16/7/16

Τουρκία: Αποτυχημένο αυτό το πραξικόπημα ; Δεν νομίζω !

Αναπαραγωγή σχόλιου του ιστολογίου
Μια τέτοια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με υποψήφιο τίτλο «αποτυχημένο πραξικόπημα», δεν θα μπορούσε να βγει στον αέρα για το φιλοθεάμον κοινό παρά μόνο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, κάπου εκεί στις 22:00 το βράδυ !
Στις 04:00 το πρωί που όλοι θα κοιμόταν ποιος θα το έβλεπε ;

Υπερπαραγωγή με τόσους κομπάρσους και μάλιστα στην πλειοψηφία τους αμισθί (!) και με αληθινές απώλειες, κομπάρσους με αληθινές στολές και όπλα και πολίτες να χτυπάνε/ξορκίζουν τα τεθωρακισμένα με ξύλινες βέργες (ούτε καν μπετόβεργες) ή να περιμένουν στην ουρά στα ΑΤΜ με τις κάμερες των τηλεοράσεων πανταχού παρούσες ίσως από την πρώτη στιγμή, τέλειος ο συγχρονισμός. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μόνο εμείς είχαμε τόσο καλούς σκηνοθέτες, να γυρίζουν την υπερπαραγωγή «άδεια ΑΤΜ» πριν από 1 περίπου χρόνο με αμισθί κομπάρσους όλους τους Έλληνες και με τέλειο συγχρονισμό, Παρασκευή βράδυ αν θυμάμαι καλά μετά από ένα διάγγελμα περί capital controls. Ένα διάγγελμα που αν είχε γίνει κατά λάθος ξημερώματα Δευτέρας τα γυρίσματα θα πήγαιναν στο βρόντο !

Παράλληλα γυρίσματα με άλλους «πολίτες» γυμνασμένους και με φρόνημα να συλλαμβάνουν ένοπλους στρατιώτες με τα όπλα στο χέρι ! Ζήλεψα και ευχόμουν εκείνη την ώρα να είχαν και οι δικοί μας νέοι τέτοια φυσική κατάσταση και τέτοιο δημοκρατικό φρόνημα. Κάτι σαν τον Μπορίς Γιέλτσιν ίσως, κάπου αλλού κάποτε, που έμπαινε μπροστά στα τεθωρακισμένα ή ανέβαινε πάνω σ’ αυτά για να τα εμποδίσει (;!). Βέβαια κάποιοι αμισθί κομπάρσοι ίσως πέσανε ηρωικά κάτω από τις ερπύστριες, πιστεύω θα τους τιμήσουν όπως αρμόζει και κάποιο γιό ή αδερφό θα τον πάρουν στο στρατό τους και ποιος ξέρει κάποτε μπορεί να οδηγήσει και το ίδιο τεθωρακισμένο !
Τανκς οπωσδήποτε και ελικόπτερα επίσης, δυνατά πλάνα ! Αλλά και αεροσκάφη τύπου jet να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Πόλη όπως στις παρελάσεις, μιλάμε για «Πόλεμο των Άστρων». Εκτός και αν κάτι κυνηγούσαν ή αναχαίτιζαν πάνω από το θέατρο επιχειρήσεων με συνολική ακτίνα άντε 15 χιλιόμετρα (διάμετρο 30 χλμ) για να βάλουμε και τον διεθνή αερολιμένα Ataturk Havalimani ! Ξέρεις σε πόση ώρα διατρέχει ένα τέτοιο αεροπλάνο τόση απόσταση ή πόσο χώρο χρειάζεται για να κάνει έναν ελιγμό, μιλάμε για φαντασία του σκηνοθέτη, πάλι καλά που δεν έβαλε και κανένα ΑΤΙΑ (UFO στην κοινή Ελληνική) να κυνηγιούνται πάνω από το Βόσπορο !

Δυνατές οι σκηνές καταστροφής από το Κοινοβούλιο που έχουν στην Άγκυρα, πάλι καλά που δεν το γκρεμίσανε. Είπαμε να μην πάει μόνο ειδική ολιγομελής ομάδα του στρατού (κομάντο στα Ελληνικά) να το καταλάβει γιατί πως θα γινόταν τα γυρίσματα, από τους ίδιους τους πραξικοπηματίες, δεν γίνεται ! Αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά, καινούργιο θα το φτιάξετε !
Ο δε Σουλτάνος όλα τα λεφτά, έκανε διακοπές απέναντι από τη Ρόδο και (ίσως) μόνο εκεί δεν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ! Ο δε γυρισμός στο Ataturk Havalimani με πήγε ασυναίσθητα 40 χρόνια πίσω σε μια άλλη ηρωική προσγείωση ενός αεροπλάνου με έναν άλλο διωχθέντα και εξόριστο ήρωα από τη Γαλλία, μέρες που είναι !

