5/7/16

Τσακαλώτος: Μην περιμένετε μείωση των φόρων


Οι δημοσιογράφοι φταίνε που δεν άρθηκαν τα capital control


Μην περιμένετε μείωση των φόρων. Για τη μη έγκαιρη άρση των capital control φταίνε οι οικονομικοί συντάκτες, που δημιουργούν κλίμα πανικού. Το νέο Ταμείο δεν θα κάνει καμιά νέα αποκρατικοποίηση, απλά «θα μεταφερθούν» σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του κράτους.
Αυτά είναι τα τρία«κορυφαία» σημεία από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε χθες Δευτέρα βράδυ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ΕΡΤ.
Λεπτομερέστερα:
  • Μόνο αν πάει καλά η είσπραξη των νέων φόρων, μπορεί να υπάρξουν σκέψεις για κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αλλά και τότε πάλι, οι μειώσεις δεν θα είναι μεγάλες γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους. «Δεν θέλω να μας ψηφίσουν για μειώσεις φόρων, αλλά γιατί με τα λεφτά αυτά θα γίνουν καλά πράγματα στην Παιδεία και την Υγεία».
  • «Θα υπάρχει ρύθμιση στα capital control την άλλη εβδομάδα. Αυτοί που θα φέρουν νέα χρήματα, θα μπορούν και να τα βγάλουν. Τα capital control δεν είναι αυστηρά. «Κάθε μήνα θα φιλελευθεροποιούμε το καθεστώς τους. Πήραμε την απόφαση να διευκολύνουμε πρώτα τους εξαγωγείς.
  • Η κανονικότητα θα επιστρέψει όσο ταχύτερα «πιστέψει ο κόσμος ότι όντως έγινε πολύ καλή ανακεφαλαιοποίηση»
Η χαλάρωση των capital control συνδέεται με την επαναφορά της εμπιστοσύνης. Δεν άρθηκαν έγκαιρα γιατί κινδυνολογούσαν οι οικονομικοί συντάκτες ότι δεν θα αρθούν

Για τη συνέχεια AV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.