10/7/16

Χρυσός τρούλος: Απάντηση του Ρώσου στον φωτισμό της ψευδοσημαίας στον Πενταδάκτυλο (εικόνες)

Αναλαμβάνει και τη σίτιση 100 απόρων παιδιών της Μητρόπολης Ταμασού -Ορεινής
Λευκωσία: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των πιστών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, για την τοποθέτηση του κεντρικού «χρυσού» τρούλου, στη σλαβικού τύπου ρωσικής τεχνοτροπίας εκκλησία που ανεγείρεται στον περίβολό της. Γύρω στα 3.000 άτομα, από τα οποία το 50% Ρώσοι, ήταν παρόντα και παρακολούθησαν τον εντυπωσιακό τρόπο τοποθέτησης του «χρυσού» τρούλου, ενώ απόλαυσαν στη συνέχεια πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε δεξίωση που παραχώρησε για όλους ο Ρώσος εκατομμυριούχος Βατσισλάβ Ζαρένκοφ, που χρηματοδοτεί την ανέγερση του ναού.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Ζαρένκοφ ανέφερε ότι με την ευκαιρία της εγκατάστασης των τρούλων του ναού, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη σίτιση 100 απόρων παιδιών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού, μέσω της Μητρόπολης. Όπως είπε, τα χρήματα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι επιπρόσθετα εκείνων που δαπανά για την ανέγερση του ναού και θα καταβάλλονται απευθείας από τον προσωπικό του λογαριασμό.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημαία του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και είπε ότι εφόσον ο Αττίλας τη φωτίζει «εμείς θα φωτίζουμε τους τρούλους και τους σταυρούς των ορθόδοξων εκκλησιών μας». Όπως αποκάλυψε, παράγγειλε ειδικό εξοπλισμό για τη φωταγώγηση του ναού, ώστε αυτός να είναι ορατός τα βράδια ακόμη και από τα κατεχόμενα.
 
Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, διά στόματος του Μητροπολίτη Ησαΐα, ευχαρίστησε τον εκ Ρωσίας καταγόμενο Βατσισλάβ Ζαρένκοβ, όχι μόνο για τη χρηματοδότηση του πρώτου ρωσικού ναού στην Κύπρο, ο οποίος ανοικοδομείται στην έδρα της Μητρόπολης στο Επισκοπειό, αλλά και για την προσφορά του για τη δημιουργία του πρώτου πάρκου για ανάπηρα παιδιά στην αυλή του ναού, όπως και για την ανάληψη εκ μέρους του της σίτισης 100 απόρων παιδιών των σχολικών μονάδων για πάντα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, είναι ο πρώτος και μόνος Κύπριος ιεράρχης που έχει σπουδάσει στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας και έχει διδακτορικό. Είναι επίσης ο πρώτος πνευματικός που ανέλαβε τους Ρώσους που διαμένουν στην Κύπρο.












Γράφει: Λουκάς Πάρπας
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.