16/7/16

Ανικανότητα ή σκοπιμότητα και στο βάθος ολοκληρωτισμός! Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εγκληματικά στοιχεία απειλούν τη Διακιοσύνη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η SIEMENS είναι μια εταιρεία που έχει διαφθείρει και αλώσει το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, με βασικούς πυλώνες, από το 1988 και εντεύθεν, το «υποσύστημα Μητσοτάκη» και το «υποσύστημα Σιμήτη», που λειτουργούσαν ως αλληλοκαλυπτόμενα συγκοινωνούντα δοχεία, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της εν λόγω εταιρείας, στους διαγωνισμούς του ελληνικού δημοσίου.
Την ημέρα που «έσκασε» το σκάνδαλο της αναβολής επ’ αόριστον της δίκης για ένα από τα σκάνδαλα της SIEMENS, μια δίκη που έχουν κάθε συμφέρον να μη γίνει τα στελέχη των ως άνω δυο υποσυστημάτων εξουσίας, είδαμε τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο, ευνοούμενο-ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, να μεταβαίνει στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και να παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της μονοκομματικής ΕΡΤ, δηλαδή του μέσου το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να έχουν έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, έγγραφα, τα οποία, κατά την άποψή του, αποδείκνυαν ότι το ΥΠΕΞ δεν έχει ευθύνη για την αναβολή της δίκης.
Ο ορισμός της προπαγάνδας ολοκληρωτικών καθεστώτων, τα οποία άλλωστε υπηρέτησαν με εγκληματική ψυχραιμία και ο συνεντευξιάζων και συνεντευξιαζόμενος. Μην ξεχνάμε τους ύμνους του κ. Κοτζιά στον Γιαρουζέλσκι…
Δεν είδαμε την ίδια ώρα να πηγαίνει ο ίδιος ή ένας άλλος, πιο… παρακατιανός δημοσιογράφος, ευνοούμενος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, για να τηρηθούν τα προσχήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στην άλλη πλευρά, αυτή της Δικαιοσύνης, για να παρουσιαστούν στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν όλα αυτά τα κομματικά φερέφωνα, οι θέσεις και των δυο πλευρών και να μορφώσει σωστή και αντικειμενική άποψη και γνώμη ο Έλληνας φορολογούμενος.
Το φαινόμενο αυτό, μαζί με σωρεία άλλων, όπως η ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και οι ανοίκειες επιθέσεις του προπαγανδιστικού της μηχανισμού (ΕΡΤ, Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών κλπ) στην δικαστική εξουσία, που είναι θεσμός «ισότιμος και ισόκυρος» με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει πάρει έναν ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό, με όρους 21ου αιώνα.
Όσο για το ποιος φταίει για την αναβολή, όσο και να προσπαθούν με την προπαγάνδα να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα, ολόκληρη, την πλήρη ευθύνη έχει η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο απευθύνθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας από τις 8 Απριλίου 2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης, που ήταν η 27η Νοεμβρίου του 2015, ζητώντας την επίσημη μετάφραση του βουλεύματος.
Το υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε τη μετάφρασης τις 13 Μαΐου 2016, δηλαδή ένα χρόνο και ένα μήνα μετά, σε ημερομηνία που, σύμφωνα με το δικαστήριο, η παράδοσή της δεν επέτρεπε τη συνέχιση της δίκης, με αποτέλεσμα την αναβολή της.
Όσο για τις δικαιολογίες ότι έχει φόρτο εργασίας η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικαιολογίες για γέλια.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να γίνει η δίκη στην ώρα της, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, θα έπρεπε να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία τη μετάφραση, να μεταφραστεί σε λίγες μέρες το βούλευμα και η μεταφραστική υπηρεσία να αναλάβει την επιμέλεια και την επικύρωση της μετάφρασης, γλυτώνοντας έτσι χρόνο και δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στην δικαστική εξουσία να κάνει τη δουλειά της. Έτσι κάνουν α σοβαρά κράτη.
Όμως ποιος να σκεφτεί αυτή τη χώρα, ποιος να σκεφτεί τον Έλληνα πολίτη, που όσο διψά για Δικαιοσύνη, άλλο τόσο διψά για την Αλήθεια, όταν την υπηρετούν μίσθαρνα όργανα ενός κόμματος, με τρόπο μάλιστα που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό.
Όσο για την απαράδεκτη και αντισυνταγματική επέμβαση της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού της μηχανισμού στη Δικαιοσύνη, πληροφορούμεθα ότι επίκειται ο αποκεφαλισμός του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είναι ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και τον οποίο δεν γνωρίζω ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση με τον άνθρωπο.
Πληροφορούμεθα επίσης ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι που εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εγκληματικών οργανώσεων, όπως και κάποιοι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχέσεων με κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου και της λεγόμενης πολιτικής βίας, κάνουν πάρτι με την εξέλιξη αυτή. Γιατί ο Ντογιάκος τους κάθεται στο… μάτι και περίμεναν την ευκαιρία για να τον εκπαραθυρώσουν και να πάρει τη θέση του κάποιος πιο βολικός με τα θέλω της παρέας που κυβερνά τη χώρα.
Μια χώρα που από τη μια πλευρά την κυβερνούσαν και καραδοκούν τα γνωστά διεφθαρμένα υποσυστήματα εξουσίας, πυλώνες των συμφερόντων της SIEMENS στην Ελλάδα, και από την άλλη την κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι τύποι, που η εξουσιομανία και η ιδεοληψία, τούς οδηγεί ακόμα και στον ολοκληρωτισμό.
Τελικά είναι να μην αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν να σωθεί αυτή η χώρα;


