22/7/16

Ο Τραπεζούντιος ελληνόφωνος υπασπιστής τον Ερντογάν: Κρεμάστε με αν τον πρόδωσα

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υπασπιστή του, συνταγματάρχη Αλί Γιαζιτζί (φωτ.: CNN Türk)
Λεπτομέρειες από μια κατάθεση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, και ρίχνει φως στη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, φέρνουν στη δημοσιότητα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο συνταγματάρχης Αλί Γιαζιτζί, υπασπιστής του Ταγίπ Ερντογάν με καταγωγή από χωριό των Σουρμένων Τραπεζούντας, διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν είναι μέλος της σέχτας του Γκιουλέν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλί Γιαζιτζί είναι ελληνόφωνος.
Ο υπασπιστής του Ερντογάν, που κατηγορείται για προδοσία, δεν έχει ομολογήσει ότι βοήθησε τους πραξικοπηματίες, και μάλιστα δηλώνει ότι αν αποδειχθεί πως ανήκει στην πλευρά Γκιουλέν είναι έτοιμος να δεχθεί την αγχόνη.
Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αναφέρεται ότι το βράδυ του πραξικοπήματος τηλεφώνησε και ζήτησε τα στοιχεία πτήσης του προεδρικού αεροσκάφος που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Νταλαμάν, με επιβάτη τον Ταγίπ Ερντογάν. «Αν αποδειχθεί, είμαι έτοιμος και πάλι να πάω στην αγχόνη», φέρεται να είπε.
Πάντως, μέχρι στιγμής ο συνταγματάρχης Αλί Γιαζιτζί δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές που είχε το βράδυ της Παρασκευής. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν, θεωρούν ότι οι πραξικοπηματίες μέσω του υπασπιστή προσπάθησαν να πάρουν κρίσιμες πληροφορίες για την πτήση από την περιοχή της Μαρμαρίδας.  

1 σχόλιο:

  1. Πόσοι είχαν την ατυχία να βρεθούν σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο και βρέθηκαν πραξικοπηματίες από τη μιά στιγμή στην άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.