25/7/16

Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ για τον Γκιουλέν

  • Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προαναγγέλει μεγάλες «αλλαγές» στο διπλωματικό σώμα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)
Η διπλωματική γλώσσα στην Τουρκία φαίνεται ότι σιγά-σιγά δίνει τη θέση της στις απειλές, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως εάν δεν εκδώσουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν θα πληγούν οι διμερείς σχέσεις τους.
Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ουάσιγκτον πρέπει να παραδώσει άμεσα τον ιεροκήρυκα που από το 1999 ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, πράγμα για το οποίο θα συζητήσει με αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής του στην Αμερική.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διευκρινίσει πως η Άγκυρα πρέπει πρώτα να παράσχει σαφείς αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος και μετά θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή του –κάτι που νομικοί λένε πως μπορεί να διαρκέσει χρόνια.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να μετακινήσει ορισμένους πρεσβευτές από τις θέσεις τους, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Νωρίτερα, από την Αττάλεια είχε δηλώσει ότι «θα καθαρίσουμε το κράτος από αυτή τη συμμορία που έχει διεισδύσει παντού». Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα κάνει μαζικές εκκαθαρίσεις στο υπουργείο του όπου «η συμμορία του παράλληλου κράτους» είχε αλλάξει το σύστημα επιλογής των διπλωματών και των διπλωματικών υπαλλήλων, κάνοντας πολύ δύσκολες τις εξετάσεις όπου μπορούσαν να πετύχουν μόνο όσοι «γνώριζαν τις απαντήσεις».

3 σχόλια:

  1. Αρχ@@@δια μάντολες....
    Οι γνωστοί τραμπουκισμοί των Τούρκων ...
    Τα ιδια λέγε ο σουλτάνος για τους Εβραίους και τους Ρώσους και είδαμε την κατάληξη τους...
    Η θεςη του εινςι ακομη δυςχερεςτερη με τους Αμερικάνου και δυτικούς γενικοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την Ελλάδα να δούμε τι θα γίνει. Αν κρίνω από Αυλωνίτη Κοτζιά Βίτσα, βλέπω βιασμούς πάλι. Ακούω τώρα και τον Τσίπρα να αναγγέλει την συνταγματική αναθεώρηση/έκθεση πρώτης δημοτικού, οπότε λίγες αμφιβολίες μου μένουν περί της νέας τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σικαγο 1932. Οι συμμοριες συγκρουονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.