13/7/16

Ο πλήρης εξευτελισμός ενός κράτους - Η αθλιότητα των Τούρκων δημοσιογράφων - Ο Μπαχόζ Ερντάλ διαψεύδει το... θάνατό του

του Σάββα Καλεντερίδη
...Από χθες υπάρχει καταιγισμός δημοσιευμάτων και από το ημιεπίσημο πρακτορείο Ανατολή, σύμφωνα με τα οποία οργάνωση που ελέγχεται από τη ΜΙΤ, ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Μπαχόζ Ερντάλ, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατιωτικούς διοικητές του ΡΚΚ και από τους υπεύθυνους για την οργάνωση, συγκρότηση, εκπαίδευση και διοίκηση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (ΡYD), του στρατού του Δυτικού Κουρδιστάν ή Ροζάβα.
Οι Κούρδοι δεν επιβεβαιώνουν την είδηση και δηλώνουν ότι ο Μπαχόζ Ερντάλ είναι στη θέση του και στα καθήκοντά του...
Στη συνέχεια, κλείνοντας το άρθρο μας, γράφαμε:
...Μια από τις πιθανότητες του καταιγισμού των δημοσιευμάτων που αφορούν τον Μπαχόζ Ερντάλ αλλά και σοβαρά προβλήματα που υποτίθεται ότι υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, στο Κανδήλι, είναι όλα αυτά να έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στην τουρκική κοινή γνώμη, ότι δηλαδή το ΡΚΚ αποδυναμώνεται δραματικά, για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η τεράστιας σημασίας νίκη των Κούρδων στην Ιεράπολη, εξέλιξη που την ίδια στιγμή συνιστά στρατηγικής σημασίας ήττα για την Τουρκία....
Η αρθρογραφία και η σεναριογραφία συνεχίστηκε και τις επόμενες δυο μέρες, με πρωτοσέλιδα από ιστορικές εφημερίδες, όπως η Σαμπάχ, ενώ πάνω από 20 αρθρογράφοι έγραψαν άρθρα-σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τη δολοφονία του Μπαχόζ Ερντάλ.
Το πιο σημαντικό.
Δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο ίδιος ο Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δεκάδες υπουργοί και βουλευτές, ενώ τη δολοφονία επιβεβαίωσε και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Επίσης, Τούρκοι δημοσιογράφοι, που λειτουργούν ως όργανα του καθεστώτος Ερντογάν, έθεσαν στημένες ερωτήσεις προς τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ αλλά και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Συρία, για να εκμαιεύσουν δηλώσεις σχετικές με το θέμα, που δημοσιεύθηκαν σε όλα τα ΜΜΕ.
Ενώ συνεχίστηκε και σήμερα αυτός ο καταιγισμός δημοσιευμάτων, που θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης και τα ειδικά σχολεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να δούμε πώς ακριβώς είναι στην πράξη ο λεγόμενος ψυχολογικός πόλεμος, πώς το πρακτορείο Ανατολή χρησιμοποιείται στην ουσία ως όργανο συλλογής πληροφοριών και προπαγάνδας του τουρκικού κράτους  και πώς τα τουρκικά ΜΜΕ γίνονται μέσα προπαγάνδας, καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας, εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η κουρδική πλευρά, η οποία όλες αυτές τις μέρες εξέδωσε μόνο μια ανακοίνωση τριών γραμμών, όπως την ανέφερα πιο πάνω.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όσοι πραγματικοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία αμφισβήτησαν την είδηση, επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία για τη δολοφονία του Μπαχόζ Ερντάλ, παρά μόνο μια δήλωση μιας οργάνωσης που ελέγχεται από τη ΜΙΤ, δέχτηκαν καταιγισμό επιθέσεων από συναδέλφους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τους στοχοποιούσαν ως "όργανα των ξένων και των τρομοκρατών".
Σήμερα, ο Μπαχόζ Ερντάλ έδωσε συνέντευξη στο κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, στην οποία φυσικά διαψεύδει τον θάνατό του, αφού μεταδίδεται η συνέντευξη που είναι τηλεφωνική.
Ο Ερντάλ αποδίδει την ψευδή είδηση του θανάτου του στη δύσκολη θέση που βρίσκεται η Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης του Κουρδικού και κυρίως στις εξελίξεις στη Ροζάβα, που προκαλούν στην κυριολεξία ίλιγγο στην Άγκυρα και την υποχρεώνουν να μεταβάλει τις πολιτικές της.
Αυτά, προς γνώσιν των Ελλήνων δημοσιογράφων, δημοσιολογούντων και αναγνωστών του Ινφογνώμων-Πολιτικά.

Εδώ η συνέντευξη του Μπαχόζ Ερντάλ


1 σχόλιο:

  1. http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/nevidyo/video-izle/Bahoz-Erdal-in-oldurulme-ani-oldugu-iddia-edilen-video-7p03OIXSQKx3.html Το βίντεο της δήθεν ανατίναξης του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Erdal, πάνω σε αυτό βασίστηκε το δημοσίευμα του Anadolu.

    https://www.youtube.com/watch?v=9QXaH8ygY60 To πραγματικό βίντεο και η αποκάλυψη πως πρόκειται για παραποιημένο βίντεο του 2014 http://haber.sol.org.tr/medya/video-yandas-medyada-bahoz-erdalin-vurulma-ani-diye-cikan-goruntuler-sahteymis-161649

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.