14/7/16

Ψηφίζω τη συμμορία των Αλβανών


Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης
Όποιος ψάχνει να βρει συνωμοσίες πίσω από τη ντροπή της υπόθεσης SIEMENS ή είναι απατεώνας ή είναι νυχτωμένος. Πίσω απ αυτό το φιάσκο υπάρχει ένας και μόνο υπαίτιος: Ο τρόπος που δεν λειτουργεί το δημόσιο. Είτε λέγεται δικαιοσύνη είτε υπουργείο Εξωτερικών είτε οποιοδήποτε γραφείο, οι υπηρεσίες- με ελάχιστες εξαιρέσεις-  λειτουργούν σε ρυθμούς αδιάφορης χελώνας.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποδεικτικά στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για τη SIEMENS, το ελληνικό, κατ ευφημισμό, κράτος περίμενε κοντά 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο, το Μάρτιο του 2015 (!) να στείλει η δικαιοσύνη στο υπουργείο Εξωτερικών παραγγελία για μετάφραση 1080 σελίδων της δικογραφίας, ώστε να τις έχει στα χέρια της στα τέλη Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η δίκη θα άρχιζε (μετά από 20 χρόνια λέμε) στα τέλη Νοεμβρίου του 2015.
Η μετάφραση χρειάζεται γιατί αρκετοί κατηγορούμενοι είναι Γερμανοί και ένας Γαλλοολανδός.
Να ξέρει ο αναγνώστης:
1. Ότι οι σελίδες της δικογραφίας είναι 2.500
2. Ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να επικαλεστούν ότι δεν έχουν γνώση όλης της δικογραφίας.
3. Ότι πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των κατηγοριών που τους βαραίνουν τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη δίκη.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. "Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποδεικτικά στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για τη SIEMENS, το ελληνικό, κατ ευφημισμό, κράτος περίμενε κοντά 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο, το Μάρτιο του 2015 (!) να στείλει η δικαιοσύνη στο υπουργείο Εξωτερικών παραγγελία για μετάφραση 1080 σελίδων της δικογραφίας, ώστε να τις έχει στα χέρια της στα τέλη Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η δίκη θα άρχιζε (μετά από 20 χρόνια λέμε) στα τέλη Νοεμβρίου του 2015"

    Ποιοι κυβερνούσαν εκείνα τα 20 χρόνια; Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν (;) να γίνει η δίκη και το ... "αμελούσαν"; Μήπως κάποιοι απ' αυτούς που έκαναν και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.