11/7/16

Οι πειραματισμοί Τσίπρα-Βαρουφάκη-Γκαλμπρέηθ στην καμπούρα της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία αυτού του κράτους που λέγεται Ελλάδα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν η ύπαρξή του δεν εξυπηρετούσε κάποιους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, θα είχε διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη προ πολλού. Κι αυτό γιατί υπάρχει τέτοιο καθεστώς ατιμωρησίας κυρίως των πολιτικών, που ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός ή υπουργός μπορεί να υπογράψει ή ακόμα και με προφορική εντολή να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στη χώρα, χωρίς να υπάρχει θεσμική διαδικασία να εμποδίσει την καταστροφή.

Αυτή η επικίνδυνη και τραγική κατάσταση θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να μετριαστεί αν υπήρχαν προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες που θα υποχρέωναν όσους ζημιώνουν με τις πράξεις τους τη χώρα να δώσουν λογαριασμό, να πληρώσουν για τα ακούσια ή εκούσια λάθη τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για το φόβο των… Ιουδαίων...
Όμως η κατάσταση γίνεται χειρότερη, εφιαλτική θα έλεγε κανείς, αφού αντί για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα τιμωρούσε εκείνους που βλάπτουν τη χώρα, έχει θεσπιστεί ένα καθεστώς ατιμωρησίας που προστατεύει τους κυβερνώντες, κυρίως τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.
Δηλαδή, αντί να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για τη χώρα, οι πολιτικοί και εκείνοι τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, έφτιαξαν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ίδιους, για να μπορούν έτσι ανενόχλητοι με τις υπογραφές και τις προφορικές τους οδηγίες –παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό– να καταστρέφουν στην κυριολεξία την πατρίδα.
Η περίπτωση του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη, που επέλεξε τον πιο καταστροφικό τρόπο για να κάνει «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και οδηγώντας σε πλήρη αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική επιχειρηματικότητα, είναι χαρακτηριστική.
Κανείς –καμία πολιτική, εκτελεστική, νομοθετική ή δικαστική Αρχή– δεν μπορούσε να ρωτήσει το δίδυμο αυτό της καταστροφής όσο αυτοί οι ανεύθυνοι και ανίδεοι πειραματίζονταν στις πλάτες της πατρίδας μας «τι κάνετε, γιατί το κάνετε, γνωρίζετε αν αυτό θα προκαλέσει ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα και αν γίνει αυτό, γνωρίζετε ότι θα κληθείτε να λογοδοτήσετε όχι στις κάλπες, αλλά στις αρμόδιες Αρχές;», οι οποίες φυσικά δεν υφίστανται, γιατί έτσι φρόντισαν οι πολιτικοί και οι ντόπιοι και ξένοι εντολοδόχοι τους, που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη και στην ουσία υπόδουλη.
Καταστροφείς, που έχουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα τιμωρηθούν, ενώ επιπροσθέτως χρησιμοποιούν την κάλπη και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Να πάμε τώρα στο ζήτημα του λεγόμενου Plan X, αυτήν την αθλιότητα, για την οποία γελάει το σύμπαν εις βάρος της Ελλάδας.
Η Ελλάδα ασφαλώς και θα έπρεπε να έχει κύρια και εναλλακτικά σχέδια για όλα τα σενάρια. Όμως αυτά θα έπρεπε να αποτελούν υπόθεση της κυβέρνησης και του κράτους, που θα σχεδιαστούν νόμιμα, από κρατικούς λειτουργούς που θα κινούνται στη βάση οδηγιών και νομίμου πλαισίου και όχι από ομάδες και παραομάδες ιδιωτών, που λειτουργούσαν χωρίς καμία γραπτή εντολή, χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, σχεδιάζοντας και πειραματιζόμενοι με απίστευτη ελαφρότητα στην καμπούρα της ρημαγμένης μας πατρίδας και εξυπηρετώντας ποιος ξέρει τίνος συμφέροντα.
Τώρα, όσον αφορά το τεράστιο θέμα της διαχείρισης μια έκτακτης κατάστασης, που είναι η –ανεξαρτήτως με τίνος ευθύνη– έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που είναι κάτι σαν πόλεμος, αφού προβλέπεται περιορισμός κάποιων ελευθεριών και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ακόμα και για το σχεδιασμό θα έπρεπε να υπάρχει γραπτή ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και ο εγγυητής του πολιτεύματος.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Γκάλμπρεϊθ, το μυστικό σχέδιο προέβλεπε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, των επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε δραχμές, προκειμένου να αποφευχθεί ο συμψηφισμός με τον ELA, και λήψη μέτρων για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (εσωτερικής και εξωτερικής).
Το γεγονός ότι αυτοί οι παράνομοι σχεδιασμοί λάμβαναν χώρα εν κρυπτώ και παραβύστω, χωρίς έγγραφες εντολές, σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι (Βαρουφάκης, Τσίπρας, Γκάλμπρεϊθ και άλλοι) αυτενεργούσαν με πρόθεση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠτΔ.
Αυτό συνεπάγεται ότι ΗΔΗ είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο αντισυνταγματικό, ως εκ του ότι είχαν παραμερίσει τον ΠτΔ, αφού δεν τον είχαν ενημερώσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ.
Όμως η αποστέρηση του ΠτΔ από τις αρμοδιότητες και την εξουσία που του παρέχει το Σύνταγμα είναι ο ορισμός του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας που προβλέπεται στο άρθρο 134 Π.Κ. και τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η εσχάτη προδοσία είναι από τα λίγα τυποποιημένα εγκλήματα που εκτός από την ολοκληρωμένη τέλεση της πράξης, τιμωρούνται και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως ακριβώς είναι αυτές στις οποίες προέβησαν οι συμμετέχοντες στο παράνομο Plan X.
Υπάρχουν και άλλες ποινικές παραβάσεις και εγκλήματα.
Ελπίζω να τις βρουν οι εισαγγελείς.
Δημοσιεύεται στη δημοκρατία και το pontos-news