*μίσθαρνος, -η, -ο

(κακόσημο) που εκτελεί ένα έργο αποβλέποντας μόνο στις υλικές ωφέλειες που θα αποκομίσει και χωρίς να ενδιαφέρεται για την ηθική του αξία ή το συλλογικό καλό
Δημοσιεύεται στη δημοκρατία και το Pontos-news

31 σχόλια:

  1. Πώς μία τυφλή και αδέκαστη δικαιοσύνη ξεκινάει μία δίκη όταν ο φάκελλος της δεν είναι πλήρης ;

    Δηλαδή και αν υποθέσουμε ότι το ΥΠΕΞ δεν παρέδωσε "εγκαίρως", ποιός καθορίζει ποιό είναι το "εγκαίρως" και ποιό είναι το "καθυστερημένο" ;

    Ποιά είναι η πιό μακρυνή ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε η τυφλή δικαιοσύνη να έχει αρχίσει την μετάφραση του βουλεύματος και ποιά είναι η ανυπερθέτως καταληκτική ημερομηνία που έπρεπε να είναι έτοιμη η μετάφραση ; Και όταν είδε η τυφλή δικαιοσύνη ότι δεν υπήρχε μετάφραση που παραπονέθηκε και τι έκανε ;

    Στο βαθμό που αυτά τα ερωτήματα παραμένουν ακόμη στο σκοτάδι, η συνολική και διαχρονική ευθύνη βρίσκεται στην δικαιοσύνη, και το θέμα της μη έγκαιρα ύπαρξης της μετάφρασης αφορά κραυγαλέα παράλειψη της Εισαγγελείας και όχι του μεταφραστή.

    Πολιτικά βέβαια έχουμε το διεθνές οξύμωρον, να ενοχοποιείται και να καταδικάζεται ο μοναδικός αμέτοχος στο σκάνδαλο (η κυβέρνηση) ότι κάνει πλάτες στους ποινικά διωκόμενους οι οποίο βεβαίως συμβαίνει να είναι και πολιτικοί της αντίπαλοι.

