γιεζίντι, δεν είδες τα πολλά θέματα όπου Σύριοι σκοτώνονται με Αφγανούς? Δεν είδες τα θέματα όπου δεν έτρωγαν το φαγητό του ερυθρού σταυρού γιατί τα πακέτα είχαν πάνω το σύμβολο του σταυρο και γιατί δεν ήταν χαλάλ? Γιατί λοιπόν τις θεωρείς απαράδεκτες τις εκφράσεις? Όταν μεταναστεύω κάπου και θέλω να επιβάλλω το δικό μου αξιακό σύστημα πως λέγεται δεν λέγεται εποικισμός?
      Δεν προσπερνάω τίποτα στην Ελλάδα η δουλεία δεν διώκεται οι δουλέμποροι χρηματοδοτούνται από το κράτος και συνεργάζονται με το κράτος σήμερα! Βέβαια είπαμε είναι πασίγνωστη η τακτική της αριστεράς όταν δεν έχουμε να πούμε τίποτα η μπάλα στην κερκίδα και φασιστικά κάνουμε ό,τι γουστάρουμε! Από το πανεπιστήμιο σας μάθαμε δεν θα σας μάθουμε τώρα

      Διαγραφή
  7. Α και κάτι άλλο είναι υποκριτικό να χρησιμοποιείς την ορολογία του ΟΗΕ κατά το δωκούν, γιατί όταν έρχεται η κουβέντα στα θαλάσσια σύνορα το γυρνάτε στις εκισώσεις ισχύος....Άσε ρε Κώστα σας ξέρουμε πολύ καλά όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
    'Κωστα' Διαβασα τις αναρτησεις σου και επειδη ειναι δημοσιες αισθανομαι οτι πρεπει να πω δυο-τρια πραγματα οχι τοσο για σενα (οι καταβολες σου ειναι επαρκως διακριτές και επεξηγηματικες της στασης σου) αλλα κυριως για τους αλλους που διαβαζουν και ενδεχομενως δεν καταλαβαινουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ.
    Κατα πρωτον αυτοι που ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ απροσκλητοι στην χωρα μας κατα εκατονταδες χιλιαδες (απειλωντας ΑΜΕΣΑ την κοινωνια μας) ειναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ειτε σου αρεσει ειτε δεν σου αρεσει.
    Δεν μπορουμε να απαξιωνουμε τους πραγματικους μεταναστες (ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΕΣ) και τους πραγματικους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με τις ορδες των φανατικων μουσουλμανων (κυριως) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ που ετσιθελικα εισβαλλουν και απαιτουν δικαιωματα και ιθαγενεια με απωτερο σκοπο την αλλοιωση της κοινωνιας που εισέβαλαν και μετατροπης της σε αντιγραφο των εξωφρενικα σκοταδιστικων κοινωνιων που εγκατελειψαν γιατι δεν τις αντεχαν οπως τις ειχαν καταντησει !
    Ο ψευτοανθρωπισμος σου δεν προερχεται απο τις δηθεν Χριστιανικες σου ανησυχιες αλλα μαλλον απο τις διεθνιστικες ακροαριστερες σου καταβολες.
    Κατα δευτερον για αυτους που εχουν γνωση και επαφη με την διεθνιστικη ακροαριστερη πανουκλα (και την 'εργαλοιοποιηση' ανθρωπινου πονου προς επιτευξη της επικινδυνης ιδεοληψιας των περι καταργησεως συνορων/εθνων/θρησκειων κλπ) ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΝΩΣΤΟ οτι μια 'αξιοπρεπης' αριστερα οταν φτανει στην εξουσια (χωρις βια) δεν προβαινει αμεσα σε αλλαγες που δεν σηκωνει το 'σκαρι' αλλα τμηματικα παιρνονται τετοια μετρα ,πχ διαλυσεως κοινωνικου ιστου/ιστοριας/ηθων και εθιμων,τοποθετηση κομματικων στελεχων σε -μειζονα κλιμακα- θεσεις κλειδια στον κρατικο μηχανισμο,απολυτο ελεγχο ΜΜΕ, εξαφανιση της μικρομεσαιας ταξεως και τελος οικονομικης εξαθλιωσεως της χωρας που σε συνδυασμο με την πολτοποιηση της κοινωνιας και την αλλοιωση του πληθυσμου (με λαθρομεταναστες) θα καταστησουν επιτελους εφικτη την επικρατηση και καθιερωση της μαρξιστικης πανουκλας που εχουν στους καμμενους εγκεφαλους τους.
