19/7/16

Σάββας Καλεντερίδης: Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο η Ελλάδα

Είναι αμφίβολο αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει τόσο αναξιόπιστο και καταστροφικό πολιτικό σύστημα, όπως η Ελλάδα. Μια ομάδα ανεύθυνων λαϊκιστών, απλά και μόνο για να αρπάξει την καρέκλα της εξουσίας, χωρίς να έχει απολύτως κανένα σχέδιο, χρησιμοποίησε γι’ αυτόν τον ανίερο σκοπό το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τον κατεξευτέλισε, πήρε την εξουσία και πήγε τη χώρα στην κυριολεξία δεκαετίες πίσω. Από τα πιο επίσημα χείλη στην ΕΕ και στην Ελλάδα έχουμε ακούσει ότι αυτές οι ενέργειες των ανεύθυνων λαϊκιστών στοίχισαν στην εθνική μας οικονομία κατ’ ελάχιστον 85 δισ. ευρώ, ποσό τεράστιο, που ισοδυναμεί με το 40% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι το ΑΕΠ το 2014 κυμάνθηκε στα 180 δισ. ευρώ.

Δηλαδή η Ελλάδα υπέστη μια μείζονα καταστροφή, υποθήκευσε στους δανειστές την κρατική περιουσία για 99 χρόνια, «ξεπουλά» (χρησιμοποιώ όρο των ανεύθυνων λαϊκιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν το θέμα αφορούσε άλλους) το λιμάνι του Πειραιά, το σιδηρόδρομο, τα αεροδρόμια, τη ΔΕΗ, και ακολουθούν οι οδικοί άξονες – και το κυριότερο, όχι μόνο δεν φαίνεται κάποια προοπτική, αλλά το ένα αδιέξοδο διαδέχεται το άλλο.
Οι δε πολιτικοί, αδύναμα ανθρωπάκια που άγονται και φέρονται από τις εξελίξεις, έχοντας μαζί τους μεγάλο μέρος του λεγόμενου δημοσιογραφικού κόσμου, που κάθε άλλο παρά δημοσιογραφία ασκούν –ας όψεται ο Γκέμπελς–, προσπαθούν να υπνωτίσουν τους πολίτες και να διασωθούν με πολιτικάντικα τρικ όπως ο εκλογικός νόμος, το δημοψήφισμα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμό που οι ίδιοι εξευτέλισαν μόλις πριν από ενάμιση χρόνο!
Να ήταν μόνο αυτά; Στην πατρίδα μας παρατηρείται ένα φαινόμενο πραγματικά αξιοπρόσεκτο.
Δεκαετίες τώρα, ανεξαρτήτως κόμματος και προσώπων, όποιος και αν κυβερνά, αναπαράγονται ακριβώς τα ίδια φαινόμενα σήψης, διαφθοράς, διαπλοκής και τελικώς ανικανότητας παραγωγής πολιτικής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή κυβέρνηση, που θα περίμενε κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό από όλες τις άλλες, ακριβώς επειδή η ίδια έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται και περνάει κάτω από τον πήχη.
Οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης είχαν τα δικά τους «τζάκια», στα οποία στηρίζονταν για να υπάρξουν πολιτικά. Μάλιστα, μετά το 1981 το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να σβήσει τα παλιά τζάκια και να δημιουργήσει τα δικά του. Τότε είδαμε να γίνονται προσπάθειες εξόντωσης, με… διάφορους τρόπους, παραδοσιακών αστικών οικογενειών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όπως Μποδοσάκης, Αγγελόπουλος, Βαρδινογιάννης, για να πάρουν τη θέση τους τα νέα «αριστερά, προοδευτικά» τζάκια.
Τότε μας προέκυψε ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κόκκαλης, και άλλοι μικρότερης εμβέλειας επιχειρηματίες αριστερής κοπής και απόκλισης…
Επίσης, τότε είδαμε να εξοντώνονται –και πάλι με… διάφορους τρόπους– παραδοσιακοί εκδότες, για να πάρουν τη θέση τους νέα φιντάνια…
Τότε μας προέκυψε ο Μπόμπολας με το Έθνος, ο Καλογρίτσας με την Πρώτη, ο Τεγόπουλος με την Ελευθεροτυπία, ο Κοσκωτάς με τις 24 Ώρες… Σε όλους αυτούς τους εκδοτικούς ομίλους κυριαρχούσαν δημοσιογράφοι που υπηρέτησαν με φανατισμό τον αριστερό ολοκληρωτισμό, μέχρι την κατάρρευσή του. Μετά μεταλλάχθηκαν, οι περισσότεροι…
Τώρα, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περνάει και στον τομέα αυτόν κάτω από τον πήχη. Προσπαθεί με διάφορους τρόπους να φέρει κοντά της ορισμένα από τα παλιά τζάκια, πάντα με το αζημίωτο, και να δημιουργήσει καινούρια.
Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να ελέγξει και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με τρόπο άγαρμπο, που θυμίζει άλλες εποχές, του αριστερού ολοκληρωτισμού.
Και δεν χρησιμοποιεί καν νέες, ευρηματικές μεθόδους. Παραμένει κολλημένη στις μεθόδους των άλλων, τις δοκιμασμένες μεθόδους. Κουμπάροι, οικογενειακοί φίλοι που αγοράζουν τις δικές μας οικογενειακές επιχειρήσεις και τα τοιαύτα…
Εν κατακλείδι, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είναι που γεννά τη διαπλοκή και τη διαφθορά, γιατί από αυτά συντηρείται.
Άρα, αυτό που μένει είναι να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Και δεν μιλάμε για απλές αλλαγές. Ξήλωμα όλα, και χτίσιμο ξανά από την αρχή.
Αν θέλουμε να μην ξαναζήσουμε τις τραγελαφικές στιγμές του Τσίπρα με τις αύθες στο στόμα και του Βαρουφάκη με τη συμπεριφορά κλόουν στα σαλόνια της ΕΕ και τα τηλεοπτικά πλατό, τα οποία πληρώσαμε με 85 δισ. και βάλε…
Η πατρίδα μας χρειάζεται μια πολιτική δημοκρατική επανάσταση.
Και θα την κάνουμε…
Δημοσιεύεται στη δημοκρατία και το Pontos-news

