11/7/16

Η δημογραφική κατάρρευση και οι εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές οδηγούν σε βέβαιο θάνατο τους Έλληνες

του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
δικηγόρου
Ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, Αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Σάββας Καλεντερίδης, στην εν Αθήναις παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Κρίση και Πατριωτισμός» έκανε μία δυσοίωνη πρόβλεψη. Είπε: «Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το 2050 δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, ούτε  Κύπρος, ούτε και ελληνικό έθνος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ο τόπος θα κατοικείται από ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα που θα μιλάει κάτι σαν ελληνικά». Ας εξετάσουμε το αν θα εκπληρωθεί ή όχι αυτή η ζοφερή, πραγματικά, «προφητεία». Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο στατιστικό δείκτη για να μετράει την αληθινή ανάπτυξη ενός κράτους. Ο δείκτης αυτός ονομάζεται Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Δ.Α.Α.).
Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης αποτελείται από τρεις μερικότερους δείκτες, οι οποίοι είναι το προσδόκιμο ζωής, ο βαθμός εκπαίδευσης και η ποιότητα ζωής. Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο γνώμονας βάσει του οποίου κατατάσσονται οι χώρες σε αναπτυγμένες, αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες. Τα στατιστικά που βασίζονται στον Δ.Α.Α. του Ο.Η.Ε. γίνονται περιεχόμενο ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού, η οποία είναι προσβάσιμη για μελέτη. Έτσι, για παράδειγμα, με βάση Έκθεση του Ο.Η.Ε. χαρακτηρίζονται ως χώρες με χαμηλή ανθρώπινη ανάπτυξη, δηλαδή, υπανάπτυκτες, μεταξύ άλλων το Πακιστάν, η Κένυα, το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σιέρα Λεόνε, το Τσαντ και πολλές άλλες χώρες. Κράτη με μεσαία ανθρώπινη ανάπτυξη είναι μεταξύ άλλων η Μολδαβία, το Βιετνάμ, το Ιράκ, η Νικαράγουα, το Μπουτάν, το Λάος και άλλα. Αναπτυσσόμενα κράτη, ήτοι κράτη με υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη, είναι -με βάση την ίδια έκθεση- η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Αρμενία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, ο Λίβανος μεταξύ πολλών άλλων.
Στις χώρες με πολύ υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη συγκαταλέγονται η Νορβηγία, η οποία είναι πρώτη στον σχετικό κατάλογο, η Γερμανία, το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και αρκετές άλλες.
Τρεις είναι οι συνιστώσες του Δ.Α.Α.
Πρώτη, το προσδόκιμο ζωής. Στην πατρίδα μας τα στοιχεία που δημοσίευσε η EUROSTAT για το έτος 2015 δείχνουν μείωση πληθυσμού κατά 6%. Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες, στις οποίες σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καταγραφή περισσοτέρων θανάτων από γεννήσεις στην Ελλάδα κατέληξε σε επί τα χείρω πληθυσμιακή αλλαγή κατά 2,7%. Άλλωστε, πριν λίγο καιρό δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η αρνητική πληθυσμιακή τροπή εντείνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για πρώτη φορά από το έτος 1932! Η Ελλάδα, λοιπόν, φθίνει πληθυσμιακά.
