23/7/16

Επίσκεψη του Κύπριου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη Δαμασκό

13697142_729513033819079_2788607937628045655_n
Tη Δαμασκό της Συρίας επισκέφθηκε χθες ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από την πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη τον 10ο Γιαζίζι, τον κλήρο και το δοκιμαζόμενο λαό. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού όπου τον υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο επίσκοπος Δαμασκού Luc Al-Khoury, ο μητροπολίτης Βηρυτού Elias Aude και ο Μητροπολίτης Τύρωνος και Σιδώνος Elias Kfoury όπως και ο επίσκοπος Costa Kayal και ο Σύρος πρέσβης στο Λίβανο Ali Abd Al – Kareem αλλά και πιστοί.



Επίσημη υποδοχή του επιφυλάχθηκε και στα συρολιβανέζικα σύνορα όπου τον ανέμενε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υψηλούς αξιωματούχους της εκκλησίας και της πολιτείας με την μετοχή και του υπουργού Βακουφείων Nabil Salomon. Επισκέφθηκε την πατριαρχική έδρα στη Δαμασκό και είχε συνάντηση με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη. Η επίσκεψή του διαδραματίζεται στο πλαίσιο να έχει και να μεταφέρει την πραγματική εικόνα για ό,τι συμβαίνει στην πολύπαθη Συρία. Ο πατριάρχης Αντιοχείας τον διαβεβαίωσε ότι η εκκλησία του προσεύχεται για μια λύση στο κυπριακό. Ο Αντιοχείας κατήγγειλε την τρομοκρατία.
Από την πλευρά του ο Κύπριος προκαθήμενος ευχήθηκε σύντομα να επσιτρέψει η ειρήνη και η σταθερότητα στη Συρία ενώ κι αυτός καταδίκασε την τρομοκρατία κι τον εξτρεμισμό στην περιοχή και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον μετά της εξάλειψη αυτής της συμφοράς θα δει τα πρόσωπα έμπλεα χαράς.
Η επίσκεψη θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουλίου και στις 24 Ιουλίου μια λειτουργία θα λάβει χώρα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία  al-Kassa Δαμασκού.  sana και Πατριαρχείο Αντιοχείας
13707614_729511640485885_6319142437544410037_n

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους κουνήθηκε και ένας Ελληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς; Ο δικός μας δεν είναι Έλληνας;

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ γιά τήν ενημέρωση. Από τήν είδηση περί επισκέψεως Ιερωνύμου στη Δαμασκό προκύπτει ότι αυτό έγινε τόν Γενάρη τού 2011 ή κάνω λάθος; Δηλαδή κατά τήν έναρξη τού τότε αποκαλουμένου εμφυλίου. Από το 2014 και μετά τα πράγματα αγρίεψαν και έχουμε και απαγωγές ελληνορθοδόξων και δολοφονίες χριστιανών και καταστροφές ναών.
      Οχι δεν εννοώ ότι ο Ιερώνυμος δεν είναι Ελληνας.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή, το "παράπονό" σου είναι ότι δεν επεσκέφθη την Συρία προσφάτως, ή έστω μετά την έναρξη τού διωγμού των Χριστιανών, από τούς "επαναστάτες". Σ' αυτό έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
  2. Αξιέπαινη από κάθε πλευρά η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Και υμών που την επισημαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.