31/7/16

Η ξεφτίλα με τα καμώματα του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη συνεχίζεται διεθνώς -

Οργισμένη επιστολή πανεπιστημιακών κατά Γκάλμπρεϊθ για το σχέδιο Βαρουφάκη: «Υπάρχουν και όρια» -Έστειλαν επιστολή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας
Οργισμένη επιστολή κατά του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ -το γνωστό ως Ρlan X- που παρουσίασε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έστειλαν 23 πανεπιστημιακοί στον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας.
«Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά και θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες». Ή, αλλιώς, υπάρχουν και όρια, κύριε Galbraith... Με τη θέση αυτή κλείνουν την οργισμένη επιστολή τους 23 πανεπιστημιακοί και ερευνητές ΑΕΙ της Ελλάδας και εξωτερικού, προς τον Gregory L. Fenves, πρόεδρο Πανεπιστημίου του Τέξας, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα επινόησε και σχεδίασε για την Ελλάδα ο James K. Galbraith – καθηγητής του ιδρύματος, και γνωστός πια στη χώρα μας από το πέρασμά του ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  Καθημερινής.

«Ο καθηγητής James K. Galbraith της Σχολής Δημοσίων Υποθέσεων L.B. Johnson ισχυρίζεται στο πρόσφατο βιβλίο του “Welcome to the Poisoned Chalice” (Yale University Press, 2016), και το επιβεβαίωσε σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, ότι ως σύμβουλος (senior advisor) του τότε Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίασε για τον υπουργό σχέδιο έκτακτης ανάγκης (Σχέδιο Χ) για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2015. Κατά τη γνώμη μας, αυτό το σχέδιο θα παραβίαζε το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας», περιγράφουν οι πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους, πριν ανεβάσουν τους τόνους κατά του κ. Galbraith.

«Σύμφωνα με συνεντεύξεις του κ. Galbraith και εκτεταμένα αποσπάσματα από την ελληνική μετάφραση του βιβλίου του, το άκρας μυστικότητας σχέδιο, που μπορεί να περιγραφεί ως “νομισματικό και στρατιωτικό πραξικόπημα”, συνίστατο και από κήρυξη της χώρας σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας για να καταστείλουν τυχόν πολιτικές ταραχές. Το σχέδιό του να χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό, γιατί το Σύνταγμα της Ελλάδας, συντεταγμένο ύστερα από επτά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας, ορίζει αποκλειστικά την αστυνομία ως υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης.

Διά νόμου, το αποκλειστικό καθήκον των ενόπλων δυνάμεων είναι να προστατεύουν τη χώρα ενάντια σε εξωτερικούς εχθρούς. Το σχέδιο περιελάμβανε επίσης οικονομικά μέτρα: εθνικοποίηση της κεντρικής τράπεζας (διά νόμου ανεξάρτητη από την κυβέρνηση) και τη σύλληψη του διοικητή της, κλείσιμο των τραπεζών και ένα σύστημα υποσχετικών (IOU’s) για πληρωμές δημοσίων δαπανών έως ότου τυπωνόταν νέο νόμισμα. Η Ελλάδα δεν εγκατέλειψε το ευρώ το 2015 και το Σχέδιο Χ δεν εφαρμόστηκε. Ο καθηγητής Galbraith λυπάται γι’ αυτό».

Την επιστολή, που δημοσιεύει η Καθημερινή,  υπογράφουν οι Δημήτρης Μπερτσιμάς (MIT), Γεώργιος Μπήτρος (ΟΠΑ), Μιχαήλ Μπλέτσας (MIT), Μιχάλης Καραμανής (Boston University), Χρήστος Κασσάνδρας (Boston University), Σπύρος Καβουνίδης (πολιτικός μηχανικός, Ph.D. Stanford University), Χρήστος Γεωργάκης (Tufts University), Anna Hardman (Tufts University), Γιάννης Ιωαννίδης (Tufts University), Μαρία Κουλμαντά (Beth Israel Deaconess Medical Center), Γιώργος Λυμπερόπουλος (Παν. Θεσσαλίας), Ελένη Μαχαίρα Odoni (πολιτικός επιστήμονας, Ph.D. Boston University), Παναγιώτης Μεταξάς (Wellesley College), Αλέξης Μιτσιάλης (Harvard University), Amadeo Odoni (MIT), Ιλεάνα Παπαπέτρου (Boston University), Γεώργιος Παππάς (University of Pennsylvania), Γεωργία Περάκη (MIT), Νικόλας Πυργιώτης (MIT), Γεώργιος Στεφανόπουλος (MIT), Σταύρος Θωμαδάκης (ΕΚΠΑ), Γεώργιος Τσώκος (Harvard) και Αντώνης Ζαβαλιάνγκος (Drexel University). Και οι επιστήμονες καταλήγουν: «Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στον σχεδιασμό υπονόμευσης της δημοκρατίας και της κοινωνικής τάξης σε οποιαδήποτε χώρα αντιβαίνει στα ηθικά πρότυπα που αναμένονται από το καθηγητικό προσωπικό ενός φημισμένου πανεπιστημίου. Ο Galbraith αμαύρωσε την καλή φήμη του Πανεπιστημίου του Τέξας, Οστιν και της Σχολής L.B. Johnson School of Public Affairs και η απόφασή του να κομπάζει δημοσίως γι’ αυτό δημιουργεί επιπλέον αμφιβολίες για την ηθική του και την κρίση του. Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά και θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες».

