7/7/16

Η Τουρκία συνέχιζε τη Γενοκτονία τουλάχιστον έως το 1964 - Ντοκουμέντο

Απόσπασμα από το φύλλο της Hurriyet της 7ης Απριλίου 1964

Γεγονότα που έχουν αποτυπωθεί από τον τουρκικό Τύπο με το πέρασμα των δεκαετιών τεκμηριώνουν όχι μόνο όλα όσα ήδη γνωρίζουμε για την τέλεση της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς, αλλά ρίχνουν περισσότερο φως και στο κοινό μυστικό της συνέχισής της τουλάχιστον έως το 1964.

Χαρακτηριστική περίπτωση το φύλλο της 7ης Απριλίου 1964 της εφημερίδας Hurriyet, όπου περιγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο ο βίαιος, μαζικός εξισλαμισμός των χριστιανών.
Το δημοσίευμα αφορά χωριό του οποίου οι κάτοικοι ήταν αρμενικής καταγωγής, χριστιανοί του δόγματος των Συροϊακωβιτών, που ασπάστηκαν μαζικά το Ισλάμ. Η εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί, αφού προηγουμένως τα αγόρια των 30 οικογενειών του χωριού υποβλήθηκαν σε περιτομή.

Ο σεΐχης Κασίμ Μπεντό
«Ένα χωριό του οποίου οι κάτοικοι είναι αρμενικής καταγωγής χριστιανοί του δόγματος των Συροϊακωβιτών, ασπάστηκε μαζικά το Ισλάμ. Πρόκειται για το χωριό Ατζάρ, της επαρχίας Σάσσων, του νομού Μπάτμαν, το οποίο άλλαξε μαζικά την πίστη του και οι κάτοικοί του έγιναν μουσουλμάνοι και άλλαξαν τα ονόματά τους, με την παρουσία του μουφτή του νομού Μπάτμαν, Αλαεντίν Γιαβούζ» γράφει η τουρκική εφημερίδα. Παράλληλα, το χωριό που είχε 48 παιδιά και 40 ηλικιωμένους, προχώρησε σε μετατροπή της εκκλησίας σε τζαμί.
Η εκκλησία είχε αιώνες ζωής, σημείωνε το δημοσίευμα όπου υπάρχει και σχετική «ελεύθερη» δήλωση του παλιού ιερέα του χωριού.
«Ο παλιός ιερέας του χωριού, Ισά Ντεμιρτζί, αφού σημείωσε ότι το Ισλάμ είναι μια προοδευτική θρησκεία, είπε: “Από παλιά δείχναμε ενδιαφέρον για το Ισλάμ. Οι προσευχές και οι λειτουργίες των ιερέων μας δεν μας ικανοποιούσαν. Είμασταν μέσα στην αμφιβολία. Ένας σεΐχης ονόματι Κασίμ Μπέντο, επισκέφθηκε το χωριό μας. Μας δίδαξε το Ισλάμ και το αποδεχτήκαμε. Επιτέλους, η συνείδησή μας είναι αναπαυμένη”».

6 σχόλια:

  1. Εδω ρε παιδια οι ανθρωποι χανουν τα δικαιωματα της φετας τι περιμενετε να διεκδικησουν γενοκτονιες? Πλακα κανουμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μείνει πίσω. Χάνουμε και το ελληνικό γιαούρτι. Keep yourself updated. :-)

      Διαγραφή
    2. Πακετο πανε αυτα δεν ειναι θεμα και μετα λεμε να διεκδικησουμε γενοκτονιες? Δηλαδη θα το ακουνε στο εξωτερικο και θα πεφτουν κατω απο τα γελια

      Διαγραφή
    3. Εισαγομενο ελληνικο γιαουρτακι απο την Μοζαμβικη με Φετα απο το κεμπεκ θα τρωμε γιατι βεβαια μετα απο αυτο αντιο η κτηνοτροφια οριστικα και αμετακλειτα αλλα ειμαι περιεργος το ελληνικο κοινοβουλιο τι θα ψηφισει, γιατι λεει πρεπει η συμφωνια να επικυρωθει απο τα κοινοβουλια

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστά! Μονο για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, χρόνια πολλά ακολουθείται αυτή η τακτική!

      Διαγραφή
  2. Τουρκικό έθνος δεν υπάρχει.Είναι φαντασιακό έθνος.Οι οσμανλήδες που ήρθαν με τη μάχη του Ματζικέρτ άντε να έδωσαν 10.000 απογόνους.Δείτε μία τουρκική σειρά και καταλάβετε ότι μιλάμε για Έλληνες,Άραβες,Κούρδους,Αρμένιους και μερικούς Αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.