43 σχόλια:

  1. Κανένα τέτοιο λόγο δεν βάζετε στο ιστολόγιο, όπως τα λέει το Βερολίνο μας τα λέτε
    https://www.youtube.com/watch?v=oZn3vSdrgto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η λογική αυτή έχει ολοκληρωτικά σύνδρομα καθώς όποιος δεν συμφωνεί με την αλήθεια σας τον ταυτίζετε φαντασιωσικά με τον κακό αντίπαλο που δίνει νόημα στην αλήθεια σας...

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ:
      όποιος δεν συμφωνεί με την αλήθεια σας τον ταυτίζετε φαντασιωσικά με τον κακό αντίπαλο που δίνει νόημα στην αλήθεια σας.

      Από τη αρχή το εθνικό νόμισμα και την έξοδο από ΕΕ την θεωρήσατε προδοτική και άστοχη λύση. Ορίστε, σας ακολούθησε η χώρα, είμαστε στην ΕΕ και το ευρώ, οι καλύτεροι 500000 νέοι έφυγαν, υπογεννητικότητα στο φουλ, ισλάμια γεμάτη η χώρα, άφραγκος και ημιπεινασμένος λαός, χρεωμένος μέχρι το 2145. Το σχέδιό σας μάλλον δεν πάει καλά. Η χώρα κατεστράφει πλήρως.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το εξαιρετικό άρθρο πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα για να καταλάβει το μέγεθος της ασχετοσύνης αλλά και της παράνομης και αντισυνταγματικής φύσης των ενεργειών των εν λόγω ηγετίσκων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή όποιος δεν είναι ευρωληγούρης είναι ηγετίσκος.
      Κάποιοι χαζοδεξιοί έχουν πολύ χιούμορ,
      Ας συνεχίσουν έτσι, για να φθάσουν στο τέλς να ζητάνε κάθε ψήφος στη ΝΔ να μετράει διπλά.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή όποιος δεν είναι ευρωληγούρης είναι ηγετίσκος.
      Κάποιοι χαζοδεξιοί έχουν πολύ χιούμορ,
      Ας συνεχίσουν έτσι, για να φθάσουν στο τέλς να ζητάνε κάθε ψήφος στη ΝΔ να μετράει διπλά.

      Διαγραφή
    3. είναι τόσο παραμορφωτικά τα κομματικά γυαλιά που φοράς ώστε διαβάζεις λέξεις που δεν αναφερθηκαν καν εδω μέσα. Αλλά είπαμε αυτή είναι η αρχή της ολοκληρωτικής και φασίζουσας σκέψης: όποιος δεν είναι μαζί μας ανήκει στους κακούς της φαντασιοπληξίας μας...

      Διαγραφή
    4. Χαζοαριστερουλη μην ξεχνάς εοκ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικάτο

      Διαγραφή
    5. @ Iwannis M: Αγαπητέ Iwanni M., όσο και να διαβαστεί το συγκεκριμένο άρθρο από κάθε Έλληνα, o Έλληνας δεν αλλάζει γνώμη, δεν "μετανοεί" με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική έννοια του ρήματος! Η αιτία της σημερινής κατάντιας και παρακμής της Ελλάδος, δεν είναι οι "πολιτικοί" ή οι ηγετίσκοι που την κυβερνούν την χώρα, αλλά ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός, αυτός είναι που τους νομιποιεί στην εξουσία με την ψήφο του. Ο Ελληνικός Λαός είναι υπεύθυνος για την παρακμή της Ελλάδος και όχι οι πολιτικοί. Είναι λάθος να αποδίδουμε ευθύνες στους πολιτικούς όταν οι Έλληνες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εκλέγουν και ψηφιζουν τους ίδιους. Ο κάθε λαός αγαπητέ Iwanni M. έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και τους αρμόζουν. Και του Έλληνα αυτοί οι πολιτικοί του αξίζουν διότι αυτό είναι το επίπεδο του! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Και κάτι τελευταίο...ας τολμήσουν οι Βρετανοί πολιτικοί το Brexit του Βρετανικού Λαού να το μετατρέψουν σε BREMAIN, αντίθετα στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" όχι μόνον οι πολιτικοί μετέτρεψαν το ΟΧΙ του περυσινού δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, αλλά αντίθετα αυτός ο ανυπόληπτος, σεσηπός, εξαχρειωμένος και παρηκμασμένος λαός τους επαναεξέλεξε σε λίγους μήνες.....Τι να πει κανείς....λύπη και οίκτο νοίωθουν "οι νουν έχοντες" για την παρακμή, την εξαχρειώση και την κατάντια, του άλλοτε ενδόξου Ελληνικού Έθνους...

      Διαγραφή
  3. "που θα σχεδιαστούν νόμιμα, από κρατικούς λειτουργούς που θα κινούνται στη βάση οδηγιών και νομίμου πλαισίου"
    Χμμμ...
    Για να πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα ιδιώτη που πρότεινε κάτι συγκεκριμένο στους κρατικούς λειτουργούς, οι κρατικοί λειτουργοί πήραν την ιδέα, τον αγνόησαν και σχεδίασαν κάτι άλλο που εξυπηρετούσε το υπουργείο εσωτερικών της Τουρκίας εις βάρος των συμφερόντων της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν τιμωρήθηκε κανείς ενώ το πρόβλημα οδήγησε στην αδυναμία αποτροπής της μεταναστευτικής κρίσης:
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9567.html
    Όπως και να το δει κανείς, πρόβλημα.
    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ελληνική Δημοκρατία έφτασε σε αυτό το σημείο διάλυσης. Αν -υπόθεση εργασίας και μόνο- 'αξιοκρατία' είναι ο διορισμός σε εθνικά κρίσιμο πόστο του μπατζανάκη υπουργού, με κύριο κριτήριο ότι φοράει σακάκι με φόδρα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, και χρησιμοποιεί τη θέση του για να εξοντώνει πολιτικούς αντιπάλους του υπουργού (= όσους δεν είναι μαριονέτες ή μπροστινοί ολιγαρχών σαν τον υπουργό αλλά πατριώτες), βράστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ μια αντίθετη απόψη την οποία βλέπω περισσότερο σωστή από τη δική σας:
    http://www.grivas.info/politiki/317-kleanthis-grivas-o-gianis-varoufakis-stoxos-kataigismou-livelografimaton-06-07-2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο της Ελληνικής ολιγαρχικής διαπλοκής ξεψυχάει το τρίτο στην σειρά βαρειά άρρωστο προπαγανδιστικό παραμύθι, αυτό του σχεδίου Χ για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη. Σοβαρά ανήσυχοι οι θεράποντες πολιτικοί μαζί με τους εξίσου άρρωστους των ΜΜΕ, παρακολουθούν την αποσύνθεση και αυτής της καραμέλλας, με σηκωμένα χέρια.

    Στο ίδιο νοσοκομείο, σε διπλανά δωμάτια της εντατικής, προηγουμένως είχαν πέθανει το παραμύθι περί του "προδοτικού" δημοψηφίσματος, και το παραμύθι του λογαριασμού της ζημιάς των 100 δις σε ένα χρόνο.

    Διάφορα άλλα παραμύθια είχαν εξαυλωθεί πριν καν προλάβουν να λάβουν την αναγκαία "ιατροφαρμακευτική" μέριμνα.

    Είναι λυπηρή η κατάντια μιάς ολόκληρης αστικής τάξης της χώρας μας να έχει σαν εκπροσώπιση τις θλιβερές όψεις μιας απαξιωμένης και αποξηραμένης κάστας πολιτικών μαζι με τα χρεωκοπημένα κόμματα τους, οι οποίο έχουν και το θράσος να αυτοαποκαλούνται δημοκρατικό τόξο.

    Η μόνη τους έγνοια το γκουβέρνο, το μόνο τους εργαλείο τα παραμύθια.

    Και όλα αυτά όταν η χώρα βρίσκεται σε διακηρυγμένο πόλεμο με την μαφία των συμφερόντων της Γερμανικής Ευρώπης, που ληστεύει ξεδιάντροπα την χώρα.