Υπάρχουν και πολλές ακόμη δυνατές επιλογές του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη, αλλά μην το παρακάνουμε, αυτά προς το παρόν. Ας δούμε τώρα στο φως της μέρας την εξέλιξη του πράγματος, αντίσταση ηρωικών πυρήνων, προσαγωγές, φυλακίσεις, διαπομπεύσεις προδοτών από ηρωικούς πολίτες και «πολίτες» (αν και αυτοί μάλλον μαζευτήκανε πλέον).

Σε κάθε περίπτωση συλλυπητήρια στα πραγματικά θύματα Τούρκους και ξένους, απλούς πολίτες και ένστολους, που «παίξανε» στο έργο και χάσανε ότι πολυτιμότερο και μάλιστα για ποιο λόγο !
Καλό Σαββατοκύριακο και ανοιχτά τα μάτια μας.



19 σχόλια:

  1. Κι έλεγα... μα είναι δυνατό μόνο εγω να υποπτευομαι οτι ίιιιιισως η πραξικοπηματική αποπειρα να είναι προσχεδιασμένη από τον ίδιο τον Σουλτανο Ερντογαν? Ε, να λοιπόν που βρέθηκε κι αλλος που σκεφτεται όπως εγω!

    Ξερετε (θα με πειτε καχύποπτο, αλλά πέρασε από το μυαλό μου) αν - λέμε ΑΝ - όλη η φάση στηθηκε από τον ίδιο τον Ερντογαν, πόσο θα ανεβουν οι μετοχές του τώρα στην Ευρώπη? Όχι, δεν είμαι ειδικός στα γεωπολιτικά, κάθε άλλο μάλιστα. Αυτό όμως που με οδήγησε στη σκέψη αυτή, είναι πως το ποινικό μητρώο των Τούρκων ανα τους αιώνες αποδεικνύει, οτι είναι σπεσιαλίστες στις προβοκάτσιες και στα στημένα παιχνίδια. Αρα, ένα δήθεν πραξικόπημα που ακόμη και στα μάτια του άσχετου έδειχνε λίγο "χαλαρό", προκαλεί σοβαρες υποψίες. Απλές σκέψεις κάνω...

    ...όσο για την εκπομπή μηνύματος του Ερντογαν προς τον (λέμε τώρα) Τουρκικό λαό μέσω Skype, ήταν σαν κάποιο ντεζαβού. Ειλικρινά, περίμενα να ακούσω: "...Λαέ, της Τουρκίας. Γνώριμην είναι η φωνή που ακούεις! Είμαι ο Ερντογάν! Είμαι ζωντανός..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με δημοσιευμα του liberal.gr, ελικόπτερο BlackHawk του Τουρκικού Στρατού με 8 επιβαίνοντες προσκείμενους στους πραξικοπηματίες, αυτομόλησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές.

    Αν υπάρχει έστω και λίγο χιούμορ, θα πρέπει η Ελλάδα να παράσχει (προσωρινά) άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς και να τους φυγαδευσει σε κάποια πρεσβεία μας σε κεντροαφρικανικό κράτος. Ε, εκεί μπορούμε να καλέσουμε Κούρδους πράκτορες για να τους παραλάβουν - ίσως έτσι εξιλεωθούμε για τις πριν 20ετίας αμαρτίες της εξωτερικής μας πολιτικής (ως κράτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος αρθρογράφος λέει το προφανές. Το όλο σκηνικό ήταν στημένο με μόνο στόχο την ισχυροποίηση του Ερντογάν. Αυτό δεν ήταν στρατιωτική επιχείρηση, αλλά το καρναβάλι της Πάτρας. Πάνοπλοι στρατιώτες να παραδίδονται σε απλούς πολίτες και τεθωρακισμένα να κηνυγιούνται από ομάδες οπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας σκουπόξυλα(!). Απλά τα πράγματα. Η ΜΙΤ έριξε το τυράκι και ορισμένοι ανόητοι στους κόλπους του στρατού τσίμπησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο το γράφει και η πολιτικό ... η ηλεκτρονική εφημερίδα.η επιχείρηση ηταν για πλάκα όντως.η όλη κατάσταση θυμίζει κυπριακό πραξικόπημα Ιουλίου 1974.Δεν νομίζω όμως οτι το ήξεραν οι τ. Μυστικές υπηρεσίες.Αλλες μπορεί.δε συνέφερε τον Ερντογαν να γινει αυτός ο πανικός.οποιοι έκαναν το κυπριακό πραξικόπημα ίσως βρήκαν ηλίθιους να κάνουν το τουρκικό παρομοίως και την κατάλληλη στιγμή τους έδωσαν.