    Αν δεν τα καταφερουν σε πρωτο χρονο τοτε ειναι γνωστη η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ που θα ακολουθησουν και δεν ειναι αλλη απο εκεινη που λεει οτι ΑΝ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για καποιον λογο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ,ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ 'ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΝΤΑΣ' ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 'ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΜΑ' που θα πρεπει να ετοιμαστει για καταληψη της εξουσιας και εγκαθιδρυσεως της αιμοσταγους αριστερης δικτατοριας.
    Επομενως για ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ και να βλεπουν αναμεσα και πισω απο τα λογια και τις κυβερνητικες πραξεις ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΝΕΡΟ οτι ο ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΛΕΤΗΡΑΣ-ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ της πατριδας μας με το ονομα ΤΣΙΠΡΑΣ και η μισοτρελη ακροαριστερη κυνβερνηση του ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ και συνεπεις με τον αρρωστο ιδεοληπτικο τους παραληρηματικο κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    Η πολιτικη συμμορια που ανηλθε τυχαια και αναπαντεχα με ενα 20% στην εξουσια (ηγουν το 35% του 60% των ψηφισαντων) εχει ηδη διαλυσει τον κοινωνικο ιστο, εξαφανισε την μικρομεσαια ταξη, διορισε χιλιαδες φανατικα στελεχη του σε νευραλγικες θεσεις στην κρατικη μηχανη,βαθυνε απιστευτα το Ελληνικο χρεος (με τις προσεκτικα σχεδιασθεισες πραξεις και παραλειψεις τους) κατεστησε σχεδον απιθανη την οικονομικη αναπτυξη,ελεγχει (εκτος της ΣυριζΕΡΤ) το μεγαλυτερο μερος των ΜΜΕ, χτυπησε και χτυπαει καθημερινα ολα τα ερεισματα (αστικη ηθικη/θρησκεια/εθνος κλπ) ανευ ουσιαστικης αντιστασεως και ανοιξε οσο μπορουσε τα συνορα.
    Κατ'εμε ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ αυτος εχει σχεδον πετυχει τον σκοπο του,λειπουν κατι μικρολεπτομερειες (νομιμοποιηση ναρκωτικων,εξοβελισμος της Εκκλησιας απο το εθνος, και φυσικα το τελειωτικο κτυπημα στον εξαντλημενο οικονομικα λαο με την φυγη απο την Ευρωπαικη Ενωση) για να εφαρμοσει την ιδεολογικη πανουκλα που εχει κατα νου.