    Αλλά για ποιά πατρίδα να νοιαστούν οι εξωνημένοι της Ευρωμαφίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. 28 δίς ζημιά από την ανακεφαλοποίηση (=χάρισμα στα κοράκια των τραπεζών)+45 δις τα δανεικά από τον ESM (γιατί ο κόσμος φοβήθηκε την διολίσθησή στο χάος και απέσυρε καταθέσεις)+ζημιά λόγω ύφεσης, capital controls και λαθρομεταναστευτικού = >100 δις
      Για πες μας εσύ που είσαι ο βαλτός του Σύριζα εδώ μέσα:
      ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ή ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ (από Σόρος & λοιπά κοράκια) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;
      2. Εσείς που παίξατε το παιχνίδι του Ερντογάν με τα ορθάνοιχτα σύνορα, είστε πατριώτες;
      Εσείς οι ορκισμένοι εθνομηδενιστές δεν δικαιούστε να ομιλείτε περί πατριωτισμού.
      Μαγαρίζετε την λέξη.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασες να προσθέσεις το χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
    3. Όλες αυτές οι αιτιάσεις που ανέφερες είναι απόλυτα σωστές, το ζήτημα μόνο είναι πως η παρούσα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ εκείνος που θα ανέτρεπε τα σχέδια των ξένων, δεν είχε τα κότσια, ούτε την θέληση όπως φάνηκε ξεκάθαρα, ότι πολιτικό κεφάλαιο είχε το ξόδεψε ανέμελα πέρσι το καλοκαίρι, έτσι ότι έχει απομείνει από την κάποτε μεγαλοαστική δεξιά συνεπικουρούμενη κι από μαζώματα του κεντρώου χώρου εμφανίζονται τώρα ως τιμητές, ο δρόμος για την εξουσία είναι ορθάνοιχτος για αυτούς...δυστυχώς!

      Διαγραφή
    4. Όχι, αγαπητοί. Ξέχασε να προσθέσει τα 11 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έδωσαν με ανοιχτά χέρια οι Βαρουφάκης και η ηγετική ομάδα του Σύριζα στα γεράκια του Ευρωιερατείου. Αυτό ξέχασε.

      Διαγραφή
    5. Giannis G.

      Ένα φουτουριστικό σενάριο για τον ορθάνοιχτο δρόμο πρός την εξουσία.

      Το σοβαρώτατο πολιτικό θέμα της εποχής είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση και δίπλα της η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δυστυχώς ΜΜΕ + παπαγάλοι ασχολούνται με το Plan X δια προφανείς λόγους.

      Υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε όντως πλειοψηφία 200 ψήφων σε μία εκ των βάθρων πολιτειακή αλλαγή με Σύνταγμα που ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τους πολίτες, και επιπλέον θα έχει πολλαπλές εξουσίες ακόμη και από αυτές που είχε με το παλιό Σύνταγμα που κατήργησε ο Παπαντζής.

      Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι ο Παυλόπουλος θα παραιτηθεί επί τόπου και μάντεψε ποιός θα είναι ένας εκ των υποψηφίων.

      Ποιός λοιπόν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα κάνει το βουλευταριό της όζουσας Ν.Δ. και κατά πόσον ΔΕΝ θα συμβάλει "μεμονωμένως" σε αλλαγή του εκλογικού νόμου με 200 ψήφους ;

      Αν λοιπόν κάτσει το 200 δυό φορές, δεν νομίζω ότι το επόμενο πολιτικό σκηνικό θα έχει κάποια έστω μικρή σχέση με το σημερινό (εξαιρείται ο βράχος του ΚΚΕ).

      Μήπως όμως να παραμείνουμε στο Plan X, γιατί βγάζει περισσότερο γέλιο ;



      Διαγραφή
    6. Αγαπητοί
      Μην προτρέχετε. Ορίστε ένα πιο φουτουριστικό μια ρεαλιστικό σενάριο. Βαίνει προς το τέλος της η συγγραφή ενός βιβλίου από μεγάλη πολιτικό που εξηγεί και περιγράφει λεπτομερώς πρόσωπα και καταστάσεις της άρρωστης ηγετικής ομάδας του Σύριζα. Την έκρηξη του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σαγιά και τις απειλές στην Πρόεδρο της Βουλής από τα μειράκια που θέλουν να λέγονται κυβερνήτες. Όταν εκδοθεί αυτό το βιβλίο και πάρει σάρκα και οστά το φουτουριστικό σενάριο, η ηγετική ομάδα του Σύριζα και διάφοροι παπαγάλοι ιντερνετικοί και άλλοι θα ψάχνουν λαγούμι. Γι'αυτό μη βιάζεστε γιατί τα γραπτά μένουν.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πρεπει να υπαρχει plan X, αλλα και δε το θελουμε για καποιους λογους. Ας αποφασισουμε τι θελουμε και μετα, με χαρα, να κρινουμε. Αν μιλαμε για εξεταστικες επιτροπες, να κανουμε και μια για το plan...Ω της ΕΚΤ, οπου ηθελαν να πεταξουν πραξικοπηματικα τη χωρα απο την ΕΕ. Ή ολα ή τιποτα κυριες και κυριοι. Οχι στα τεσσερα , οσο αφορα τα σχεδια των ξενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε
      σου παραθέτω κομμάτι του άρθρου. Δεν το διάβασες

