18/7/16

Ρωσία-Τουρκία: Ο Ντούγκιν στην Άγκυρα

Την παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Ρώσος γεωπολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος Αλέξανδρος Ντούγκιν ήταν στην Άγκυρα, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων πραγμάτων που είπε, επέμεινε ότι οι ίδιες δυνάμεις θέλουν την καταστροφή τόσο της Ρωσίας όσο και της Τουρκίας και απειλούν τη τουρκική κυριαρχία. Είπε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν κατανοεί τώρα την κατάσταση και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εγκαινιάζουν ένα νέο σύστημα σχέσεων, όχι μόνο για την αποκατάσταση των παλαιών δεσμών, αλλά που κινείται προς μια στρατηγική συμμαχία.

Ο κ Ντούγκιν υπογράμμισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι πλέον υπό απειλή από τους ίδιους εχθρούς, ήτοι από την ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και από τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, ως εργαλείο αυτής της ηγεμονικής πολιτικής. Αυτός είναι ο λόγος που το «πιο σημαντικό» τώρα είναι να επεξεργαστεί μια «κοινή στρατηγική» Ρωσίας-Τουρκίας για τη σωτηρία όλης της Μέσης Ανατολής. Αλλά, όπως είπε, «δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και της Ρωσίας, αν δεν υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν κατανόησε ήδη τη σημασία της πρόκλησης με την κατάρριψη του ρωσικού τζετ, δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η Αμερική προωθεί το Χάος και δεν μπορεί να εγγυηθεί ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα των δικών της συμμάχους. Συνέχισε παραθέτοντας τα παραδείγματα του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Υεμένης, της Λιβύης, της Συρίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας, πριν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρόμοια σενάρια ισχύουν επίσης για την Τουρκία και πρότεινε μια επιστροφή στην πολιτική της συμμαχίας με τη Σοβιετική Ρωσία από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση σήμερα είναι τόσο κρίσιμη, όσο ήταν την εποχή του Κεμάλ.


Ο κ Ντούγκιν υπενθύμισε ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ένα ενωμένο Κουρδιστάν που δεν είναι ρωσικό στρατηγικό ενδιαφέρον.

Ορισμένοι Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους του αποτυχημένου πραξικοπήματος ήταν η προοπτική ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.


Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 18.7.2016



23 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΓΚΙΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ. ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΟΣΧΑ ΜΕΡΙΑ; ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ Η ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΗ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΝ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ; ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ; Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις κατονομάζει:
      >Ο κ Ντούγκιν υπογράμμισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι πλέον υπό απειλή από τους ίδιους εχθρούς, ήτοι από την ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και από τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, ως εργαλείο αυτής της ηγεμονικής πολιτικής.<

      Διαγραφή
    2. Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΑΜΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΗΤΟΙ ΤΟ 1979 ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, Ο ΓΚΑΣΤ ΑΒΡΑΚΩΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΠΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΟΥΝΓΚΙΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΝΤΟΥΝΓΚΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΤΟΥΝΓΚΙΝ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Η ΟΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΙΚΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ Η FED ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

      Διαγραφή
    3. Ειναι καιρος, και συμφωνω απολυτα με τον dimiki, να κατονομαστουν εκεινες οι δυναμεις που ελεγχουν τις κεντρικες τραπεζες των χωρων.
      Οσο για το πραξικοπημα, ο Ερντογαν ειναι πλεον απολυτως μονος και ο βιολογικος του αφανισμος πιθανοτατος. Η Ρωσια δεν θα σταθει στον Ερντογαν και οσο δεν κατονομαζει τις "δυναμεις εκεινες" με θαρρος και παρρησια ειναι απλα μερος του προβληματος.
      Κε Καλεντεριδη, κοιτατε το δεντρο (Κουρδοι) και οχι το δασος.

      Παραθετω αρθρο γνωστου γεωπολιτικου ο οποιος ναι μεν κινειται στα χωραφια του ανορθολογισμου, ομως τα γραφομενα του ειναι ενδεικτικα.

      http://endiameseperiochenea.blogspot.gr/2016/07/306-2016.html

      Αυτα, και... Shalom.

      Διαγραφή
  2. Οι Τούρκοι κλώτσησαν τις ΗΠΑ για τη συμμαχία με τους Ρώσους και οι Ρώσοι έδωσαν πισώπλατη μαχαιριά στους Κούρδους για τη συμμαχία με τους Τούρκους, αυτό λέει ο Ντούγκιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλοπροσσαλα πράγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας τα βλεπουν οι οπαδοι του ξανθου γενους. ο ηγετης ο μεγας πουτιν εστειλε τον θεωρητικο του πανσλαυισμου στους νεους αδελφους του. Αντε ξεκινα τις γεωστρατηγικες θεωριες. τα συγχρονα ορλωφικα ξεκινησαν

    καταντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντουγκίν και Πούτιν δεν έχουν καμία σοβαρή σχέση.