    Δυστυχως για αυτον, εκανε ενα μοιραιο λαθος (οχι τωρα, αλλα την πρωτη στιγμη που ασπασθηκε την εγκληματικη αυτη ιδεοληψια) που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα φερει την ηττα του και την εξαφανιση του,το λαθος του οτι οι 'ιδεες' που πρεσβευει απο την αυγη της ιστοριας εως τωρα χανουν...εκεινες δε που κερδιζουν ειναι η ελευθερια, ο πατριωτισμος, το εθνος, η θρησκεια, η οικογενεια , η ιστορια , η γλωσσα και οι παραδοσεις...δεν ξερω κανενα λαο που να κανει αγαλματα και να υμνει σκατοδιεθνιστες που προδωσαν την χωρα τους , ουτε σε καποιο σχολειο του κοσμου διδασκεται η καταργηση συνορων (ανευ συνορων δεν υπαρχει καν Δημοκρατια..αφου δεν υπαρχει επικρατεια, νομοι, αρχες που θα εφαρμοσυν αυτους τους νομους κλπ κλπ) η ανεξιθρησκεια , δεν διδασκεται πουθενα το μισος για την οικογενεια και για τις παραδοσεις, για τις εθνικες θυσιες των προγονων τους (κατι παει να κανει το κητος ο Φιλης αλλα δεν..) αλλα ΠΑΝΤΟΥ δοξαζονται αυτοι που αγωνιστηκαν για την σωτηρια ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ την διαφυλαξη των ΣΥΝΟΡΩΝ τους , την υπερασπιση των αρχων/ηθων τους , την θυσια για την οικογενεια τους και τον Θεο τους... αυτες οι ΙΔΕΕΣ επικρατησαν χιλιαδες χρονια τωρα και αυτες οι ιδεες θα κυριαρχησουν και στις επομενες χιλιαδες χρονια ειτε με σοφια , παιδεια και ειρηνη , ειτε με ποταμους αιματος και πονο.
    Η οικονομικη κριση ειτε τωρα ειτε αργοτερα θα ξεπερασθει, η αλλοιωση του πληθυσμου με τεραστιο και ΜΗ ενσωματουμενο αριθμο λαθρομεταναστων σε συνδυασμο με τον ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και η διαλυση του εθνικου/κοινωνικου μας ιστου οχι μονο δεν θα ξεπερασθει ποτε αλλα θα σβυσει απο τον χαρτη και την ιστορια αυτο που καποτε υπηρξε Ελλαδα...οι κερδισμενοι απο κατι τετοιο ειναι σε ολους μας γνωστοι απο τωρα ΚΑΙ ΜΕΣΑ και ΕΞΩ απο την χωρα μας και αυτους πρεπει να συντριψουμε ολοκληρωτικα ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόσεχε Φωκα θα σου πουν οτι διδάσκεις το μίσος στη διαφορετικότητα του Ισλάμ. Κατα τα αλλα η αριστερόστροφη διακυβέρνηση φέρνει και τη λύση της Κυπρου. Τελικά οι ¨ηγετες¨ μας δεν απελευθερώθηκαν ποτε από την οθωμανική αυτοκρατορία και απλώς την έντυσαν με μαρξιστικους μανδύες ηγεμονίας ώστε να χρυσώσουν το χάπι. http://www.defence-point.gr/news/?p=158211 Ετσι κάνει και Νικολάκης τώρα εγκαθιδρύει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ισλαμικό πληθυσμό για μην εκτεθεί ο Σουλτάνος με νέα εισβολή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα από τα αλιεύματα του άρθρου είναι ότι η Βουλγαρία θα πάρει τα 6μύρια ευρά από Ε.Ε. χωρίς ακόμα να αντιμετωπίσει τις ορδές που φοβάται, ενώ οι δικοί μας μοιράζουν "χαρτί" δεξιά κι αριστερά (κυρίως) σε αμαρτωλές ΜΚΟ του Σόρος και όλου του κακού συναπαντήματος και κατά παραδοχή τους δε μπορούν να εξασφαλίσουν διαφάνεια στη μοιρασιά και στο πως αξιοποιούνται αυτά τα λεφτά.
    (http://www.kathimerini.gr/867947/article/epikairothta/politikh/moyzalas-den-ta-kataferame---se-mko-kai-xwris-elegxo-apo-thn-a8hna-terastia-posa-ths-ee-gia-to-prosfygiko)
    Εύγε για άλλη μια φορά στις διάνοιες του ΜΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόρισμα - σοκ: Δεκάδες αλλοδαποί έλαβαν ελληνική ιθαγένεια με πλαστά πιστοποιητικά

    H λαθρομετανάστευση είναι μεγάλη "μπίζνα" για ιδιώτες και κράτη. Τα έχομε πολλάκις γράψει κι επισημάνει, όμως, οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν πείθονται με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.