      Η Ελλάδα ασφαλώς και θα έπρεπε να έχει κύρια και εναλλακτικά σχέδια για όλα τα σενάρια. Όμως αυτά θα έπρεπε να αποτελούν υπόθεση της κυβέρνησης και του κράτους, που θα σχεδιαστούν νόμιμα, από κρατικούς λειτουργούς που θα κινούνται στη βάση οδηγιών και νομίμου πλαισίου και όχι από ομάδες και παραομάδες ιδιωτών, που λειτουργούσαν χωρίς καμία γραπτή εντολή, χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, σχεδιάζοντας και πειραματιζόμενοι με απίστευτη ελαφρότητα στην καμπούρα της ρημαγμένης μας πατρίδας και εξυπηρετώντας ποιος ξέρει τίνος συμφέροντα.

      Διαγραφή
  8. Ποιος να κάνει τέτοια πράγματα και να ασχοληθεί με νομιμότητα οταν εχει να κάνει με τούβλα από κάτω που δεν καταλαβαίνουν την σημασία της νόμιμης διαδικασίας; Όπως με την ραιανερ που προσπαθούσε ο χριστιανός νόμιμα να δώσει σχέδιο στην κυβερνηση για 3 εκατομμύρια τουρίστες στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και κανενας δεν απαντούσε γιατί η φραπορτ ήξερε την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί.....και μάλλον δεν ήταν και πολυ νόμιμη. Επιπλέον χαπατα αριστερουληδες για κοιτάξτε την ιρλανδική κυβερνηση, την γαλλική και την γερμανική για να δείτε πως διαπραγματεύονται για μνημόνια και προϊόντα προς όφελος της χώρας και όχι της καρέκλας και πως τώρα από το Λονδίνο θα φύγουν τράπεζες για να πάνε Δουβλίνο....αλλα εμείς είμαστε με Αλέξη, Φίλη, Σκουρλέτη και Πολάκη και γελάνε και στην καμποτζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι μυστικό ότι αυτός ο αέρας άφοβης λεβεντιάς που σκορπούσε ο Γιάνης στα διεθνή fora και με τις δηλώσεις του ή και τις γκριμάτσες του, δημιούργησε και δημιουργεί μια φαντασιακή ευφορία σε πολλούς Έλληνες.
    Κανείς από αυτούς δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ο "μέγας λατίνος εραστής", που θα γοήτευε και θα καθυπέτασσε όλες τις αντιτιθέμενες παρουσίες, ήταν και είναι, κατά την πιό επιεική διατύπωση, "άσφαιρος", ένας φιγουρατζής φασαριόζος, που απλά ξέρει πολύ καλά να πλασσάρει ως ευπώλητο είδος την αφεντιά του. Ακόμα και σήμερα, που έχουν ακουστεί τόσα και μάλιστα όχι από εσωτερικούς ενδοκυβερνητικούς αντιπάλους του, αλλά από τα εξωθεσμικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ τσιράκια του, προσπαθούν πολλοί να τον δούν ως έναν αδικούμενο ήρωα που σήκωσε ανάστημα κ.λπ.
    Τίποτε δεν σήκωσε.
    Την πλάκα του έκανε και παίζανε με τον Αλέξη και τούς εξωθεσμικούς του σνεργάτες "κλέφτες και αστυνόμους" και φαντασιώνονταν ότι μπορούσαν να δράσουν αόρατοι μέσα στην παγκόσμια κοινότητα. Και μόνο η ιδέα για την κρατικοποίηση τής Τράπεζας τής Ελλάδος (με την γνωστή ιδιαιτερότητά της στο παγκόσμιο διακεφαλαιικό σύμπλεγμα) δείχνει, και μόνο αυτή, το ποιού επιπέδου ήταν τα πλάνα τής ολέθριας πλάκας.
    Όταν ο Κολοκοτρώνης και οι λοιποί τούς Σηκωμού τού 1821 (τότε μάλιστα σηκώσαν κάποιοι ανάστημα) πήραν την τρελή απόφαση με λίγες δυνάμεις να χτυπήσουν τον τούρκο, ήξεραν ότι η παληκαριά και η τόλμη μπορεί να αναπληρώσει τις ελλείψεις .
    Στα παγκόσμια διατραπεζικά συμφέροντα δεν μπορείς να αντιτάξεις παληκαριές , παρά μόνο σχέδια εφικτά και συζητήσιμα. Με όρους που το διακεφαλαιικό (ή κεφαλαιοκρατικό, ή Υπερτραπεζικό κ.λπ.) σύστημα μπορεί να διαλεχθεί. Όταν πάς σ' ένα Δικαστήριο και σηκωθείς να αγορεύσεις μόνο με άφοβη, παληκαρίσια τόλμη, αλλά χωρίς επιχειρήματα, εννοείται ότι έχασες.
    Όταν πάς σε διεθνή διαπραγμάτευση και αντί κατανοητές αντιπροτάσεις, προβάλλεις γοητεία και λεβεντιά, απλά χάνεις την διαπραγματευτική περίοδο και καταστρέφεις την χώρα που περίμενε να την εκπροσωπήσεις και να αποσπάσεις από τούς αντιπάλους της, καλύτερες λύσεις.
    Χρειάζεται να το ζωγραφίσουμε κι' όλας για να γίνει κατανοητό το τι συνέβη με τον "λαϊκό ήρωα" Γιάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξεπμπε λεβεντιά ο τύπος που έτρωγε lunch στο κολωνάκι μετά συνοδείας σαμπάνιας κερασμενης από εφοπλιστές; Πρέπει να πρόκειται περί κάποιου είδους καινούριας αριστερής λεβεντιάς αυτή....