    Φτωχός αντιπερισπασμός για να στραφεί η προσοχή μακρυά από τους διαχρονικά μιζολήπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αλαβάνος, ο αριστερός, χθες δήλωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξεις του μιζολήπτες της Ζιμενς.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή απλώς το είπε σημαίνει τίποτε, η μας έχει διαφύγει κάτι από την δικογραφία ;

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη
    τα πρώτα σου ερωτήματα απαντώνται από τους νόμους που ισχύουν. Η πρότελευταία και τελευταία παράγραφος του σχόλιου σου αποδείχνει ή άγνοια του πολιτικοευρωπαϊκοοικονομικού μηχανισμού ή σκοπό προπαγάνδας από σένα. Διάλεξε και πάρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Uknown

      Τα ερωτήματα μου είναι δυνατόν να απαντηθούν με βάσει το Δίκαιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει απαντήσει κανένας, η μου διαφεύγει κάποια απάντηση.

      Δεν νομίζω ότι έχω άγνοια, ρητορικές ερωτήσεις υποβάλλω.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν προθεσμίες για κάθε ενέργεια η παράβαση τους τιμωρείται με την ακύρωση των ενεργειων. Αυτά θα μπορούσε ένας νομικός να μας διαφωτίσει. Υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Για το έτερον που είπες ότι κατηγορείται ο μοναδικός αμέτοχος, ξεχνάς ότι το βαθύ Πασόκ του οποίου το αντεράκι λιγδώθηκε από την SIEMENS είναι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του Σύριζα και ότι ο Σύριζα έχει λόγο να μην θέλει το ξεμπρόστιασμα της Γ-Ε-Ρ-Μ-Α-Ν-Ι-Κ-Η-Σ SIEMENS γιατί η Καγκελάριος είναι το τελευταίο του ίσως καταφύγιο.

      Διαγραφή
  3. Το κύριο ερώτημα για μένα είναι, γιατί επί 25 χρόνια δεν έγινε η δίκη και γιατί, αντ' αυτής, έγινε ο επιζήμιος προς το ελληνικό δημόσιο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Αυτά μάς φέρανε στα σημερινά χάλια. Η διαρκής ατιμωρησία. Όλα τα άλλα είναι απλώς .... "υποπεριπτώσεις".

    Όσο για τον Ντογιάκο και τον προϊστάμενό του Σαμαρά, όπως έχει καταδειχθεί, έπρεπε όχι μόνο να είχε προ πολλού απολυθεί, αλλά και λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη. Αλλά τέτοια παχύδερμα, πού να καταλάβουν, όταν "Δικαιοσύνη" είναι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >επιζήμιος προς..<
      επιζήμιος γιά...

      Συγγνώμη.

      Διαγραφή
    2. Σ' αυτήν τη χώρα πώς καταφέρνουμε να μην συνενοούμαστε.
      Το θέμα που συζητάμε είναι ποιος φταίει για την αναβολή.
      Τη συγκεκριμένη αναβολή.
      Και η ανάλυσή μου λέει ότι φταιει η κυβέρνηση και το υπεξ του μπολσεβίκου.
      Επίσης στο άρθρο μιλώ για ολοκληρωτικού τύπου πρακτικές.
      Αντί να μιλάμε γι αυτά πάμε 40 χρόνθα πίσω και στο Σαμαρά.
      Τι να πω.
      Μπορεί να έχω χάσει επεισόδια....

      Διαγραφή
    3. >Αντί να μιλάμε γι αυτά πάμε 40 χρόνθα πίσω και στο Σαμαρά<

      Όχι μόνο στον Σαμαρά, αλλά 25 χρόνια πίσω, στην ρίζα τού κακού. Ο "μπολσεβίκος" είναι παιδί τού ιδίου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Γιατί αίφνης εκπλήσσεσαι, που μεθόδευσε την αναβολή τής δίκης αυτής; Μήπως δεν έπρεπε να είχαν φροντίσει να υπάρχει αντικαταστάτης για τον θανόντα πρόεδρο στην δίκη Μαντέλη, ώστε να μην αναβληθεί κι αυτή;

      Σάββα, εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ των διεφθαρμένων συμμποριών, που εδώ και 42 χρόνια λυμαίνονται την Πατρίδα.