      Διαγραφή
    2. Απλά αν σκεφτείς πως σε λίγα λεπτά ένα μαχητικό διανύει το Αιγαίο, τότε πως γλύτωσε ο Ερντογάν το βομβαρδισμό του ξενοδοχείου που έμενε, αν δε γνώριζε εκ των προτέρων τι θα συμβεί???

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά δε ξέρω αν κάποιος θα έπαιζε με τη φωτιά τόσο εύκολα. Πόσο σίγουρος θα ήταν για την υπόστήριξη λαικών στρωμάτων. Και πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να πιαστείς στην παγίδα που ο ίδιος έστησες;
    Ας αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες και ο χρόνος θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σού λέει ότι οι "πραξικοποιματίες" δεν ήσαν μυημένοι στο κόλπο; Όλες οι υποθέσεις είναι δυνατές.

      Εν πάση περιπτώσει, για πολλούς και διαφόρους τεχνικούς πια λόγους (διαδίκτυο, ιδιωτική τηλεόραση/τηλεφωνία κλπ) τέτοια πραξικοπήματα δεν είναι δυνατά. Σήμερα οι δικτατορίες επιβάλλονται διαφορετικά, πιο κομψά.

      Ένα πραξικόπημα δεν ξεκινά ποτέ απόγευμα, που ... αραιώνει ο κόσμος, αλλά πάντα τις "μικρές" ώρες, ή έστω ξημερώματα.

      Στην δε Τουρκία, όλα τα πραξικοπήματα έγιναν από την κορυφή και ποτέ από την μέση τού στρατού. Αυτά τα δύο και μόνο δείχνουν ότι επρόκειτο για πραξικόπημα-μαϊμού.

      Διαγραφή
    2. Εγώ στέκομαι περισσότερο στην αντίδραση των πολιτών που υποστήριξαν τον δικτάτορα Ερντογάν. Τόσο καιρό ακούγαμε ότι ξεχειλίζει η οργή των πολιτών εναντίον του. Πού ήταν αυτό χτες; Άρα έχουμε να κάνουμε με ανάδειξη της προαιώνιας ισλαμικής ταυτότητας των Τούρκων που τόσο υποτιμούμε. Φαίνεται ότι είναι δυνατή και έχει ακόμα ερείσματα στην τουρκική κοινωνία.
      Για τα υπόλοιπα συμφωνώ αν και εξακολουθώ να αμφιβάλλω για το αν ήταν στημένο. Ανόργανωτο σίγουρα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Το ίδιο γράφει και ο Αποστολόπουλος και το επισημαίνει σωστά ο Γ.Π.