      Διαγραφή
    2. Όλα για όλα, η Ρωσία έχει συγκεντρωτικό χαρακτήρα ως κράτος, που σημαίνει ότι αν δεν είχε ο Ντουγκίν την αποδοχή της κυβερνήσεως δεν θα παρουσίαζε αυτήν την δραστηριότητα που παρουσιάζει, οποιοσδήποτε εξέρχεται από την Ρωσία λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον, πέρα από το όποιο προσωπικό, και του Ρωσικού κράτους, όποιος κάνει του κεφαλιού του, βρίσκεται εκτός κεντρικού πλάνου

      Διαγραφή
  5. Κριςτιαν...τα θεωρω λογια της χαλιμάς ( ευκαιρείς)..Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός ειναι το κυρίαρχο στοιχείο που γεννήθηκε και ανατράφηκε απο τν ερντογαν.Θεωρω μαλιστα οτι λογω της ισχυρής οργάνωσης που πέτυχε ο σουλτάνος να κανει ,κατι σαν ενα δικο του παράλληλο κρατος ,κατάφερε και κρατήθηκε στην εξουσία με την έγκαιρη κινητοποίηση του,μεςω ιμάμηδων ,χοτζαδων και γκρίζων λύκων.Ειδα σε πολλες φωτο οι πολίτες να εχουν περίστροφα με την ειδική φορητή θήκη τους .Δεν ειναι εύκολ για τον ερντογαν να κόψει αυτους τους δεσμούς μαζι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >ισχυρής οργάνωσης που πέτυχε ο σουλτάνος<
      ...και ένα μαύρο προσωπικό ταμείο που εκτιμάται σε 12 δισ δολάρια που του επιτρέπει να κινηθεί ελεύθερα...

      Διαγραφή
  6. Aπό τη μια είναι η συμμαχία Ρωσίας-Γερμανίας-Κίνας-ελληνικής μαφιοκρατικής ολιγαρχίας και Τουρκίας και από την άλλη η Αμερική που βλέπει μόνο γεωπολιτικά την Ελλάδα και που θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί για να μην χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην εδώ περιοχή, δεν θα μείνει τίποτα από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που την ειδες την συμμαχια με την Ρωσια; μαλλον με την τουρκια δες εκει αναπτυσσεται με τον πουτιν γι αυτο και ο φαντης μπαστουνι Ντουγκιν. οτι θες γραφεις.

      Διαγραφή
    2. Kαταρχήν πιο εύκολο είναι για σένα να γράφεις ότι θέλεις παρά για μένα, στην ουσία, οι Ρώσοι αγοράζουν στην Ελλάδα, τραπεζικές μετοχές, γη, νησάκια, εργοστάσια, ξενοδοχεία, τα πάντα, και αυτό διότι η ολιγαρχία της Ελλάδος τους θεωρεί αναγκαίους συνεργάτες στην λεηλασία της Ελλάδος ασχέτως αν κρατάει μέχρι τώρα χαμηλούς τόνους ή ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου με τον λόγο περί ευρωπαϊσμού

      Διαγραφή
    3. φιλε εκτος του οτι εισαι ασχετος παραποιεις γεγονοτα και καταστασεις για να πεις τα δικα σου . οποτε δεν μπορω να αρχισω διαλογο μαζι σου.

      Διαγραφή
    4. Δεν σου ζήτησα διάλογο, αν ήμουν άσχετος θα έγραφα ως Μίκυ Μάους με φωτογραφία τον Πλούτο για να μην εκτίθομαι κιόλας

      Διαγραφή
  7. ..και πρότεινε μια επιστροφή στην πολιτική της συμμαχίας με τη Σοβιετική Ρωσία από τον Κεμάλ Ατατούρκ. ...

    Αυτό το "Κεμάλ Αττατούρκ" Βγάζει μάτια σε συνδυασμό με τα όσα έχουν κατατεθεί με την Κεμαλολαγνική στάση και του Φίλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τι καπνο φουμαρει ο φιλος μας ο ΠΟΥΤΙΝ θα φανει απο το αν ανεξαρτοποιησει την Τραπεζα της Ρωσιας απο τον Ροτσιλντ μεχρο το τελος του ετους. Αν οχι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mέχρι να επιτεθούν οι δυτικοί στην Ρωσία, αν δεν συμμορφωθούν και το αποτολμήσουν τελικά μιας και τα σπασμένα του πολέμου θα τα πληρώσει η Ευρώπη και όχι η Αμερική, οι Ρώσοι θα γυρεύουν από τους δυτικούς διαπλανητική συγκυριαρχία, σε όλες τις εκδοχές το μέλλον της Ελλάδος είναι μαύρο και άραχνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γίνανε κώλος και βρακί τώρα οι Ρώσοι με τους Τούρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντα,σολες τις σκεψεις σαυτην την χωρα,επιμενουμε να ξεχνουμε τι εστι Ελλας στον παγκοσμιο χαρτη...εχουμε δε την ταση με πρωταιτιο τον "εθναρχην", να την εξισωνουμε με αλλα δευτερευοντα ή τριτευοντα απο ιστορικη αποψη εθνη...η εθνικη μας μνημη, φθανει μεχρι την επισημοποιηση του χριστιανισμου στον Ελληνικο κοσμο...καθε προσπαθεια αναδυσης της πραγματικης δυναμης του Ελληνισμου φανταζει ως φολκλορικη και ιδιον διεστραμμενης,αλλοπαρμενης θετρικης ελιτ...ετσι ο πεσιμισμος (εμφυτος στον βυζαντινισμο) αναδυεται ως το μονο επικρατουν συναισθημα στο νεοελληνικο κρατιδιο και τους νεοβυζαντινους κατοικους του...εσσεται ημαρ, εφοσον αλλαξουμε ριζικα μυαλα...τα αλλα εθνη το επιθυμουν δι'ημας.Ας το επιθυμησωμεν κι'ημεις δι'ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.