      Διαγραφή
    2. @ Alexandros Δεν έχεις κι άδικο σ΄αυτό που είπες, κι εμένα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίαζαν κάτι τέτοιες "αμερικανιές" από τον συγκεκριμένο, στυλ...ουάου, ωστόσο το γεγονός πως είχε βγάλει από τα ρούχα του τον Σόϊμπλε και όλη την λοιπή κλίκα των Βρυξελλών μου αρκεί...

      Διαγραφή
    3. Θα έπρεπεν να σου αρκεί το συμφέρον της πατρίδας σου.

      Διαγραφή
    4. @ Unknown Το οποίο συμφέρον σίγουρα δεν εκπροσωπούν οι τρόϊκα και οι εγχώριοι συνεργάτες της. Τα έχομε πεί ενα σωρό φορές αυτά, κατάντάει κουραστικό νομίζω.

      Διαγραφή
    5. Λες ότι σου αρκεί ότι έβγαλε από τα ρούχα του τον Σόιμπλε. Αυτό ήταν το ζητούμενο; Ή να κάνουν ένα καλό στην πατρίδα τους; Αν εσένα αυτό σου αρκεί όπως λες τότε μη ζητάς τίποτα περισσότερο. Μέχρι εκεί είσαι.

      Διαγραφή
    6. @ Unknown ωχ τώρα...κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ; Καταλαβαίνεις και πολύ καλά μάλιστα! Και επαναλαμβάνω προς εμπέδωση ότι εμένα μου αρκεί!

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ
      προσπαθώ να αποφεύγω τις ερμηνείες και έτσι εκλαμβάνω ότι γράφει κάποιος όπως το γράφει. Αν εσύ αστειεύεσαι είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
    8. @ Unknown Και επαναλαμβάνω προς εμπέδωση δια μιαν ακόμη φοράν...ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ !!! Πως το παίρνεις τώρα πως το λέω σοβαρά; το λέω αστεία; Το λέω μεταφορικά; Ο απροκατάληπτος και μέσος αναγνώστης της συζήτησης μας εδώ, το 'χει καταλάβει απόλυτα τι θέλω να πω, μην καμώνεσαι τώρα τον αφελή, δεν είσαι...να το επαναλάβω τώρα άλλη μια φορά μην τυχόν ακόμα δεν έχεις καταλάβει;
      ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ !!!!

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ
      μην εξάπτεσαι. Σου αρκεί που έβγαλε από τα ρούχα του τον Σόιμπλε ακόμη και επί ζημία της χώρας. Τώρα δεν έχω απορία. Τώρα κατάλαβα.

      Διαγραφή
    10. @ Unknown Α, ναι; ενώ πάντες οι προηγούμενοι ενήργησαν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και την ωφέλησαν με τις υπογραφές που έριχναν σε ότι τους παρουσίαζαν οι "εταίροι" σας, την ωφέλησαν με την εξαθλίωση της χώρας, με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με την αναγωγή της υποτέλειας και του ραγιαδισμού σε δόγμα! Η χώρα είχε ήδη ζημιωθεί πολύ πριν τις διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό βέβαια επειδή στην ιδεοληψία σου μέσα δεν σε ευνοεί, το αντιπαρέρχεσαι, τελικά πιστεύω πως η πόλωση και ο διχασμός της νεοελληνικής κοινωνίας είναι περισσότερο έντονος από ποτέ, ωστόσο συνειδητοποιήστε το, ειδικά οι λάτρεις της "ευρωπαϊκής κουλτούρας" πως αυτή η χώρα αν είναι να έχει ένα μέλλον θα το 'χει χωρίς αποκλεισμούς ολόκληρων κοινωνικών ομάδων επειδή έτσι επιτάσσει η αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σας, χωνέψτε το αυτό! Αν κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα διόλου απίθανο) οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να κριθεί εκεί εάν ωφέλησε ή ζημίωσε τη χώρα, θα συμβεί μόνον εάν τον ακολουθήσουν και οι προηγηθέντες κυβερνήσαντες αυτήν την χώρα!