18 σχόλια:

  1. Χρειάζεται πρώτα και κύρια πολίτες η πατρίδα μας (και δεν θα τους βρεί, δεν "φτιάχνονται" πολίτες έτσι εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη και η "μηχανή παραγωγής" τους έχει χαλάσει από καιρό), και μετά πολιτικούς που θα έχουν σχεδιάσει την κάθε τους κίνηση ως την τελευταία λεπτομέρεια και θα είναι σε θέση να συγκρουστούν (επειδή εδώ απαιτούνται ρήξεις πια κι όχι χαϊδολογήματα), να έρθουν σε ρήξη όχι τόσο με τα κακώς κείμενα εντός της Ελλάδος, αυτά εάν υπάρχει θέληση και παράδειγμα εύκολα μπορούν να σαρωθούν, όσο με τους ξένους - ευρωπαίους κυρίως - επικυρίαρχους οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με πολιτικές κανονιοφόρων άλλων εποχών, οικονομικών αυτή τη φορά, κάτι που, το λιγότερο, δεν αξίζει σ΄αυτή τη χώρα! Αλλά πως μπορούν να γίνουν όλα αυτά με μια κοινωνία καθημαγμένη από της μνημονιόδουλες πολιτικές ΟΛΩΝ όσων άσκησαν την εξουσία μέχρι τώρα, είναι ένα ζήτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε και διαδόστε τον καθηγητή πολιτικής επιστήμης και πρώην Πρύτανη του Παντείου κ. Γεώργιο Κοντογιώργη. Ο άνθρωπος από τη δεκαετία του ΄70, έχει εξηγήσει ότι ζούμε σε ολιγαρχία, κι ούτε καν σε πρώιμη αντιπροσώπευση, κατά την τυπολογία των πολιτικών συστημάτων. Για δημοκρατία ούτε λόγος να γίνεται. Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, τοποθετεί τον εν λόγω καθηγητή - μαζί με τους Παναγιώτη Κονδύλη και Χρήστο Γιανναρά - στην κορυφαία τριάδα της Ελληνικής διανόησης των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Savvas Kalenderidis: Αγαπητέ Σάββα, γενικά θερμά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό ιστολόγιο πληροφορήσης. Επί του θέματος, όσον αφορά για το αναξιόπιστο και καταστροφικό πολιτικό σύστημα που διαθέτει η Ελλάδα. Το οποίο αντικατροπτίζει την παραγματικότητα. Δυχτυχώς η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά, όχι τους πολιτικούς, αλλά την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Αποκλειστικά και μόνον υπέυθυνη είναι η Ελληνική Κοινωνία!! Αυτή είναι που εκτρέφει, διατηρεί και νομιμοποιεί το αναξιόπιστο, παρηκμασμένο και καταστροφικό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδος. Η νοοτροπία της Ελληνικής κοινωνίας και ο γενικώτερος τρόπος σκέψεις του Έλληνα (πολιτικός, εθνικός, οικονομικός, επαγγελματικός-βιοποριστικός, ηθικός, κοσμοαντίληψης και κοσμοθεωρίας των πραγμάτων) είναι εκείνος που έφτασε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμνού. Και φυσικά όλοι "οι νούν έχοντες" βλέπουμε ότι αυτό δεν αλλάζει. Δυστυχώς βιώνουμε τον θάνατο του νεώτερου Ελληνικού Κράτους και φυσικά της νεο-Ελληνικής εθνικής υπόστασης. Αυτή η πορεία είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Ούτε ακόμα και στους δύο πρώτους αιώνες της τουρκοκρατίας, μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, είχε το Ελληνικό Έθνος απονευρωθεί και παρακμάσει σε τέτοιο βαθμό, όπως σήμερα. Αγαπητέ Σάββα, δυστυχώς μόνον ένα μεταφυσικό θαύμα, από τον χώρο του επέκεινα, μπορεί να αλλάξει την ροή και την πορεία των πραγμάτων. Τελειώνοντας, επειδή θα σπεύσουν κάποιοι ίσως να με κατηγορήσουν ώς απαισιόδοξο και ως πεσιμιστή, απλά να διευκρινήσω, ότι η θέση και η γνώμη μου αυτή, βασίζεται στην μελέτη της ιστοριάς και της διαχρονικής πορείας τους Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απροσδιόριστος και ομιχλώδης λιγάκι ο όρος "ελληνική κοινωνία" τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Η κοινωνία είναι αυτή που είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της κάθε φορά και σε κάθε τόπο πορεύεται πασχίζοντας για το καλύτερο, ελπίζοντας, πράττοντας (αν δεν έχουμε ακόμα διαλυθεί πλήρως, αυτό έχει να κάνει με τις κοινωνικοοικογενειακές δομές μας που υπάρχουν ακόμα και κάπως μας προστατεύουν), κολοσσιαίες ωστόσο είναι οι ευθύνες των "τζακιών" και των "κοτζαμπάσηδων" του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου για το προς ποια κατεύθυνση οδήγησαν το όχημα, ο οδηγός συνήθως φέρει την ευθύνη για την οδήγηση και το πιθανό ατύχημα, όχι το όχημα!