      Διαγραφή
    4. Γιατί εγώ κάνω;
      Στην αρχλη δεν μιλώ για τα υποσυστήματα Μητσοτάκη και Σημίτη;
      Όμως τώρα συζητάμε την αναβολή.

      Διαγραφή
    5. Εν τάξει, Σάββα. Νομίζω ότι ο Unknown, 15 Ιουλίου 2016 - 2:56 μ.μ., γράφει κάτι σωστό: "ξεχνάς ότι το βαθύ Πασόκ του οποίου το αντεράκι λιγδώθηκε από την SIEMENS είναι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του Σύριζα". Δεν αφήνουν να παρέρχονται έτσι, όλως τυχαίως, οι ημερομηνίες και όλοι γνωρίζομε ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι υποχείριο τής Εκτελεστικής Εξουσίας. Γι αυτό έκανα λόγο και για τον αήθη παρατρεχάμενο τού Σαμαρά. Δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο π.χ. στην Γαλλία.

      Διαγραφή
    6. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ.
      "Σ' αυτήν τη χώρα πώς καταφέρνουμε να μην συνενοούμαστε.", ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΝ, ΟΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    7. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ.
      "Σ' αυτήν τη χώρα πώς καταφέρνουμε να μην συνενοούμαστε.", ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΝ, ΟΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    8. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ: Ο ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ;
      ("ΟΧΙ, ΜΑΚΡΥΑ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΣΟ ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ")
      ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΣΟΚΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
      ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (UPDATED): ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΝ, ΟΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Αυτά που αναφέρεις δεν γίνονται πιστευτά. Για να γίνουν πες αλήθειες και ονόματα. Or else μη τα λες. Εκτίθεσαι.

      Διαγραφή
    10. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΟ...
      ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΚΔΟΘΕΙ. ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.

      Διαγραφή
    11. Δε θα σε παίρνει κανένας στα σοβαρά σα τον Πάνο

      Διαγραφή
    12. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΛΗΝ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
      ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ'ΚΕΙ...