Πηγή:iefimerida.gr

5 σχόλια:

  1. Ωραία !
    Έχουμε τον κατάλογο των νεοελλήνων μενουμευρωπαίων πανεπιστημιακών, οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν με νύχια και με δόντια, την μονομερή επιλογή της ελλαδικής ελίτ να ενταχθεί η χώρα στο ευρώ.
    Ίσως μερικοί έχουν παρασυρθεί τεχνηέντως να υπογράψουν.
    Ωστόσο η χρησιμότητα της λίστας παραμένει.

    Η ουσία είναι ότι, αυτοί οι λεγόμενοι πανεπιστημιακοί, ΔΕΝ έβγαλαν άχνα όταν η ελλαδική ελίτ αποφάσισε την ένταξη στο ευρώ χωρίς δημοψήφισμα, εν αντιθέσει με τώρα, που σκίζονται να υποστηρίξουν αυτή την αντιδημοκρατική επιλογή.

    Κουφάλεεεεεεεεεεεςς...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όλη ιστορία μοιάζει με κίνηση κλαδικής αργόσχολων του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν τις υπογραφές τους κάτω από το χαρτί που τους έστειλε ο γραμματέας (πχ Λαλιώτης).

    Αντί τοποθετηθούν υπέρ της χώρας στα όσα πρωτοφανή έχει αποκαλύψει η έκθεση των εξωτερικών ελεγκτών για τα εγκλήματα που έκαναν οι ποινικά κολάσιμοι γκάγκστερ του ΔΝΤ, οι ομοειδείς συνεργάτες των Βρυξελλών και οι ενταύθα Γερμανοτσολιάδες, δηλαδή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, θυμήθηκαν τα βάλουν στη ζυγαριά το ΣΧΕΔΙΟ άμυνας της χώρας εναντίον των γκάγκστερ.

    Όσο δε για την δημοκρατική ευαισθησία που τρέχει από τα πατζάκια τους, πολύ καλύτερα θα κάνουν να ασχοληθούν με τους δολοφόνους της Ουάσιγκτον και τα μέτρητα θύματα τους παγκοσμίως, καθώς και με τις δολοφονίες των Αμερικάνων πολιτών από την Αστυνομία, παρά με το τι θα γινόταν εδώ στην πατρίδα, όταν θα.. και θα.. και θα.....

    Ηλίθιος αντιπερισπασμός της πλάκας από εξωνημένους.

    ΥΓ

    Το ιστολόγιο οφείλει να δημοσιεύσει έστω το ελάχιστον σχόλιο από την σημαντικώτατη έκθεση των ανεξάρτητων εκτιμητών του ΔΝΤ για τα εγκλήματα της περιόδου 2010-2014 μέσω των μνημονίων.

    www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2016/wp16147.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη,
    Θα ήθελα να σχολιάσω αλλά το αποφεύγω. Γιατί η [προληπτική λογοκρισία που κάνετε, προσβάλλει και αυτόν που την δέχεται αλλά κυρίως αυτόν που την κάνει.
    Τους "παρεκτρεπόμενους" θα μπορούσατε να τους αποκλείετε δια παντός ή προσωρινά. Αν και ούτε αυτό σας το προτείνω.
    Οι παρεκτρεπόμενοι θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, να κρίνονται από τους αναγνώστες του μπλοκ σας,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν βλεπετε τετοια επιθεση ενορχηστρωμενη κατα Βαρουφακη-Γκαλμπρεθ απο ολο το συστημα, ισως πρεπει να διερωτηθειτε μηπως εχουν και δικιο........ Εκτος αν νομιζετε πως με το νομισμα των γερμανων θα προκοψει η χωρα (και οχι μονο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΠΕΙΜΑΤΟΖΩΟ . ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ
    (ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ)

    Ακούμε πολλά για το θέμα της Ελλάδας από πληρωμένους κονδυλοφόρους ή από ιδεολόγους της «Ευρωπαϊκής» ολοκλήρωσης με καταστροφή των εθνών της ΕΕ με το σχέδιο «Coudenhove-Kalergi plan - The genocide of the Peoples of Europe».