      Διαγραφή
    2. Πάνο,
      δες με προσοχή την ομιλία του Σταύρου στο βίντεο.
      Εκεί εξηγεί γιατί δεν φτάινε οι πολίτες.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Σάββα, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Εντάξει, θα το δώ. Όμως όταν πέρυσι τέτοια εποχή στο δημοψήφισμα οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ΟΧΙ με 62%, η κυβέρνηση τελείως αντιδημοκρατικά και δικτατορικά το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ και 2 μήνες μετά στις εκλογές επανεξελέγει το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό (ως πρωθυπουργό, δηλ. ως Κυβερνήτη του Κράτους)που ήδη είχε πράξει την ανωτέρω πολιτική πράξη, αυτό δεικνύει δύο τινά: Πρώτον, ότι οι Έλληνες πολίτες δεν σέβονται τον εαυτό τους και τις αποφάσεις τους που έχουν ήδη πάρει και ότι έχουν φτάσει σε επίπεδα πρωτοφανούς ξεπεσμού και παρακμής αφού επανεξέλεξαν το ίδιο πρόσωπο ως κυβερνήτη του κράτους τους. Και το δεύτερο είναι ότι οι "Έλληνες Πολιτικοί" δεν υπολογίζουν διόλου την γνώμη και την απόφαση της Ελληνικής Κοινωνίας και του Λαού στο σύνολό του. Δηλαδή στα λόγια τους έχουν συνεχώς την λέξη "Δημοκρατία" και "Λαΐκή Κυριαρχία" και στην πράξη ούτε που υπολογίζουν "το πόπολο". Άραγε μπορούμε φανταστούμε εάν το ΟΧΙ του Βρετανικού στο πρόσφατο δημοψήφισμα, είχε μετατραπεί σε ΝΑΙ από τους Βρετανούς Πολιτικούς, τι επιπτώσεις θα είχε πρώτα από όλα για τους ίδιους του πολιτικούς!? Μπορούμε ώς πολίτες και ώς κοινωνία να αντιληφθούμε, αυτό το εξωφθαλμές και αυτονόητο γεγονός. Αγαπητέ Σάββα, λυπάμαι που θα λυπήσω και εσένα αλλά και όλους τους υπόλοιπους εξαιρετικούς συνομιλητές στο ποιοτικό ιστολόγιό σου, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι δυχτυχώς ούτε αυτό το αυτονόητο μπορούμε πια να κάνουμε....Γιαυτό ανέφερα προηγούμενως ότι η παρακμή μας και ο ξεπεσμός μας ως Έθνος είναι χειρωτέρα και αυτών εκείνων των δύο πρώτων αιώνων μετά την άλωση....