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί είναι σύστημα ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Και η επανάληψη αυτού του συστήματος έχει μπει και κατακαθίσει στις ψυχές ολονών μας. Είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δικαστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες εάν δεν πράττουν το καθήκον τους. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι σε τέτοιες σημαντικές υποθέσεις που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω τους δεν θα τολμούσε κανείς δικαστικός λειτουργός να ολιγωρησει από τον φόβο των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών. Είναι ηλίου φαεινοτερο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναβολή. Επιπλέον για τόσο σημαντικές υποθέσεις που ακουμπούν το πολιτικό σύστημα έπρεπε οι ίδιοι οι πολιτικοί να τις παρακολουθούν και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ολοκληρωθούν στο συντομότερο χρόνο. Όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος"στην Ελλαδα δεν έχουμε αθώους ή ενόχους αλλά παραγραφακηδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά και απόλυτα εύστοχα το άρθρο εστιάζει στο μείζον πρόβλημα: τού υφέρποντος αδίστακτου ολοκληρωτισμού . Η αναβολή τής δίκης τής ΖΙΜΕΝΣ δεν είναι μια συνήθης αναβολή αφού και η δίκη αυτή δεν είναι συνηθισμένη ˙ γεννήθηκαν ερωτηματικά ˙ ο κοινός νούς λέει ότι εάν κάποια υπηρεσία χρονοτρίβησε επί ένα χρόνο και ένα μήνα (σύνολον ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ) για μια μετάφραση ενός ουσιώδους εγγράφου ιδιαιτέρα σημασίας, αυτή η υπηρεσία είναι πειθαρχικώς και νομικώς ελεγκτέα. Προβλήθηκαν δικαιολογίες και οι υπεύθυνοι τής υπηρεσίας αυτής αντέτειναν ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά η Εισαγγελία, διότι η δική τους υπηρεσία παρέδωσε το υλικό περίπου 50-55 ημέρες πριν την δίκη. Αυτό το οποίο αναδεικνύει το άρθρο τούτο είναι η καίριας σημασίας αντιμετώπιση αυτής τής δικαιολογίας από πλευράς του κρατικού φορέα ενημέρωσης μιάς υποτίθεται δημοκρατικής πολιτείας: όλα τα μικρόφωνα και οι προβολείς στον ένα πόλο που απολογείται κατηγορώντας την Εισαγγελία, ενώ στην τελευταία δεν δίνεται καμιά ευκαιρία να αντιπαραθέσει τα επιχειρήματά της. Αυτό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ και φτηνές απομιμήσεις τού αρχιμάστορα τής ναζιστικής παραπληροφόρησης Joseph Goebbels .
    Διότι αυτό που λέει το άρθρο είναι η αντιδημοκρατική, φασιστική φίμωση τής Εισαγγελίας, με πτην πριμοδότηση τής κρατικής υπηρεσίας για να βγεί αθώο το Κράτος που εκπροσωπείται κυρίως και κατ' εξοχήν από τις δικητικές υπηρεσίες του, όπως η μεταφραστική υπηρεσία τού Υπουργείου Εξωτερικών. Μόνο συμπληρωματικά πληροφορεί για την αναβολή τής δίκης και τις εκατέρωθεν απόψεις.
    Και εδώ έρχονται τα τσιράκια τού κεντρικού προπαγανδιστικού μηχανισμού και μάς βάζουν μπροστά από τα παραπάνω θέμα που είναι το δάσος, ένα κλαδί με φύλλα (ούτε κάν ένα δέντρο), προκειμένου να μάς κρύψουν το θέμα που αναδεικνύει το άρθρο. Δηλαδή μάς κλείνουν τα μάτια και μάς λένε «μην ασχολείσθε με τον φασισμό τής Κυβέρνησης, ελάτε να ψάξουμε να βρούμε πώς να σας πείσουμε ότι η Κυβερνητική υπηρεσία , που μονοπώλησε την προβολή τού θέματος, έχει το δίκιο με το μέρος της, είναι αθώα και ελάτε να καταδικάσουμε όλοι μαζί την Εισαγγελία ˙ ότι δεν την αφήνουμε να ακουστεί δεν έχει σημασία, διότι πολύ απλά έχει άδικο, και επομένως τι να μάς πεί;».
    Αυτό είναι η αναβάθμιση τού Συστήματος Goebbels ˙ δεν σού λέει μόνο τι να σκεφτείς, αλλά και σε προλαβαίνει πριν να σκεφτείς .
    Αυτό είναι φασιστική προπαγάνδα τού 21ου αιώνα.
    Να τίθεται προβληματισμός για την ολοκληρωτίστικη αποσιώπηση τής άλλης γνώμης και να βγαίνει ο Χ "έξυπνος" και να λέει: "μα εγώ δεν κατάλαβα, ποιές προθεσμίες παραβιάστηκαν; δεν δέχομαιευθύνες των μεταφραστών αν δεν μού εξηγήσετε την δικονομία και γιατί οι δυό μήνες δεν επαρκούσαν για νόμιμη κλητευση τών αλλοδαπών".