    Αξίζουν έπαινοι στον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου, για το βίντεο του «Ελλάδα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF)¨» (http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/ . Έστω και με κάποιες αναμενόμενες ανακρίβειες.

    ΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.
    Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για όλα όσα έγιναν και γίνονται για να εφαρμοσθούν σε όλη την ευρωζώνη.

    Συγκεκριμένα:
    - Στο 03:39 αναφέρεται ανακριβώς ( Καθηγητής Ρουμελιώτης(http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/x_28.html) από τον τότε υπουργό του ΓΑΠ Παπακωνσταντίνου, ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν έθεσε αναδιάρθρωσης τους χρέους
    - Στο 04:43 ο Αντρέας Μοντανίνο του ΔΝΤ:
    Ήταν πρόβλημα παγκόσμιας σταθερότητας
    - Ο Peter Spiegel των financial Times στο 9:05 ότι πρωτοβουλία της Γερμανίας ήταν να έρθει το ΔΝΤ στην Ευρώπη.
    - Ο Μαρκ Βάισμπουργκ επικεφαλής Οικονομικής Έρευνας στην Ουάσινγκτον και αρθρογράφος των NY Times στο 09:20 λέει αναφέρει,
    «η «παγκόσμια ελίτ», η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, το Euro Group κτλ είχαν σκοπό την αλλαγή της Ευρώπης, της κοινωνίας, της οικονομίας, χωρίς κράτος πρόνοιας, με πλέον άνισο κατανομή του εισοδήματος, χωρίς συνδικαλισμό, με πολύ μικρές δαπάνες για την υγεία κτλ»
    - Ο Θάνος Δημάδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, στο 10:46 λέει ότι το πρόζεκτ ήταν με καταστρατήγηση του καταστατικού του, να μπει το ΔΝΤ στην Ευρώπη
    - Από το 13:49 ο Σάργκον Νισάν, Οικονομικός Αναλυτής της Bretton Woods Project:
    το ΔΝΤ είναι κυρίως πολιτικό όργανο της Ουάσινγκτον, δεν προσκλήθηκε για τη δήθεν τεχνογνωσία του που θα ωφελούσε την Ελλάδα
    - Στο 14:46 ο Μαρκ Βάισμπουργκ επικεφαλής Οικονομικής Έρευνας στην Ουάσινγκτον και αρθρογράφος των NY Times λέει:
    Ήθελαν όμως να κάνουν την Ελλάδα πειραματόζωο.
    - Στο 16:34 αναφέρεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα το 2011 έφτασε το 8,9%.
    - Από το 16;40 ο τέως Δ/ντης του ΔΝΤ Τέτζμαν Λάχμαν: Τέθηκαν στόχοι στην Ελλάδα όχι μόνον μη ή ρεαλιστικοί , αλλά ήταν συνταγή για μεγάλη ύφεση.
    - Στο 17:58 ο Μαρκ Βάισμπουργκ επικεφαλής Οικονομικής Έρευνας στην Ουάσινγκτον και αρθρογράφος των NY Times:
    όλοι γνώριζαν και το ΔΝΤ ότι εάν σε αδύνατη οικονομία ή οικονομία σε ύφεση επιβάλεις λιτότητα ή δημοσιονομική προσαρμογή την οδηγείς σε βαθύτερη ύφεση.
    - Στο 17;23 ο Θάνος Δημάδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, λέει:
    για τη ψευδαίσθηση από το 2010 για δήθεν διάσωση με τα μνημόνια και ότι με την εσωτερική υποτίμηση η Ελλάδα θα γινόταν ανταγωνιστική. .
    - Στο 21:43 ο Καθηγητής του Columbia και τότε σύμβουλος του Παπανδρέου, Τζέφρυ Σακς λέει ότι το πρόγραμμα ήταν πολιτικό και το επέβαλε η Γερμανία που φταίει αυτό..
    - Στο 22:35 ο Σάργκον Νισάν, Οικονομικός Αναλυτής της Bretton Woods Project λέει:
    Το πρόγραμμα δεν εξυπηρετούσε τη σωτηρία της Ελλάδας ότι το ΔΝΤ ήταν η πολιτική κάλυψη του εγκλήματος.
    - Στο 23:00 ο Θάνος Δημάδης, δημοσιογράφος:
    για 6 έτη η Ελλάδα έγινε το γαϊτανάκι των συμφερόντων Ευρωπαίων και του ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι ενώ στράγγιξαν την Ελλάδα δήθεν την έσωζαν.

    - Στο 25:΅26 η γνωστή κυρία Ξαφά, λέει ότι όλα καλά με το ΔΝΤ
    - Στο 26:48 ο τέως Δ/ντης του ΔΝΤ Τέτζμαν Λάχμαν λέει:

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.