Δεύτερη συνιστώσα του Δ.Α.Α. είναι ο βαθμός εκπαίδευσης. Αυτός συντίθεται από το ύψος του αναλφαβητισμού και από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Ελάχιστοι ισχυρίζονται ότι η εκπαίδευση στη χώρα μας βαίνει βελτιούμενη και τούτο, διότι οι αλλεπάλληλες, αλλά αποσπασματικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν θέλουμε να πούμε ότι στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης ήταν «κάθε πέρσι και καλύτερα». Όμως, τα αποκαρδιωτικά φαινόμενα που καθημερινά παρατηρούνται δεν αφήνουν το παραμικρό σημάδι αισιοδοξίας. Η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, διότι δήθεν είναι νεκρή γλώσσα, ο ανεπίτρεπτος συνδικαλισμός των μαθητών υπό τη μορφή συμμετοχής σε πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια, τα οποία δεν έχουν καμία χρησιμότητα, η γενική μείωση των ωρών διδασκαλίας, η προαγωγή –σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες- στο σχολείο πρωτίστως της αγάπης για τη φύση και τελευταία στην κατάταξη η αγάπη για τις παραδόσεις και την πατρίδα, έχουν φουντώσει ένα στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει στο επίκεντρο τον μαθητή, αλλά την ιδεολογία. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είδος αναλφαβητισμού δεν είναι μόνο ο οργανικός. Είναι και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός. Αυτός ο τελευταίος δηλώνει τα άτομα που είναι ανίκανα να χρησιμοποιήσουν όσα έχουν διδαχθεί, κυρίως διότι η μέθοδος διδασκαλίας είναι αντιπαιδαγωγική.
Τρίτη συνιστώσα του Δ.Α.Α. είναι η ποιότητα ζωής. Κρίσιμο μέγεθος εν προκειμένω τυγχάνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το οποίο φανερώνει και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων ενός κράτους. Σε αυτήν τη ζηλευτή γεωγραφική θέση, στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, πολιτικοί και πολιτικές δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Πλέον τούτου, η έλευση της τρομακτικής οικονομικής κρίσης και η εξ αυτής μείωση του Α.Ε.Π. κατά 25 μονάδες αποδεικνύει, άνευ άλλου τινός, ότι η ποιότητα ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχει λάβει απότομη φθίνουσα πορεία. Όλους, εξάλλου, μας στοιχειώνουν οι εικόνες συνανθρώπων μας να ψάχνουν στα σκουπίδια.
Στα ανωτέρω αναφερθέντα πρέπει να προσθέσουμε τις εξοντωτικές φορολογικές πολιτικές, οι οποίες ακολουθούνται με ύποπτη συνέπεια από τις κυβερνήσεις. Ακατάλληλες επιλογές οικονομικής πολιτικής, στριμωγμένες στα κελεύσματα των δανειστών μας.
Αξιοπρόσεκτοι αναλυτές των παγκόσμιων δρωμένων επιμένουν στην αναγκαιότητα της μετανάστευσης. Η πληθυσμιακή συρρίκνωση στη χώρα μας, υποπροϊόν της ευρωπαϊκής μείωσης του πληθυσμού, άγει σε ανάγκη εργατικών χεριών. Οι μεγάλες βιομηχανίες και πολυεθνικές επιχειρήσεις χρειάζονται έναν πολλαπλασιαστή εργατικής ισχύος. Οι άνθρωποι που εργάζονται λιγοστεύουν. Είναι αδύνατον να λιγότεροι εργάτες να παράγουν περισσότερο έργο, τουλάχιστον για πολύ. Αυτό το κενό καλύπτει η μετανάστευση των φτηνών και πολλών εργατικών χεριών.  
Το σύστημα «Ήλιος» αποκαλύπτει, ότι η φτωχοποίηση των Ελλήνων βαθαίνει. Η πρόβλεψη για το 2018 λέει, ότι το 90% των Ελλήνων θα εμφανίζει ατομικό εισόδημα στις φορολογικές δηλώσεις κάτω από 1000 ευρώ μηνιαίως.
Όλα αυτά διαταράσσουν τα στοιχεία της χώρας μας και καθιστούν προφανές το γκρέμισμά της σε ερεβώδες χάος. Είναι αληθής η πρόβλεψη. Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα, σήμερα, αυτό το δευτερόλεπτο καταρχήν σκεφτόμενοι διαφορετικά θα οδηγηθούμε στην εξαφάνιση. Όσο για το μικρό μας αδελφάκι, την Κύπρο, αυτή χωρίς την έστω και καταρρακωμένη ύπαρξη της Ελλάδας δεν θα έχει καμία τύχη… 