      Διαγραφή
  5. Πραξικόπημα που γίνεται στις 10 το βράδυ τής Παρασκευής και όχι τρείς-τέσσερις ώρες αργότερα, όπως όλα τα “αξιοπρεπή” πραξικοπήματα και χωρίς να κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά αφήνοντας στον Σουλτάνο μέσο για να επικοινωνήσει με τον κόσμο ˙ όπου ο αρχικαταληψίας τού αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη το εγκαταλείπει απλά και easy, λέγοντας πολύ cool ότι δεν υποστηρίζει το πραξικόπημα ˙ όπου βομβαρδίζεται πολύ θεαματικά το κοινοβούλιο που συμβολίζει το Δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά όχι το Λευκό Σαράϊ που συμβολίζει τον ίδιο τον Σουλτάνογιαλαντζί ˙ και ενώ ο τελευταίος είναι εντοπισμένος και εύκολο να βρεθεί, πολυβολούν το ξενοδοχείο του αφού διαπιστωμένα έχει φύγει από εκεί.
    Πολλές οι περίεργες "συμπτώσεις" και όπως φαίνεται πολλοί και εμείς οι καχύποτοι.Βέβαια υπάρχει και μιά πολύ σοβαρή παράπλευρη απώλεια από το αποτυχημένο οπερετικό "πραξικόπημα" : Η αποψίλωση τού τουρκικού στρατιωτικού οργανισμού από πολλά στελέχη του, λόγω σύλληψης ως εμπλεκόμενων ή ύποπτων. Αλλά πιθανόν και αυτό να τού βγεί θετικό τού Recep Tayyip Erdoğan. Αλλά και πάλι μάλλον δεν θα τού κρατήσει πολύ το κέρδος. Αν είμαστε εμείς οι απλόι καχύποπτοι, οι άλλοι στους οποίους θα επιχειρήσει να εμφανισθεί ως ήρωας τής Προάσπισης τής Δημοκρατίας τι είναι; Θα χάψει κανεις το παραμύθι όταν τα άτομα που κινητοποίησε ο ΣουλτάνErdoğan για την υπεράσπιση τής δημοκρατικής προοόδου ήταν/είναι βαμένοι ισλαμιστές τής Σαρίας;
    Για να δούμε πόσο θα κρατήσει και πού θα βγεί .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτε ο Ερντογαν ειναι τοσο βλακας,να στησει ενα πραξικοπημα,να ζητησει ασυλο σε χωρες,ν αναγκαστει να βγει στο skype,ενω ο ιδιος ειναι εναντια στην τεχνολογια,με σκοπο να δειξει οτιειναι ο καλος;θεωρεις δηλαδη τοσο βλακες τους υπολοιπους πολιτικους;δεν νομιζω

      Διαγραφή
    2. @ Κρίτωνα,

      Σχετικά με το ερώτημά σου για το αν "θα χάψει κανείς το παραμύθι", η απάντηση είναι πολύ απλή.

      Οι προβατοποιημένοι λαοί, είναι προγραματισμένοι να πιστευουν (βλέπε "χαφτουν" αμάσητο) οτι τους προσφερθεί και οτι οι ίδιοι αρεσκονται να πιστευουν. Μην εκπλαγείς λοιπόν αν απ΄όλη αυτη την ιστορία βγεί ήρωας ο Ερντογαν, ακόμη κι αν αποδειχθή με στοιχεία στο μέλλον πως ήταν ενα στημε΄νο σχέδιο από τον ίδιο.

      Ο καθένας, πιστευει αυτό που τον βολευει. Αυτό που τον κάνει να αισθάνεται ανετα. Αυτό που η πλύση εγκεφάλου τον έχει προγραμματίσει να πιστευει. Γιατί λοιπόν οι Τούρκοι (και όχι μόνο) να μην χάψουν το παραμυθάκι που θα τους προσφερθεί? Ε΄δω, υπάρχουν δικοί μας (ναι, ΕΔΩ μεταξύ μας) που όταν χθες το βραδυ στις 22.00 έσκασε η είδηση για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος, έγραφαν εδώ στο blog, οτι το πραξικόπημα το είχε προβλέψει ο Παϊσιος (!!!). Τι να λέμε τώρα? Βγάζεις άκρη με την ανθρώπινη ανοησία? Αν κάποιος έχει προγραμματιστεί να πιστευει το πιο απίθανο, δεν μπορείς εσύ να του αλλάξεις τα μυαλά, ακόμη κι αν του παροσουσιάσεις τα πιο αδιάσειστα στοιχεία - ε, αυτός πάλι τα δικά του θα πιστευει.

      Διαγραφή
    3. για ποιο λογο να πεισει τον λαο του Ερντογαν;τι αναγκη εχει;ο Τσιπρας ειναι που κανει δημοψηφισματα;

      Διαγραφή
    4. Αφού το είχε προβλέψει τι να σου γράψω οτι δεν το είχε προβλέψει ;

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ τι είχε προβλέψει;

      Διαγραφή
    6. @ Όλα για όλα

      Είχε προβλέψει και την έκβαση;
      Βρε ανεγκέφαλοι, αφήστε αυτούς τούς Ανθρώπους (με κεφαλαίο α) στην ησυχία των. Δεν σάς χρωστούν τίποτε να ευτελίζετε την μνήμη των.

      Διαγραφή
  6. Η βασική έλλειψη του πράξικοπηματος ηταν η μη σύλληψη Ερντογαν και πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού διαβάζεις τον Άγιο Παΐσιο εκτός από τις προφητείες, διάβασε και τα περί μετάνοιας και ταπείνωσης και αν διαβάζεις και τον Άγιο Αντώνιο επικεντρώσου στα περί σιωπής. Με αδελφική αγάπη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.