      Διαγραφή
    4. Μετὰ τὸ δημοψήφισμα ὅπου τὸ ὈΧΙ ἔγινε ΝΑΙ,εἶναι σίγουρο ὅτι βγάλαμε ἐμεῖς,ὁ λαὸς,Πρωθυπουργό;
      Μήπωςὁ Πρωθυπουργὸς αὐτῆς τῆς ἄμοιρης πατρίδας ἐκλέγεται ἀλλοῦ ἤ ἐδῶ μέσα ἀλλὰ ἀπὸ ἄλλους πλήν τοῦ λαοῦ;

      Ὅσον ἀφορᾶ τὸν ἀγγλικὸ λαό ὁ ὁποῖος εἶναι χειροπόδαρα δεμένος στὸ ἅρμα τῆς παγκοσμιοποιήσεως, καὶ τοῦ ὁποίου ἡ δυστυχία ἄρχισε μὲ τὸν Κρὸμγουελ,πῆτε μου τὶ μπορεῖ νὰ κάνη ὅταν τὴν παραμονὴ τὸ βράδυ πρίν τὴν ἐπιβεβαίωσι γιὰ τὴν ἐκλογή της ὠς πρωθυπουργοῦ ἀπὸ τὴν Βασίλισσα Ἐλισάβε,ἡ May παρεκάθησε σὲ private dinner at the home of Chief Rabbi Ephraim Mirvis;

      Καμμία ἐπίπτωσι δὲν θὰ ἔχη στοὺς πολιτικοὺς ἄν μαλακὰ,μακροχρόνια δλδ ὕπουλα τὸ ὈΧΙ τῶν Ἄγγλων ἀποφασισθῆ ἀπὸ τὸν Ephraim Mirvis νὰ γίνη ΝΑΙ.


      Σᾶς περνᾶ ἡ ἰδέα ὅτι ὑπόδουλοι εἶναι μόνο οἱ Ἕλληνες;

      Διαγραφή
    5. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Οκτωβρίου 2011)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  4. Σάββα, νομίζω πως παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Νέος ήμουνα και γέρασα και τα ίδια και τα ίδια επαναλαμβάνονται. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει είναι το τί θα γίνει, με ποιό τρόπο θα απαλλαγούμε από τη σάπια πολιτική κουλτούρα που δεν θέλει να μετεξελιχθεί και να υπηρετήσει το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα, νομίζω ότι παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Νέος ήμουνα και γέρασα και δεν είδα να αλλάζει κάτι στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Το ζητούμενο είναι το πως θα αλλάξει νοοτροπία το πολιτικό κατεστημένο και να υπηρετήσει τον Ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απάντηση :
      Πρώτα "το δέλτα", μια πρόταση, που έχει τελείως καινοτόμα αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικά-λειτουργικά στοιχεία.

      http://todelta.gr/

      Και κάποιες άλλες σημαντικές τοποθετήσεις στο site
      https://kalenteridis.wordpress.com/

      Υποκειμενικώς μιλώντας, κατ' εμέ δίνουν κάποια άλλη προοπτική, εμένα μού φαίνονται ελπιδοφόρα.
      Οι δυνατότητες επιτυχίας αυτής τής νέας ιδέας είναι κυριολεκτικά στα χέρια μας, ξεκινώντας από τα δάκτυλα μας στα πληκτρολόγιά μας ...


      Διαγραφή
  6. Η Ελλάδα χρειάζεται Έλληνες και αυτή τη στιγμή οι Έλληνες είναι λίγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα λίγοι ήταν …. Δεν υπήρξαμε ποτέ έθνος του μέσου όρου. Πολλοί ραγιάδες και πολύ λίγοι τιτάνες εθνεγέρτες. Άραγε πότε θα έρθει η ώρα της επανεμφάνισης τους ???

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω και θεωρώ πως αυτήν την περίοδο οι Έλληνες είναι λιγότεροι από ποτέ. Το 1940 οι Έλληνες ήταν συντριπτική πλειοψηφία το 1821 με το 1922 ο ελληνικός πληθυσμός εντός και εκτός Ελλάδος ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες σήμερα δυστυχώς άλλοι είναι κομμουνιστές άλλοι κοσμοπολίτες άλλοι Ευρωπαίοι άλλοι Οθωμανοί άλλοι λίγο από όλα το να είσαι Έλληνας θεωρείται ξεπερασμένη ιδέα....

