19/7/16

Ο πρέσβης της Τουρκίας, Κερίμ Ουράς, σκληρός κεμαλιστής και υποστηρικτής των πραξικοπηματιών, έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα

Ειδικού συνεργάτη
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Μάθανε ότι…υποχωρούμε, πλακώσανε κι οι Τούρκοι», αν δεν προκαλούσε αγανάκτηση και οργή η νέα πρόκληση. Αυτή τη φορά προήλθε από τον αναιδέστατο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.
Σε έκτακτη συνέντευξη που του παρήγγειλαν να στήσει, ο Τούρκος Πρέσβης είπε τα εξής: «Ήταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν. Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή».
Ο Ουράς δε σταμάτησε εκεί. Προχωρώντας ανερυθρίαστα ένα απαράδεκτο βήμα παρακάτω, εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας τολμώντας να πει, ότι η μη έκδοση από την ελληνική δικαιοσύνη των 8 Τούρκων στην Τουρκία «δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις». Στην ουσία ο Τούρκος Πρέσβης με τη δήλωση αυτή αποπειράται να ποδηγετήσει την κυβέρνηση της πατρίδας μας, αποσκοπώντας στον φόβο της τελευταίας, η οποία εξαιτίας αυτού θα φροντίσει να ασκήσει παράνομες πιέσεις στη δικαστική εξουσία, με απώτερο σκοπό την παράδοση των 8 στην Τουρκία.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχει καλέσει τον Τούρκο Πρεσβευτή για να του απευθύνει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας. Αυτό είναι το δέον γενέσθαι, ώστε να σταλεί και το απαραίτητο μήνυμα σε όσους τού ανέθεσαν αυτήν αποστολή.
Εν τούτοις, το κυριολεκτικά απίθανο είναι άλλο. 
Ο ίδιος ο Κερίμ Ουράς είναι γνωστό ότι τυγχάνει σκληρός κεμαλιστής και φανατικά αντίθετος στην περαιτέρω ισλαμοποίηση του καθεστώτος στην Τουρκία. Μάλιστα, επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», θα πρέπει να πληροφορηθεί η ελληνική πλευρά και η ελληνική κοινή γνώμη αυτό που γνωρίζουν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Τούρκου Πρέσβη. Ότι ο Κερίμ Ουράς είναι από εκείνους που διατηρούσε στενές σχέσεις με τους κύκλους που προετοίμαζαν το πραξικόπημα.
Μάλιστα, οι σκληρές κεμαλικές θέσεις του, που είναι γνωστές στους διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα αλλά και στο διπλωματικό κατεστημένο της Άγκυρας και η απέχθεια που επιδείχνει στις συνομιλίες του με ξένους διπλωμάτες για τους ισλαμιστές και το ΑΚΡ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην ουσία ήταν φίλα διακείμενος προς το πραξικόπημα, ίσως να τον οδηγούν σε πράξεις που υπερβαίνουν τα διπλωματικά ειωθότα, όπως η προαναφερθείσα συνέντευξη τύπου με τις ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, που αποτελεί στην ουσία παρέμβαση στη λειτουργία των θεσμών της πατρίδας μας, της χώρας που τον φιλοξενεί.
Και αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.
Αναμένουμε από το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών να πράξει τα δέοντα, στον κύριο πρέσβη, που από τη μια μέχρι προχθές στήριζε τους πραξικοπηματίες και τώρα, από την άλλη, εγκαλεί με αυθάδεια την Ελλάδα, γιατί τηρεί την εθνική και διεθνή νομιμότητα.

18 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αφού σε λένε "ΑΚΙΣ", γιατί γράφεις ως Unknown;

      Διαγραφή
    2. Αυτό διερωτώμαι εγώ για σένα. Γιατί γράφεις με δύο ονόματα;

      Διαγραφή
    3. Εσύ τι είσαι; Εγω έγραφα ως Unknown έως ότου ζητήθηκε από τους διαχειριστές να βάλουμε ψευδώνυμο. Μετέτρεψα το unknown σε ΑΚΙΣ. Πως λέγεσαι εσύ τώρα;

      Διαγραφή
    4. Όπως από την αρχή που έγραφα εδώ μέσα, πάνε οκτώ χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Απο που τα αναμενετε ολα αυτα Κε Καλεντεριδη ; Απο μια κυβερνηση φαντασμα ; Ποιος απο τους κοινοβουλευτικους περιμενετε να αντισταθει ; Δεν γνωριζετε οτι η Ελλαδα με τον νομο 4336 της 14/8/15 εχει υποταχθει σε σημειο που να μην μπορουν ουτε καν να διαβουλευτουν στο κοινοβουλιο προτου παρουν την συμφωνη γνωμη των δανειστων ; Δεν λεμε να νομοθετησουν. Ουτε καν να ψελισουν κατι δεν μπορουν. Ποια δεοντα να πραξει η ελληνικη κυβερνηση λοιπον κε Καλεντεριδη ; Οτι αποφασισσουν οι Γερμανοι θα γινει. Δεν το ξερετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άν αναμένουμεεεεε θά αναμένουμεεεε σιγά μήν σιγκινηθούν οι καρεκλοκάνθηροι....τί άν ήταν νά ανελάμβαναν ευθύνες δημοσιομανδαρίνοι θά πήγαιναν νά βγάλουν τόν επιούσιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του κυρίου πρέσβεως αλλά θα έλεγα πολύ πιο προσεγμένες από δηλώσεις ευρωπαίων πρέσβεων...Η δε στάση του Ερντογάν και του Γιλντιριμ στο θέμα με εξέπληξε θετικά.Εν πολλοίς ο κύριος πρέσβης ίσως θέλει να παρουσιαστεί βασιλικότερος του βασιλέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παγκοσμίως κανείς δεν σέβεται αυτήν τη στιγμή την Ελλάδα αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει αυτούς που κάνουν κουμάντο στη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ δεν μας υπολογίζουν ούτε αι νήσοι Φερόες, η τουρκία θα σε σεβαστεί;
    Ο Βίτσας με ποιά θεσμική ιδιότητα τους εξέδωσε κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπαμε. Τις ώρες αυτές, σύνεση και υπομονή. Αυτοί (οι Τούρκοι) τη δουλειά τους, κι εμείς τη δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
    2. https://www.blogger.com/profile/05986422142764298388 - ΑΚΙΣ (19 Ιουλίου 2016 - 6:34 μ.μ.)

      Ο xristos ... κάτι, που προανέφερα, ο Unknown, στον οποίο απευθύνεσαι και μία κυρία (;), που γράφει πολυτονικό.

      Διαγραφή
    3. Απλώς, μετρώ και προσπαθώ να βγάλω άκρια πόσοι είναι και, ει δυνατόν, ποιοι απ' αυτούς γράφουν και με άλλα ονόματα/ψευδώνυμα.

      Διαγραφή
  8. α μαλισα και σε τι διαφερει ο κεμαλικος απο τον ισλαμοφασιστα ειπαμε; τουρκος ετσι κι αλλοιως. Α συγνωμη ενας νεοδημοκρατης καταπληκτικος ενας συριζαιος ...καρανικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδιαφορια.Ειναι η καλυτερη αντιδραση...σε ασημαντοτητες,η αδιαφορια...εκτος αν απαιτηθει να αποσυρθει ο "πρεσβης" ως ανεπιθυμητος...για να γινει αυτο ομως, θα πρεπει να ερωτηθουν πρωτα τα προϊσταμενα κλιμακια στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.