19 σχόλια:

  1. Η πρόβλεψη για το 2050 είναι λανθασμένη. Το τέλος της χώρας όπως την γνωρίσαμε θα έχει έρθει πολύ συντομότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή να σταματήσει εδώ και τώρα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ή μπορεί να υπάρξει δημογραφική ανάταση διαμέσου της "νέας μεγάλης ιδέας" των ενεργειακών κοιτασμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιώργο
    διακρίνω στα λεγόμενα σου μια παθητικότητα. Μια παθητικότητα που δεν συνάδει στους Έλληνες. Ξέρω, μας έκαναν να αισθανόμαστε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε παθητικά. Μας κατήχησαν στη ματαιότητα. Πως ότι και αν κάνουμε δεν φέρνει αποτέλεσμα. Έτσι συμμορφωνόμαστε χωρίς πολλές αντιρρήσεις και αντιδράσεις. Κι αυτές όσες υπάρχουν παραμένουν σε λεκτικό επίπεδο. Μεταμορφωθήκαμε σε λαό προβάτων. Αυτό είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ σε αυτό το blog υπάρχουν κάποιες αναρτήσεις για την δημοκρατία που δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιγραφή από τον κοινοτισμό των Ελλήνων και μεταφορά στα σημερινά δεδομένα, λοιπόν στον τωρινό κόσμο και εδώ και στις υπόλοιπες χώρες η κοινωνία δεν έχει θεσμικό ρόλο στην άσκηση πολιτικών, στην Ελλάδα επιπλέον δεν υπάρχει και εθνικό κέντρο που να φροντίζει για τα συμφέροντα του τόπου και της κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα παθητικότητας, από αντιδράσεις είχαμε ένα σωρό, τις λογάριασαν; Όχι.

      Διαγραφή
    2. Η κοινωνία δεν έχει αγαπητέ γιατί της τον στέρησε η ίδια η κοινωνία με τις επιλογές στην ψήφο κάθε φορά. Εμείς τρώμε τον εαυτό μας.

      Διαγραφή
    3. Η ψήφος είναι απάτη, δεν ψήφιζει η κοινωνία από το 2009 και μετά για να υπάρχει αυτή η εξαθλίωση

      Διαγραφή
    4. Κι όμως αγαπητέ. Η κοινωνία αν ήθελε θα είχε τιμωρήσει αυτούς που την εξαπατούν. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

      Διαγραφή
  4. ΟΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
    ΟΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ, ΗΤΟΙ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιρρησεις και αντιδράσεις σαν ποιες αγαπητέ unkown; Δεν είδα να γίνετε κίνημα αγανακτισμένων για το δημογραφικό. Δεν είδα να γίνετε κίνημα αγανακτισμένων για ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας και βαθύτερη σύνδεσή της με τον πνευματικό ορίζοντα της παράδοσης μας. Δεν είδα να γίνετε κίνημα για θεσμικό έγεγχο και περιορισμό της αυθαιρεσίας αυτών που κατέχουν το πολιτικό σύστημα.
    Αντιθέτως επειδή δεν έχουμε να πούμε τίποτα για όλα αυτά ρίχνουμε το μπαλάκι στους ξένους οι οποίοι προφανώς και νοιάζονται μόνο για το δικό τους συμφέρον σε ένα παιχνίδι σχέσεων δύναμης που ίσχυε πάντα στο διεθνές γίγνεσθαι.
    Γι αυτό δεν με συγκινούν καθόλου οι ψευτοπατριωτικοί τσαμπουκάδες από ανθρώπους που ο υπαρξιακός τους ορίζοντας εξαντλείται μόνο σε οικονομικές προσεγγίσεις και στο τι νόμισμα θα ΄χουμε.
    Οι μόνοι αληθινοί πατριώτες στις μέρες μας είναι κάτι ξεχασμένα γεροντάκια που συντηρούν απ΄το υστέρημα τους τα παιδιά τους και κάποιοι νέοι που σ΄αυτούς τους πνευματικά απάνθρωπους καιρούς βρίσκουν το θάρρος να κάνουν οικογένεια θυσιάζοντας την καλοπέραση τους και σηκώνοντας σιωπηλά και αγόγγυστα στις πλάτες τους το σταυρό ολόκληρου του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσό δίκιο έχεις αγαπητέ Α.Τ. ! Και σκέφτομαι πόσο κόσμο θα μάζευαν τέτοιες συγκεντρώσεις. Ή θα ήταν η αποθέωση της δημοκρατίας ή θα ήταν μια απογοήτευση. Αλλά ποιος να συγκαλέσει τέτοια μαζώματα; Οι ελίτ; Οι συνδικαλιστές; Οι φοιτητοπατέρες; Όλοι σιτίζονται συγχρωτιζόμενοι με τους πολιτικούς ταγούς. Προωθούν τα ιδιοτελή συμφέροντα τους και εννιά έχει ο μήνας. Πως θα αλλάξουν αυτά;

