26/7/16

Ακόμα ένας στρατιωτικός αυτοκτόνησε στην Τουρκία

  • Η φυλακή όπου είχε προφυλακιστεί ο αυτόχειρας (φωτ.: internethaber.com)
Τρίτη αυτοκτονία μετρά το στρατόπεδο των πραξικοπηματιών. Μετά τον έπαρχο και τον αντισυνταγματάρχη που αυτοκτόνησαν τις πρώτες μέρες μετά το πραξικόπημα, ένας άλλος αντισυνταγματάρχης έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί του.

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη και διοικητή τάγματος Ισμαήλ Τσακμάκ, ο οποίος καταγόταν από τον Καλοπόταμο-Ιγίντερε Ριζαίου.
Ο Τσακμάκ υπηρετούσε στο 23ο Αυτομεταφερόμενο Σύνταγμα Πεζικού, που έχει έδρα τη συνοικία Σημαντίρα, στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και τμήματα του οποίου συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η στιγμή που μεταφέρεται η σορός του Ισμαήλ Τσακμάκ (φωτ.: internethaber.com)
Ο αυτόχειρας, σε σημείωμα που άφησε αναφέρει ότι πήρε διαταγή από το διοικητή συντάγματος να βγάλει το τάγμα του στους δρόμους, με την αιτιολογία ότι στην Πόλη γίνονται επεισόδια και πρέπει να συμβάλει ο στρατός για να επιβληθεί η τάξη. Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο ενημέρωσης internethaber.com, ενώ οι συγγενείς του Τσακμάκ ανακοίνωσαν ότι η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, αναγκάστηκαν να τον θάψουν αθόρυβα στην Κωνσταντινούπολη, υπό το φόβο αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.