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ,
      δεν είμαι με τους προηγούμενους. Είμαι με αυτούς που έρχονται. Είμαι με αυτούς που προδόθηκαν. Με όσους προδόθηκαν. Από ποιον; Από τον μεγαλύτερο πολιτικό και ιδεολογικό προδότη της σύγχρονης Ελλάδας. Είμαι με αυτούς που εξωπετάχτηκαν από τον Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα με αφορμή τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Είμαι με αυτούς που υποσκελίστηκαν όχι γιατί άλλαξαν αυτοί απόψεις, αλλά γιατί άλλαξε απόψεις το κόμμα τους ο Σύριζα. Είμαι με αυτούς που ενσαρκώνουν την αληθινή και ένδοξη Αριστερά και όχι τους γιαλαντζί σα και του λόγου σου. Εσένα σου αρκούσαν οι μονομανίες του Βρουφάκη γιατί αισθάνεσαι άβολα με τις πραγματικά επαναστατικές απόψεις και πολιτικές. Άνθρωποι με τις ιδέες σου έβλαψαν τη χώρα περισσότερο από τον Σμαρά, τον Βενιζέλο ή και τον Παπανδρέου, αν και μπορεί κξάποτε και να τους ψήφισες.

      Διαγραφή
    12. Εδώ είναι που το χάνεις εντελώς! Πεντάρα δεν δίνω για την αριστερά και δεν είμαι αριστερός, ποτέ δεν ήμουν, απλά σαν Ελληνας πατριώτης που νοιώθω και είμαι κάποιες φορές -ειδικά τις σημερινές εποχές - ο λόγος μου μοιάζει να ...αριστεροφέρνει κατά μια έννοια, αλλά βλέπεις όλοι κοιτάζουν να κολλήσουν μια ταμπέλα στο λόγο του καθενός μας, να τον κατηγοριοποιήσουν ώστε να νομίσουν πως εύκολα μπορούν να τον ερμηνεύσουν, δεν είναι όμως έτσι. Για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις λοιπόν τι ακριβώς είμαι, απλά είπα πως μου αρκούσε η "μονομανία" 'όπως λές του Βαρουφάκη επειδή κάποιος έπρεπε 9απο οποιοδήποτε πολιτικό χώρο) να εναντιωθεί έστω κι έτσι όπως εναντιώθηκε στους ευρωπαίους, μπορούσε και καλύτερα βέβαια, αλλά εντάξει, νομίζεις πως ειλικρινά περίμενε κανείς μας περισσότερα είτε από γιαλαντζί αριστερούς, είτε από κανονικούς όπως η αφεντιά σου; όχι βέβαια! Απλά θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνηση της χώρας απο αυτόν, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως "σχολείο" για τις πραγματικές πατριωτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οι οποίες τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν χάσει το βηματισμό τους και τον έχουν χάσει αρκετά, αυτό είναι όλο! Αυτοί που διαβάζουν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.

      Διαγραφή
    13. Οι πραγματικές πατριωτικές δυνάμεις, αγαπητέ, δεν κρύβονταν στον Σύριζα όπως πλανημένα πίστευες ή νόμιζες ή ήθελες να κι εσύ να αυταπατάσαι. Οι πατριωτικές δυνάμεις κρύβονται σε κάτι ψυχωμένα στήθη ανδρικά και γυναικεία που βάζουν πρώτα και πάνω από όλα την Ελλάδα και το λαό της. Όχι τις επιδοκιμασμένες από σένα μονομανίες του Βαρουφάκη ούτε το 'ξεγύμνωμα' του Σόιμπλε. Κατάλαβε το. Οι θεωρίες τελείωσαν έφτασε η ώρα της σοβαρότητας. Όσοι είναι κομπάρσοι ή χάνοι και διασκεδάζουν με τα καραγκιοζιλίκια του Γιάνη βλάπτουν τον τόπο, δεν τον ωφελούν.

      Διαγραφή
    14. @ Unknown Ελπίζω μόνο να μην θεωρείς ως "ώρα της σοβαρότητας" την μνημονιακή υποταγή και συμμόρφωση στα κελεύσματα του ευρωπαίου δυνάστη...από 'κει και έπειτα τα πάντα είναι προς συζήτηση!