    Αλλ' ω "αγαθέ"(όπως θα έλεγαν οι προπαππούδες μας)το θέμα αυτό, δηλαδή ο επιμερισμός ευθυνών για την αναβολή, είναι ένα άλλο ζήτημα, ενώ εδώ το άρθρο μάς θέτει ενώπιον ενος άλλου πολύ σοβαρότερου, που αναφέρεται σε αυτήν τούτη τής δημοκρατικής λειτουργία τούς Κράτους: το ζήτημα τής εκ μέρους τής Κυβέρνησης φίμωσης τής κατηγορούμενης Εισαγγελικής Αρχής.
    Και δυστυχώς από σχόλια που νωρίς-νωρίς μάλιστα τρέξανε να αναρτηθούν στο άρθρο για να το μπλοκάρουν φάνηκε πώς λειτουργεί το Κυβερνητικό σύστημα παραπληροφόρησης: Αποπροσανατολισμός των αναγνωστών από το καίριο ζήτημα τού ενοχλητικού άρθρου και διοχετευση με πονηρές ερωτήσεις τού ενδιαφέροντος ξανά μανά σε αυτά που αλλού συζητούνται και τα κυβερνητικά επιτελεία ή και τα δεκανίκια τους έχουν ετοιμάσει στημένες, παραπειστικές ερωτήσεις.
    Προοδεύουμε λοιπόν.
    Πριν μερικά χρόνια περίμενε κανείς τόση μαεστρία επιστημονικής κοροϊδίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά για να μην παραπονούνται οι “απορούντες” ότι δεν απαντήθηκαν οι δικονομικές ανησυχίες τους, επιγραμματικά ας πούμε μερικά πασίγνωστα : η μετάφραση τού κλητηρίου θεσπίσματος δεν είναι μέρος τής πληρότητος τού φακέλου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες τής δίκης, ˙ ο φάκελος τής συγκεκριμένης υπόθεσης συμπληρώθηκε με τις απολογίες που είχαν δοθεί και με τα έγγραφα των άλλων παραγόντων τής προδικασίας και έπρεπε πλέον να ξεκινήσει η δίκη . Ο φάκελλος ήταν ήδη πλήρης και για να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο (στην κυρία δίκη) έπρεπε πλέον να επιδοθούν τα κλητήρια θεσπίσματα στην γλώσσα των αλλοδαπών. Η Εισαγγελία είχε φροντίσει δεκαέξι – δεκαεπτά μήνες πριν την 12/7/2016 να ζητήσει από την αρμόδια κρατική υπηρεσία που απολαμβάνει βεβαίως τής εμπιστοσύνης τής κυβέρνησης, να ζητήσει την μετάφραση τού κατηγορητηρίου για να περιληφθεί στο κλητήριο θέσπισμα. Αυτό σημαίνει απόλυτα εγκαίρως και όπως αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων τής Εισαγγελίας, όταν διαπίστωσε ότι η Κρατική μεταφραστική υπηρεσία τού Υπ.Εξ δεν έστελνε την μετάφραση, διαμαρτυρήθηκε, τούς εγκάλεσε, τούς είπε «στείλτε επί τέλους την μετάφραση τόσον καιρό τι κάνετε;» και το Υπ.Εξ. έπλεκε κοπανέλι, μέχρι τον Μάϊο τού 2016, οπότε έστειλε τις τελευταίες 880 σελίδες (13.05.2016).
      Αυτό είναι το καθυστερημένο διότι, το κατηγορητήριο είναι 1580 (χίλιες πεντακόσιες ογδόντα) σελίδες για κακούργημα και μένανε μόνο 58 ημέρες μέχρι την δίκη (12/7/2016) για να το πληροφορηθούνε οι αλλοδαποί ξενόγλωσσοι κατηγορούμενοι . Και είναι καθυστερημένο όταν το έστειλε το Υπ.Εξ. στις 13/5/2016 , διότι σύμφωνα με το άρθρο 6 §3 της ΕΣΔΑ, που είναι μέρος τού Ενωσικού Δικαίου, άμεσα και κατά προτεραιότητα εφαρμοζόμενο σε όλες τις ποινικές δίκες στην Ελλάδα, απαιτείται να παρέχεται χρόνος αρκετός στον κατηγορούμενο να μελετήσει το κλητήριο θέσπισμα και να ετοιμάσει την άμυνά του ˙ και οι πενήντα πέντε ημέρες που μένανε ΔΕΝ είναι αρκετές για την άμυνα κατά κακουργήματος με 1580 σελίδες θέσπισμα .
      Νομικά δικονομικά ο χρόνος δεν επαρκούσε ˙ και εφ’ όσον αποδεδειγμένα το Υπ. Εξ. είχε στα χέρια του από τον Απρίλιο τού 2015 τα προς μετάφραση έγγραφα, όφειλε και είχε την νομική υποχρέωση να τα μεταφράσει και να τα στείλει στην Εισαγγελία ˙ και αν στην μεταφραστική υπηρεσία δεν είχαν καταλάβει πόσο επείγον ήταν το ζήτημα, έλαβαν και τα επόμενα υπομνηστικά έγγραφα τής Εισαγγελίας που τούς το έλεγε και τα ζητούσε επειγόντως.
      Δηλαδή τι άλλο ήθελαν εκεί στο Υπ.Εξ.; θέλανε και να τούς τα μεταφράσει ο Εισαγγελέας;
      Η ευθύνη βρίσκεται ακέραια στην υπηρεσία που κώφευσε στις Εισαγγελικές υπομνήσεις, βαραίνει δηλαδή απόλυτα και πέραν πάσης αμφιβολίας την μεταφραστική υπηρεσία τού Υπουργείου Εξωτερικών, γεννά δε και σοβαρά βαριά ερωτήματα και γι’ αυτούς που καθυστέρησαν να στείλουν στην Εισαγγελία την μετάφραση, και για αυτούς που τούς καλύπτουν αλλά ακόμα- ακόμα και γι’ αυτούς που όλως περιέργως προσπαθούν να μάς πείσουν για το αντίθετο.
      Και μπράβο μια φορά ακόμα στο infognomonpolitics που αναδεικνύει το θέμα και μάλιστα προβάλλει με το παραπάνω άρθρο και τον ολοκληρωτίστικο, φασιστικό τρόπο χειρισμού τού θέματος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

