28/7/16

“Βόμβα” Προέδρου Ομπάμα: Η Ρωσία ίσως να επιχειρήσει να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

US President Barack Obama walks through the Colonnade on the way from his residence to the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 27 July 2016. The President will address the Democratic National Convention this evening in Philadelphia. EPA, JIM LO SCALZO 
US President Barack Obama walks through the Colonnade on the way from his residence to the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 27 July 2016. The President will address the Democratic National Convention this evening in Philadelphia. EPA, JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιχειρήσει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών υπέρ του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

“Όλα είναι πιθανά” είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ευθύνεται η Ρωσία για τη διαρροή μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τα μηνύματα αυτά, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον ιστότοπο WikiLeaks, δείχνουν τη δυσπιστία ή και την περιφρόνηση των στελεχών του κόμματος για τον Μπέρνι Σάντερς, τον μέχρι πρότινος αντίπαλο της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι το FBI συνεχίζει τις έρευνές του για την υπόθεση. Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

Η διαρροή έφερε σε αμηχανία το Δημοκρατικό Κόμμα, το συνέδριο του οποίου ξεκίνησε την Δευτέρα στη Φιλαδέλφεια. Ειδικοί στην ψηφιακή ασφάλεια που μετέχουν στην εκστρατεία της Κλίντον άφησαν να εννοηθεί ότι η υποκλοπή των μηνυμάτων έγινε από τη Ρωσία με στόχο να ευνοηθεί ο Τραμπ.

Η εφημερίδα New York Times σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν την “ισχυρή πεποίθηση” ότι πίσω από τη διαρροή κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση. Αγνοούν όμως αν πρόκειται για μια υπόθεση κατασκοπείας “ρουτίνας” ή αν είναι μια επιχείρηση που έχει ως τελικό στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Ομπάμα δεν σχολίασε τους στόχους της υποκλοπής, υπενθύμισε όμως δηλώσεις που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Ρωσία. “Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε κατ’ επανάληψη τον θαυμασμό του για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Και πιστεύω ότι ο Τραμπ είχε μια μάλλον ευνοϊκή μεταχείριση (από τα μέσα ενημέρωσης) στη Ρωσία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παρεισφρέουν στα συστήματά μας. Όχι μόνο εκείνα της κυβέρνησης, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα”, είπε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ είπε ότι “η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιεί συκοφαντικούς ισχυρισμούς που αφορούν παλαιότερες υποκλοπές προσπαθώντας να εκτρέψει την προσοχή από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (…) επειδή αυτά έχουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ”.

Για να προστατευθούν οι πηγές του WikiLeaks, συνέχισε, “προσπαθούμε να δημιουργούμε τη μέγιστη ασάφεια” και “ο αποκλεισμός ορισμένων στοιχείων θα διευκόλυνε την ταυτοποίηση των πηγών, για αυτό δεν το κάνουμε ποτέ”, τόνισε. “Ίσως κάποια στιγμή οι πηγές να βγουν από την αφάνεια. Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα στιγμή, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν σε σύγχυση”, κατέληξε.

NBC News, ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP Ουάσινγκτον, United States
http://mignatiou.com/2016/07/vomva-proedrou-ompama-i-rosia-isos-na-epichirisi-na-epireasi-tis-proedrikes-ekloges/

2 σχόλια:

  1. Οι αμερικανοί θέλουν να έχουν το μονοπώλιο, την μοναδικότητα επέμβασης σε εσωτερικά άλλων χωρών.
    Νομίζω ότι μετά από αυτό που είπε ο Ομπάμα, δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι τα έχουν χαμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εκτός από τις εκλογές βεβαίως βρίσκονται και σε σοβαρό κίνδυνο οι μπίζνες της συμμορίας Κλίντον μέσω του περίφημου ιδρύματος Clinton Foundation που μέχρι στγμής έχει ρουφήξει πάνω από 2 δις δολλάρια και τα ξεκοκαλίζουν οι ημέτεροι.

    Που και να γίνει πρόεδρος η Killary, θα τα μαζεύουν με τέσσερα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.