      Διαγραφή
    15. 'Ελπίζω μόνο να μην θεωρείς ως "ώρα της σοβαρότητας" την μνημονιακή υποταγή και συμμόρφωση στα κελεύσματα του ευρωπαίου δυνάστη'! Κατάλαβα.

      Διαγραφή
    16. Μάλλον είναι δικό μου το λάθος που παρέλειψα να βάλω τα (για μένα αυτονόητα) εισαγωγικά για την τάχατες άφοβη λεβεντιά τού Γιάνη στα διεθνή fora. Διευκρινίζω λοιπόν ότι κατ΄εμέ η σωστή διατύπωση τής πρώτης πρότασης τού παραπάνω σχολίου 10 Ιουλίου 2016 - 9:34 μ.μ. είναι ως ακολούθως :
      "[Δεν είναι μυστικό ότι αυτός ο αέρας "άφοβης λεβεντιάς" που σκορπούσε ο Γιάνης στα διεθνή fora και με τις δηλώσεις του ή και τις γκριμάτσες του, δημιούργησε και δημιουργεί μια φαντασιακή ευφορία σε πολλούς Έλληνες. Κανείς από αυτούς δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ο "μέγας λατίνος εραστής", ... ήταν και είναι, κατά την πιό επιεική διατύπωση, "άσφαιρος", ένας φιγουρατζής φασαριόζος, που απλά ξέρει πολύ καλά να πλασσάρει ως ευπώλητο είδος την αφεντιά του. ...
      Την πλάκα του έκανε . ]"
      Και σιγά μην έσκασε για τα μούτρα του ο Σόϊμπλε! Απλά ο τυπικός και μονοκόματος γερμανός ενοχλήθηκε από την Ελληνική ανακολουθία, που ενώ, υποτίθεται ότι, θα διαλεγόμασταν για λύσεις, στέλναμε έναν σαχλαμάρα που τούς ροκάνιζε τον χρόνο.
      Τελικά όμως τα ροκανίδια (ως αναμενόταν)τα τρωμε εμείς και όχι βέβαια ο γερμανός, ο οποίος στην τελική τον είχε φτυσμένο τον γυαλιστερό φασουλή....
      Ο Γιάνης είναι τυπικό δείγμα από εκείνα τα αναιδή "βρωμόπαιδα" (ή "σοκολατόπαιδα", όπως κάποτε τα λέγαμε) που έχουν μάθει από την μικρή τους ηλικία να είναι στο απυρόβλητο, με τις πλάτες κάποιου μπαμπά ισχυρού και που νομίζουν (ή και γνωρίζουν) ότι μπορούν να μπαίνουν όπου νά'ναι και να κάνουν τον ξύπνιο, να κάνουν και επίτηδες ζημιές και σοβαρές ακόμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τής συμπεριφοράς τους. Άτομα σαν τον Γιάνη είναι αμφίβολο και αν μπορούν καν να συνειδητοποιήσουν αυτές τις συνέπειες.
      Αναιδής, ιταμός, νάρκισσος, κούφιος, αυτοθαυμαζόμενος και αυτοϊκανοποιούμενος φιγουρατζής, ένας εξυπνάκιας πάντα εκ τού ασφαλούς, με τις πλάτες αρχικά τού μπαμπά και τώρα των ειδικών εντολέων προστατών του, που απλά αναβάθμισε το image του με τον τίτλο τού Έλληνα Υπουργού, τον οποίο χρησιμοποιήσε ακριβώς μόνο γι' αυτό: να κάνει το δικό του παιχνίδι προβολής, καταστρέφοντας τον τόπο.

      Διαγραφή
    17. Εντάξει τώρα, αν είναι να πιάσουμε την κουβέντα τι και ποιος κατέστρεψε αυτόν τον τόπο, θα κουβεντιάζουμε μέχρι του χρόνου,ας αφήσουμε κατά μέρος τα κοσμητικά επίθετα, δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση πολιτική πάντως σίγουρα δεν ήταν ο Βαρουφάκης αυτός ο οποίος κατέστρεψε κάτι, μάλλον κότσια γενικότερα για ρήξη με την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία δεν υπήρχαν ούτε και στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τελικά, πάμε για άλλα λοιπόν...και είμαστε πολλοί πιστεύω (ή θέλω να πιστεύω) όλοι εμείς που πάμε για άλλα!

      Διαγραφή
  10. Το παρόν ιστολόγιο ας πει ξεκάθαρα αν διαφωνεί ή συμφωνεί με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλεος κύριε Παπαδόπουλε...

      Διαγραφή
    2. Μην ασχολείστε κύριε Α.Τ, το να παίρνουν τις έννοιες και να τις φορτώνουν με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αρχικά είχαν, και μιλάω εδώ για την έννοια του πατριωτισμού, θέλουν δεν θέλουν θα σταματήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.