14/7/16

Ελεύθερος ο ακτιβιστής Γιαϊλαλί που κατηγορείται για προσβολή του Κεμάλ

  • Ο ακτιβιστής Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (αριστερά) στη φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του, αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές Αρχές
Μετά από αρκετές ώρες κράτησης ο ακτιβιστής Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, που είχε συλληφθείσήμερα το πρωί από στρατιώτες του Συντάγματος Γκιούλγιαζι, μέσα στο σπίτι του στο Ρομπόσκι,τελικά αφέθηκε ελεύθερος απόψε μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής της δίκης του.

Ο ίδιος, με ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστό ότι δεν προφυλακίστηκε και βρίσκεται ξανά κοντά στους δικούς του ανθρώπους, μέχρι να γίνει η δίκη.
Πάντως, δεν έδωσε άλλα στοιχεία, και κυρίως με ποια κατηγορία οδηγήθηκε ενώπιον των τουρκικών Αρχών, οι οποίες δεν έχουν ανακοινώσει για ποιον λόγο τον συνέλαβαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, χθες του επιδόθηκε ένα δικόγραφο με το οποίο τον ενημέρωναν ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για «προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ», με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.