17/7/16

Έκκληση Ερντογάν στις ΗΠΑ για έκδοση του Γκιουλέν

Oι ΗΠΑ πρέπει να εκδώσουν άμεσα στην Τουρκία τον ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν που βρίσκεται στην Πενσυλβάνια είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της νέας του ομιλίας παρουσία χιλιάδων συγκεντρωμένων υποστηρικτών του που τον αποθέωναν.
«Ό,τι μας ζητήσατε στο παρελθόν εμείς το κάναμε, αν είσαστε πραγματικοί σύμμαχοι πρέπει να μας τον παραδώσετε αμέσως» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

«Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους» ανέφερε ενώ ζήτησε ενότητα μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως αυτοί που προσπάθησαν να διενεργήσουν το πραξικόπημα αποτελούσαν «έναν όγκο» μέσα στους κόλπους του στρατού. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση».

«Αυτή η "παράλληλη δομή" δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντίον τους» είπε.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του.

«Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θέλουν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο λαό όμως εμείς θα τα καταφέρουμε» είπε επίσης στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε μεταξύ άλλων «Θέλουμε εκτελέσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στο πλήθος ότι τέτοιου είδους αιτήματα («Θέλουμε εκτελέσεις») ενδεχομένως θα συζητηθούν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Ο Ερντογάν, που κάποτε είχε συμμαχήσει με τον (Muhammed) Fethullah Gülen (γεν. το 1941), ζητάει τώρα (μέσα από από τα media, τα μεϊντάνια / πλατείες, αλλά όχι όμως επίσημα «διά της διπλωματικής οδού»… χαχαχα!) προσωπικά από τον Πρόεδρο Ομπάμα, να εκδώσει στην Τουρκία τον 75χρονο γκουρού, που - από το 1999 - ζει αυτοεξόριστος στα βουνά Pocono της Πενσυλβανία (ΗΠΑ), αφού είχε ευθέως τότε κατηγορηθεί για απόπειρα υπονόμευσης του κοσμικού καθεστώτος της Τουρκίας, προκειμένου να καθιερώσει ένα ισλαμικό κράτος.

    Και τώρα - μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα - ο Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν σαν υποκινητή ότι δλδ εξακολουθεί να προσπαθεί να υπονομεύσει την παρούσα τουρκική κυβέρνηση.

    Ως γνωστόν, οι οπαδοί του Γκιουλέν (*) «ευελπιστούν» να επηρεάζουν τόσο τις ΗΠΑ όσο και το τουρκικό πολιτικό σύστημα μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σχολεία τύπου «τσάρτερ» (**), αφού ήδη ελέγχουν πολλά τουρκικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα δικαστήρια, και τις αστυνομικές δυνάμεις.

    (*) Μιλάμε για περίπου 8 εκατομμύρια οπαδούς (Gülenists) και $ 50 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία (Ίδρυμα / Κίνημα).

    (**) είναι δημόσια σχολεία που λειτουργούν κάτω από ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων, από ότι τα τυπικά κρατικά σχολεία, εξαιρούνται δε από πολλές απαιτήσεις που ισχύουν στα… συνηθισμένα σχολεία.

    οΟο

    Μα είναι δυνατόν οι Αμερκάνοι να εκδώσουν τον… χρηματοδότη τους;;;

    Νέοι δεσμοί προκύπτουν μεταξύ της Κυρίας Κλίντον και του μυστηριώδη ισλαμιστή κληρικού Fethullah Gülen, δλδ του – «εγκεκριμένου» από την Δύση – νέου ανώτατου ηγέτη του Οθωμανικού χαλιφάτου.

    Αντιγράφω τι βρέθηκε μετά από μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το… συντηρητικό site (καλέ των Ρεπουμπλικάνων… χαχαχα!) “Daily Caller” (http://dailycaller.com/):

    Οι οπαδοί του μυστηριώδη μετριοπαθή μουσουλμάνου (τουρκο-ισλαμιστή) κληρικού Fethullah Gülen, έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την προεδρική καμπάνια / εκστρατεία, αλλά και το οικογενειακό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Χίλαρι Κλίντον με χιλιάδες δολάρια.

    Αν πάει κάποιος στην ιστοσελίδα του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Κλίντον» (“Clinton Foundation”), θα δει ότι, κατά τους τελευταίους μήνες, η μεγαλύτερη δωρεά (κάπου ανάμεσα στα $500,001 και $1,000,000), προέρχεται από έναν ηγέτη του Κινήματος Gülen, τον Recep Özkan, που ήταν πρόεδρος του «Τουρκικού Πολιτιστικού Κέντρου» ("Turkish Cultural Center"), που συνδέεται με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Γκιουλέν. Σύμφωνα με τον Birol Yeşilada, καθηγητή πολιτικών επιστημών του Portland State University, ο Özkan είναι και ο… «Σύνδεσμος της Νέας Υόρκης» του Fethullah Gülen. Επίσης, ο Recep Özkan, τον τελευταίο χρόνο, ήταν συμπρόεδρος της «Επιτροπής Πολιτικής Δράσης» / "Political Action Committee, PAC" – που είναι γνωστή και σαν “Ready PAC” (πρώην "Ready for Hillary") – και που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση της Κυρίας Κλίντον σε εθνικό (δλδ σε όλες τις Πολιτείες) επίπεδο, με «χρηματοδότηση / άντληση κεφαλαίων μέσω εράνων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.