      Διαγραφή
    2. Μη λες για σταυρούς ΑΤ εκνευριζεις τον Φίλη. Όπως είπε η θρησκεία δεν έχει σχέση με τον Ελληνισμό τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα και οι παρελάσεις είναι για να αποδεικνύουν το φρόνημα όχι εκδηλώσεις τιμής και δόξας....όταν αγαπητέ εχουμε υπουργό παιδείας έναν νεκρό εγκεφαλικά άνθρωπο βαθειά φασίστα και ανθελληνα και δεν τον έχουμε πάρει με τις πέτρες τι ακριβώς περιμένουμε;

      Διαγραφή
    3. @ A.T.
      Έχετε απόλυτο δίκιο. Εξαντλούμε τον 'πατριωτισμό' μας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τσέπη μας. Πατρίδα είναι η τσέπη μας!
      Καλό είναι νά 'χουμε λεφτά αλλά μπορούμε να υπάρξουμε σαν έθνος και χωρίς λεφτά. Για θέματα πραγματικά σοβαρά όπως αυτά που θέτει ο αρθρογράφος και που αφορούν την επιβίωση του έθνους μας, σφυρίζουμε αδιάφορα!

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά τι λέτε ο Παππάς με τον Φίλη το έχουν λυσει το θέμα, θα φέρουν Πακιστανους, Αφγανούς και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και θα λύσουν το δημογραφικό άλλωστε ο ελληνισμός είναι μύθος του διαφωτισμού......επιπλέον ο Φίλης λέει έκανε κανονικά ραμαζάνι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω οτι ειναι σαδισμος να φερεις στον κοσμο παιδια να βιωσουν αυτο που εχει ετοιμασει η ελιτ. Αυτοι χρειαζονται σκλαβους για φτηνη εργασια και καταναλωτες της σαβουρας που παραγουν τα εργοστασια τους. Ειναι η πιο αποτελεσματικη εκδικηση (χωρις να πεσει ντουφεκια) και κατα της ελληνικης ψευτοαστικης ταξεως που συνεργαζεται με τον εχθρο (εδω και χρονια), διοτι οπως αντιλαμβανεστε, το ελλειμμα ανθρωπων θα υποκατασταθει με εισαγωγες απο τον περιγυρο και σιγα-σιγα θα απαιτησει και την εξουσια. Και τοτε θ' αρχισει το γλεντι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό ναι. Αμέσως κατάργηση των καταστρεπτικών 5μελών και 15μελών. Ναι αλλά ποιος θα το κάνει; Ο Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. ο Κούλης Χρυσός για το Κ.Κ.Ε.; Οποιος το έκανε θα τον ψηφιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμεση κατάργηση κάθε πολιτικού φορέα που εμπλέκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία (φοιτητικές παρατάξεις κλπ). Μορφωμενένους ανθρώπους και επιστήμονες χρειαζόμαστε, όχι εκκολαπτόμενους πολιτικάντηδες!
      Ειδικά για τα πανεπιστήμια μας θεωρώ ότι είναι το υπ'αριθμόν 1 πρόβλημα!!

      Διαγραφή
  9. Επειδή οι μισοί Έλληνες ζουν στην Αθήνα δεν υπάρχει η αίσθηση ότι χάνεται το κράτος, οι άλλοι αποτελούν έθνος-κράτος ενώ η Ελλάδα πόλη-κράτος χωρίς εθνικό κέντρο, τεράστια διαφορά, ακόμα και στην κλασική περίοδο που η Αθήνα ήταν ξανά η σπουδαιότερη πόλη του Ελληνισμού οι αναφορές της, οι συμμαχίες της, ήταν στην Μακεδονία, στα νησιά, τα Μικρασιάτικά παράλια και στην Προποντίδα, όχι στην Καλαμάτα, την Πάτρα και τα Χανιά. Στην πληθυσμιακή απογρσφή του 2021 θα αποδειχθεί το έγκλημα που έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.