8/7/16

Στο Τέξας ο Υπ. Ενέργειας της Κύπρου - Μεγάλο ενδιαφέρον πετρελαϊκών εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ

Ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Λονδίνο ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Τις επόμενες ώρες θα έχει συναντήσεις στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μάριος Αδάμου
Την περαιτέρω προώθηση του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων χορήγησης Αδειών Έρευνας Υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, στοχεύει στις συναντήσεις που θα έχει στο Χιούστον του Τέξας, ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Θα παρουσιάσει τις προοπτικές και την στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και ανάπτυξη των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών. Ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τις ευρύτερες ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Χθες ο υπουργός ενέργειας είχε επαφές στο Λονδίνο , με στελέχη εταιρειών που θεωρούνται ενεργειακοί κολοσσοί, στους οποίους ανέπτυξε ευκαιρίες και κίνητρα, που υπάρχουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα μηνύματα που έλαβε στις επαφές που είχε χθες ο κ. Λακκοτρύπης στην βρετανική πρωτεύουσα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.