      Διαγραφή
  7. ..... Ο φάκελλος ήταν ήδη πλήρης και για να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο (στην κυρία δίκη) έπρεπε πλέον να επιδοθούν τα κλητήρια θεσπίσματα στην γλώσσα των αλλοδαπών.......

    Όμως ο φάκελλος δεν ήταν καθόλου πλήρης, δεδομένου ότι κανείς δεν ήξερε πότε θα υπάρξει μετάφραση. Καθόρισαν οι δικαστές την δικάσιμο για να μην υπάρξουν παραγραφές, αλλά εν γνώσει τους έπαιζαν τζόγο ή σχεδίασαν την αναβολή με ωραίο τρόπο.

    Θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση από ότι μαθαίνω, για να πληροφορηθούμε τις ημερομηνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι το πας από δω κι από κει.
      Τα πράγματα είναι απλά.
      Γιατί άργησε το υπεξ να μεταφράσειτο βούλευμα;
      Εδώ έχεις απάντηση;

      Διαγραφή
    2. Το θέμα μας είναι πάντα η μεθόδευση τής Κυβέρνησης να φιμώσει την Εισαγγελία και να μην βγεί στο κρατικό κανάλι η άποψή της μαζί με αυτά που έλεγε το Υπουργείο της. Κατά τα λοιπά, ήταν πλήρης ο φάκελος διότι η μετάφραση του έπεται τής συμπλήρωσής του και δεν μπορούμε να λέμε πρωθύστερα. Τα έγγραφα που δόθηκαν για μετάφραση είναι μέρος τού φακέλου και δεν θα είχαν σταλεί στο Υπ.Εξ. πριν την ολοκλήρωση τού φακέλου και ζητήθηκε να μεταφραστούν για να δοθούν στους κατηγορούμενους ακριβώς επειδή ηταν πλήρης ο φάκελος και ώριμη για συζήτηση η υπόθεση και έπρεπε να κλητευθούν και οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι με τον τρόπο που προβλέπει η ΕΣΔΑ. Όταν δε την μετάφραση την αναλαμβάνει Δημόσια Υπηρεσία, είναι υποχρεωμένη να την ολοκληρώσει μέσα σε ένα εύλογο λόγω τής κρισιμότητας τού θέματος χρονικό διάστημα, στον απολύτως απαραίτητο για την διεκπεραίωσή της χρόνο. Και βέβαια μόνο "τζόγος" δεν είναι το ότι ζήτησε η Εισαγγελία μετάφραση από μιά κρατική υπηρεσία, η οποία είναι εξ ορισμού υποχρεωμένη να τρέξει και να την ολοκληρώσει σύντομα, στον ελάχιστο απαραίτητο χρόνο (δύο έως πέντε εβδομάδων, έστω τριών το πολύ μηνών). Κανένας κανονισμός υπηρεσίας δεν αφήνει το θέμα τού χρόνου παράδοσης τής εργασίας που τής ανατίθεται, στην φιλοτιμία τού διοικητικού υπαλλήλου. Είναι ανήκουστο να λέγεται τζόγος ή και μεθόδευση αναβολής η προσπάθεια τής Εισαγγελίας με συγκεκριμένα (αριθμ.πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016) να πείσει την Μεταφραστική Υπηρεσία να ολοκληρώσει την μετάφραση και να την στείλει. Στο κάτω-κάτω και άν ακόμα έφταιγε η Εισαγγελία ας πήγαινε ο Χαρίτος να ρωτήσει και εκείνην για να ακούσουμε την άποψή της .
      Αλλά αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα: Έχουμε μπροστά μας μιαν αδίστακτη μεθόδευση κυβερνητικού αυταρχισμού και όμως κάποιοι εξακολουθούν να σκορπίζουν παραπειστικές μπανανόφλουδες:
      "Μα αφού έφταιγε η Εισαγγελία! Θα βγούν και ανακοινώσεις. Τι πειράζει που η Δημοκρατική μας Κυβέρνηση δεν άφησε να ακουστεί η άποψή της απο το κρατικό Κανάλι".
      Εδώ ίσως κάποιος με το ήθος τού Bill Clinton να απαντούσε με την γνωστή φράση του, αντίστοιχα προσαρμοσμένη:
      "Μα είναι ο φασισμός , ανόητοι" .