      Διαγραφή
    3. @ Alexandros Δυστυχώς εκεί φτάσαμε να θεωρείται "ξεπερασμένη ιδέα" όπως είπες το να είσαι Έλληνας, γενικά η ελληνικότητα, δούλεψαν μια χαρά για αυτό όλες οι "κοσμοπολιτικ" κυβερνήσεις από το 1974 και δώθε...σήμερα βλέπουμε τους καρπούς των κόπων τους σε κάθε επίπεδο!

      Διαγραφή
  7. ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Alexandros,@Panos Demou, @ Giannis G.,@ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ, @Βιγλάτορας και όλοι φίλοι συσχολιαστές επιτρέψτε μου να πώ το εξής : Πόσες φορές είδαμε σε τούτο εδώ το blogspot προτροπές προς τον Σάββα Καλεντερίδη να συστήσει κόμμα, προφανώς διότι (τουλάχιστον οι πιό πολλοί εδώ) εγκρίνουμε τις θέσεις του και τον εμπιστευόμαστε ως υγιές κύτταρο; Ε! λοιπόν αντί να γίνει αυτό μάς παρουσιάζεται σήμερα μιά παρόμοια και πιό λειτουργική ιδέα: το δέλτα. Πολύ σωστά ο Σάββας Κ. αντί να ιδρύσει ένα ακόμη κόμμα κοντά σε ένα μάτσο άλλα, που βγήκαν και πρόσφατα, κάνει κάτι πιο σωστό: παραμερίζει, δίνει τον λόγο στον Σταύρο που είναι νέος και με τις σπουδές του και την κοινωνική δραστηριοποίηση και εργασία του έχει προετοιμαστεί αρκετά σωστά προς την κατεύθυνση αυτή και ευτυχώς αντί να εξαγγείλει ένα κόμμα, προτείνει έναν τρόπο διαφορετικό και σαφώς λειτουργικό. Δηλαδή τον πολιτικό φορέα «το δέλτα» για την καλλιέργεια ενός κλίματος τεκμηριωμένης αμφισβήτησης των κακώς γινόμενων τής πολιτικής μας ζωής και οργανωμένης άσκησης πίεσης για να αποσπάσουμε από τούς παρακμιακούς πολιτικούς μας κάτι θετικό.
    Είναι σημαντικό ότι ο Σταύρος Καλεντερίδης ξεκινάει έτσι με προετοιμασία και συνειδητοποίηση αφήνοντας την προοπτική σύστασης κομματικού φορέα για το τέλος, ως καρπό ωρίμανσης τού αρχικού πολιτικού σχήματος.
    Το μεγάλο όπλο τής πρότασης αυτής είναι το διαδίκτυο.
    Με το internet μπορεί να διαδοθεί η ιδέα και να απλωθεί η προσπάθεια σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή μπορεί να ενδιαφερθούν ˙ σε όλην την Ελλάδα και εκτός συνόρων παντού. Και το πολύ σημαντικό πλεονέκτημά της είναι τα νιάτα που την κινούν ˙ όπως πολύ καλά λέει και ο Panagiotis Panagiotis είναι ιδέα νέων ανθρώπων και καλό είναι να την στηρίξουμε πριν είναι αργά.
    Είναι κάτι καινούριο, κάτι ελπιδοφόρο και λειτουργικό, που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα. Δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο, αλλά αντίθετα είναι κάτι που θέλει πολλή δουλειά, πάρα πολλή ! Και είναι δουλειά που πρέπει να γίνει από όλους όσους αγωνιούμε για την πατρίδα και θέλουμε να γίνει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ κάτι σωστό ! Δεν μπορούμε να περιμένουμε την εξ αποκαλύψεως παρέμβαση.
    Μάς δίνεται μια ιδέα, που στέκει, που αξίζει : “το δέλτα”. Ας την αξιοποιήσουμε.
    Αυτήν, αυτό το «δέλτα» έχουμε τώρα ως κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα και αποτυχημένα . Αυτό ας αξιοποιήσουμε.
    Είναι πλέον ΕΥΘΥΝΗ και δική μας
    Ας δηλώσουμε συμμέτοχοι και ας συντρέξουμε την προσπάθεια. Αλλιώς θα είμαστε συνένοχοι στην διαιώνιση τής σήψης και τής καταστροφικής πορείας τής πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.