10/7/16

Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν: Δεν έλυσαν τις γερμανο-τουρκικές διαφορές

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /EPA /RAINER JENSEN
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είχε συνομιλίες σε εποικοδομητικό πνεύμα για τις γερμανο-τουρκικές διαφορές με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο τα θέματα εξακολουθούν να μην έχουν επιλυθεί.
Ήταν η πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα ψήφισμα που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, εξοργίζοντας την Τουρκία η οποία αρνείται την κατηγορία αυτή.
Έκτοτε, η Άγκυρα δεν έχει επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές την πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου 250 γερμανοί στρατιώτες μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

"Συζητήσαμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό, σε μια προσπάθεια επίλυσης των υφιστάμενων αντιπαραθέσεων" στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι διαφορές επιλύθηκαν, η καγκελάριος απάντησε: "Οι διαφορές δεν εξαφανίζονται μόνο μέσα από μια τέτοια συζήτηση. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό που τις εξετάσαμε".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ιεφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.