      Διαγραφή
    3. Κύριε Καλεντερίδη,

      Το ΥΠΕΞ κανονικά θα τελείωνε την μετάφραση σε τέσσερα χρόνια λόγω φόρτου εργασίας, αλλά κατάφερε να την τελειώσει σε 6 μήνες.

      Από που προκύπτει ότι άργησε ;

      Ποιός είναι αυτός που μετράει τον χρόνο και βάσει ποιών κανόνων ;

      Ή ο καθένας λέει ότι του κατέβει και έχει και δίκιο από πάνω ;

      Που κάνω λάθος ;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Dimitri, γι' αυτό υπάρχει η προτεραιοποίηση των υποθέσεων. Αλλά βέβαια είχε πολύ φόρτο εργασίας το ΥΠΕΞ, με το θέμα της SIEMENS θα ασχολιόταν; Εξάλλου οι ελληνικές φυλακές είναι πλήρες. Που θα χωρέσουν όλοι αυτοί που καταστράφηκαν από αυτούς που κυβερνούν;

      Διαγραφή
  8. H Eλλάδα ως κράτος ευνομούμενης μαφιοκρατίας και στο βάθος ολοκληρωτισμός, συνήθως ότι αναφέρεται ως απειλή αποδεικνύεται να είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της τρισάθλιας ελίτ της χώρας, αυτό που θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι σχετικό άσχετο με το θέμα αλλα διάβασα στο defencepoint οτι έγιναν όργια στην Θράκη από τους παρακρατικούς στην κηδεία του άτυχου φαντάρου. Δυστυχώς η κυβερνηση δεν ειναι διατεθειμένη να βάλει τάξη αφου δικη της βουλευτές έλαβαν μερος σε πραγματικά πραξικοπηματικές και ευθέως προδοτικές ενέργειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς , όσο και να θέλεις να καλύψεις αυτήν την κυβέρνηση ( που εγώ να τους φτύσω θέλω ) δεν μπορείς !! Θα πω μόνο αυτό που νιώθω . Πιο βρώμικοι από αυτούς δεν θα ξαναπεράσουν από την Ελληνική κυβέρνηση !! Η διαπλοκή βασιλεύει στο κόμμα τους , γι αυτό και τράβηξαν την δίκη στην αναβολή ! Όλο το πολιτικό σύστημα είναι στην ιδία κατάσταση !!! Περιμένω έναν …….. έναν , μήπως και αναστηθεί αυτή η χώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.