19/7/16

Σημαντική εξέλιξη - Η Τουρκία κατέθεσε φακέλους με στοιχεία τις ΗΠΑ, για την έκδοση του Γκιουλέν

Κατά μέτωπο επίθεση Τουρκίας εναντίον ΗΠΑ για τον Γκιουλέν

  • Διαδηλωτές... κρεμούν ομοίωμα του Γκιουλέν στο κέντρο της Πόλης, στην πλατεία Ταξίμ (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Η Τουρκία «θα ξεριζώσει» το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ώστε να μην μπορεί να προδώσει ποτέ ξανά τον τουρκικό λαό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι παρασχέθηκαν στις αμερικανικές αρχές στοιχεία για τις παρανομίες του.

Ο Γιλντιρίμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, επειδή δήλωσαν ότι θα εξετάσουν ενδεχόμενο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν μόνον εφόσον τους παρουσιαστούν σαφή στοιχεία.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση κατηγορούν τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Στείλαμε στις ΗΠΑ τέσσερις φακέλους, για να ζητήσουμε την έκδοση του αρχιτρομοκράτη», τόνισε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην Κοινοβολευτική Ομάδα του και πρόσθεσε: «Θα τους παρουσιάσουμε περισσότερες αποδείξεις απ' όσες θέλουν».

Διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν χθες στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Deniz Topnak)
Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης πως η απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των στρατιωτικών επεμβάσεων στην Τουρκία επειδή στοχοθετήθηκαν πολίτες. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει «100% την ασφάλεια» στη χώρα, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.