8/7/16

Η Λευκωσία καλεί την Άγκυρα να ανοίξει στρατιωτικά αρχεία για αγνοούμενους

Τη συνεργασία της Τουρκίας ζητά για ακόμα μία φορά η Κύπρος στο θέμα των αγνοουμένων, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα για ύπαρξη ομαδικού τάφου στο λιμάνι της Κερύνειας και τη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα, όπου το 1974 θάφτηκαν ζωντανοί Ελληνοκύπριοι.
Συγκεκριμένα, η Λευκωσία καλεί την Άγκυρα να συνεργαστεί με τη Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, για την επίλυση του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων από το 1974, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όλων των πληροφοριών και στοιχείων, που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία.
Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι παρόμοιας φύσης ειδήσεις «προκάλεσαν στο παρελθόν άδικη και αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς αγνοουμένων, αφού αποδείχθηκαν αβάσιμες».
Οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, εξετάζουν και διερευνούν, πάντα με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα, όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν κατά καιρούς, περιλαμβανομένης της πρόσφατης περίπτωσης των πληροφοριών στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.