13/7/16

Τον Τζέιμς Σταυρίδη σκέπτεται να προτείνει για αντιπρόεδρο η Κλίντον

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε η πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας
Το ενδεχόμενο να επιλέξει τον ναύαρχο εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδη ως υποψήφιο αντιπρόεδρο εξετάζει η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με πηγές του Reuters.Υπενθυμίζεται ότι ο Σταυρίδης είναι πρύτανης της νομικής και διπλωματικής σχολής (Fletcher School of Law and Diplomacy) στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, και πρώην ανώτατος διοικητής συμμαχικών δυνάμεων στο ΝΑΤΟ.

«Ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων της γενιάς του», είπε η Μισέλ Φλούρνοϊ, πρώην υφυπουργός Άμυνας, στο Reuters, σε δήλωσή της. «Είναι άτομο μεγάλης ικανότητας και ακεραιότητας, και εξαιρετικός ηγέτης. Έχει τα ταλέντα, την εμπειρία, την κριτική ικανότητα και τον χαρακτήρα να υπηρετήσει τους πολίτες της Αμερικής στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε. 

Πάντω, ούτε το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον, ούτε ο Σταυρίδης δέχθηκαν να κάνουν δηλώσεις για τη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου. Η Φλούρνοϊ, η οποία διευθύνει ένα ίδρυμα μελετών (think tank) και συμβουλεύει την προεκλογική ομάδα της Κλίντον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επίσης δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. Η ίδια θεωρείται πιθανή υποψήφια για την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εάν η Κλίντον κερδίσει τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

 Ο Σταυρίδης και η Κλίντον εργάστηκαν μαζί στενά όταν κατείχαν τις θέσεις διοικητή του ΝΑΤΟ και υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αντίστοιχα, κατά την πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ, ο αντίπαλος της Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει μεταξύ άλλων την υποψηφιότητα για αντιπρόεδρο του Μάικλ Φλιν, αντιστράτηγου ε.α. και πρώην διευθυντή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA). Ο Φλιν, Δημοκρατικός που είναι ωστόσο σφοδρός επικριτής της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα, θα ήταν ασυνήθιστη επιλογή για τον Τραμπ. Ο πλούσιος νεοϋορκέζος επιχειρηματίας εξετάζει επίσημα τις υποψηφιότητες του πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νουτ Γκίνγκριτς, του νυν κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι και του νυν κυβερνήτη της Ιντιάντα Μάικ Πένς, όλοι τους Ρεπουμπλικανοί. Για την Κλίντον, άλλες πιθανές επιλογές για αντιπρόεδρος είναι οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Ουόρεν (Μασαχουσέτη) και Τιμ Κέιν (Βιρτζίνια), σύμφωνα με αναφορές που κάνουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ.
BHMA

12 σχόλια:

  1. Απ' όσο θυμούμαι, έναν ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο έβγαλαν στις ΗΠΑ και μάς ξεφτίλισε. Ελπίζω, αν εκλεγεί τούτος, να μην κάνει τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις να θελω να υπερασπιστω τον Αγκνιου, θα πρεπει να λαβουμε υπ'οψιν οτι το κλημα ηταν γενικοτερα στραβο (προεδρος ο Νιξον, με τη γνωστη καταληξη), προτου το φαει ο γαιδαρος.

      Διαγραφή
    2. Είχε κυλήσει ο τέντζερης και είχε βρει το καπάκι, που λέει κι ο λαός :))

      Διαγραφή
  2. Το καλύτερο παράδειγμα ελληνοαμερικανού που προσέφερε ήταν ο Αβρακότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πόλεμο ετοιμάζεται η μαντάμ, και ένας στρατηγός είναι ότι χρειάζεται για αυτή την θέση.

    Μακάρι να μην προσλάβει Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κίνηση της Χίλλαρυ πέρα από τις ικανότητες του Σταυρίδη γίνεται και ως αντίβαρο στην μεγάλη δημοφιλία στο στρατό των ΗΠΑ του Τράμπ.Επίσης η Χίλλαρυ παίζει και το χαρτί της γνώσης της εξωτερικής πολιτικής απέναντι στον άπειρο ακόμα Τράμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός είναι πιο Αμερικάνος από τους Αμερικάνους. Το ακριβώς αντίθετο του Σταύρου Λάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πιο Έλληνας από τους Έλληνες. Όταν ως ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ επισκέφτηκε την Τουρκία αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ λέγοντας "αυτός έσφαξε τους προγόνους μου, εγώ θα του καταθέσω στεφάνι;". Όσο για τον άτυχο τον Λάλα ο ίδιος πίστευε ότι εξυπηρετούσε την Ελλάδα ενώ από την αρχή ήταν παγιδευμένος από τους Αμερικανούς. Κρίμα.

      Διαγραφή
    2. Ἀγχίνοε, έχω διαβάσει συνεντεύξεις του. Εύχομαι να έχω άδικο και να έχεις δίκιο. Με εκτίμηση.

      Διαγραφή
  6. Δεν νομίζω πως έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα ακόμη και να το θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αντίθεση με την πλέον βαρύνουσα γνώμη της Κυρίας Michèle Flournoy, ο θυμόσοφος Μπάρμπα-Γιάννης (Ελληνο-Αμερκάνος, 86 ετών από την Καρδίτσα) λέει:

    «Αυτόν τον Τζίμυ (Δημητράκη Σταυρίδη), δεν τον κάνω καθόλου τραστ (δλδ ως προς την στήριξη των ελληνικών συμφερόντων)»... χαχαχα!

    οΟο

    - «Ελέφαντες» εναντίον «Γαϊδάρων» (1): Μία από τα ίδια... !!!

    Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η ασήμαντη παρουσία με ψήφο ή επίδραση, των Ελληνοαμερικανών!!!

    (1) «Ρεπουμπλικάνοι» και «Δημοκρατικοί» (στις ΗΠΑ)

    ΠΗΓΗ ... < http://www.infoplease.com/askeds/donkey-elephant.html >

    οΟο

    Γελάστε με τα «καραγκιοζιλίκια» του ασοβάρευτου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (σ.σ. που... «ζζζμπρώχνει» την Κυρία Χίλλαρυ;;;):

    (η πηγή του σχολίου παραθέτει) Ιστορική φωτογραφία με τον γάϊδαρο (σήμα κατατεθέν των «Δημοκρατικών») πίσω από μια μάντρα (σε κάποιο άνυδρο νησί του Αιγαίου;) που κοσμούσε τις ιστοσελίδες της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον (page: EMBASSY OF GREECE IN USA WASHINGTON, Greece in Washington / Government Organization)!!!

    ΠΗΓΗ ... < http://kalami.net/ >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.