16/7/16

Νίκαια, Σφαγή της 14ης Ιουλίου: Προς Στρατιωτικό Νόμο; Θα αναλαμβάνει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος;

Peter Koenig*, Global Research, 15 Ιουλίου 2016
Ένα άλλο συμβάν τρομοκρατίας στη Γαλλία με αποτέλεσμα την δραματική και τραγική απώλεια ζωής για πολλούς. 
Την Ημέρα της Βαστίλης: τη 14η Ιουλίου, την ημέρα του εορτασμού της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, της πιο σημαντικής γαλλικής εθνικής εορτής. Αυτή τη φορά στη Νίκαια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 84 άτομα, πολλά παιδιά - και αφήνοντας δεκάδες τραυματίες 
Τι συνέβη;
Κατά τη διάρκεια της γιορτής για την γαλλική Εθνική Εορτή, χθες το βράδυ γύρω στις 11 μ.μ., ένα φορτηγό με ταχύτητα όργωσε σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που παρακολουθούσαν τα πυροτεχνήματα κατά μήκος του Μεσογειακού Boulevard
des Anglais. Ο οδηγός του φορτηγού, πυροβολήθηκε ταυτόχρονα και αδιακρίτως μέσα στο πλήθος. Ήταν σε θέση να τρέξει για 2 χιλιόμετρα πριν να τον σταματήσει η αστυνομία, η οποία αμέσως τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Μια φρικτή τρομοκρατική επίθεση, που σκότωσε ένα πλήθος ανθρώπων, σκορπώντας πόνο, δυστυχία, φόβο και οργή ​​στη Γαλλία, στην Ευρώπη – και σε όλο τον κόσμο. Όλες οι ενδείξεις σηματοδοτούν το Big Script μιας ακόμη επίθεσης με ψεύτικη σημαία· και πάλι στη Γαλλία.
Ο νεαρός οδηγός φορτηγού αναγνωρίστηκε ως έναν 31-χρόνο Γάλλο, κάτοικο της Νίκαιας, τυνησιακής προέλευσης. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, κατά «σύμπτωση», τα έγγραφα ταυτότητάς του βρέθηκαν στο φορτηγό.
Πηγή: Daily Mail, 15 Ιουλίου, 2016

Ο νεαρός σκοτώθηκε στιγμιαίως από την αστυνομία. Οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν. Μια πολύ γνωστή πατέντα σήμερα.
Οι τυνησιακές ρίζες του ανθρώπου μπορούν να τον εντάξουν σύντομα σε μια τρομοκρατική τζιχαντιστική ομάδα  -αν όχι de jure, τότε de facto, όπως θα αναμεταδίδει η μηχανή προπαγάνδας την είδηση ​​και θα ενσταλάξει ακόμη περισσότερο το μουσουλμανικό μίσος μεταξύ του δυτικού πληθυσμού.

Το ισλαμικό κράτος 
Δημοσιεύματα των ΜΜΕ υπονοούν ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση. Η Γαλλία έχει χαρακτηριστεί ως «Αριθμό Ένα εχθρό του Ισλαμικού Κράτους (Daech)». 
Το ΙΚ που εδρεύει στη Βόρεια Συρία χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τους πιο στενούς συμμάχους της Αμερικής: την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, όπως επιβεβαιώθηκε από μια πρόσφατη βρετανική κοινοβουλευτική έκθεση. Έχει επίσης συνδέσμους με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών (US intelligence).
 Πηγή Daily Mail

Δεν είναι σαφές πώς το φορτηγό μπορούσε να παραβιάσει τα κιγκλιδώματα περίφραξης της promenade des Anglais στην οποία επιτρεπόταν μόνο η πρόσβαση στους πεζούς και τους θεατές του εορτασμού της 14ης  Ιουλίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα για να φτάσουν η αστυνομία και οι πυροσβέστες στη σκηνή. 

Στρατιωτικός Νόμος: Οι ευρύτερες επιπτώσεις 
Πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο πλήθος να μη «προστατεύεται» από περιπολίες αστυνομικών και στρατιωτικών; Και αυτό σε μια χώρα υπό ενεργό στρατιωτικό νόμο; 
Ο πρόεδρος Ολάντ μίλησε προς το έθνος με έναν τόνο χωρίς συγκίνηση, διαβάζοντας ό, τι ήταν να πει. Καμία από τις λέξεις του ακουγόταν εγκάρδια. Μίλησε σαν να μη αποτελούσε είδηση ​​γι 'αυτόν αυτό το συμβάν τρομοκρατίας. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανακοίνωση μιας άλλης τρίμηνης παράτασης της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» - ουσιαστικά του στρατιωτικού νόμου - που ήταν σε ισχύ από  τότε που έγιναν οι επιθέσεις στο Bataclan στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο που επρόκειτο να λήξει στις 26 Ιουλίου 2016.


Ο Τίτλος της Daily Telegraph

Παρά αυτό το στρατιωτικό νόμο, μια γιορτή αυτού του μεγέθους, μοναδική κάθε χρόνο για τη Γαλλία - όπου εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους και γιορτάζουν, περιέργως δεν υπήρχε αστυνομική ή στρατιωτική προστασία.

Ο Ολάντ μίλησε για τρομοκρατική επίθεση. Ο Υπουργός των Εσωτερικών του, Bernard Cazeneuve, αποκάλεσε τον οδηγό του φορτηγού «τρομοκράτη».

Ενώ τα αίτια αυτού του τραγικού γεγονότος είναι ασαφή, ο πρόεδρος Ολάντ θα επιτύχει τελικά το στόχο του: να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μόνιμο στρατιωτικό νόμο.

Δήλωσε ήδη ότι θα παρατείνει την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, όταν ήταν να λήγει στις 26 Ιουλίου. Μια τέτοια προσωρινή παράταση ανήκει στις εξουσίες του. Θα έχει αρκετό χρόνο για να την επιβάλει μέσω του Κοινοβουλίου - προτρέποντας έτσι άλλες χώρες της ΕΕ να πράξουν το ίδιο. 

Στρατιωτικός Νόμος: Οι γεωπολιτικές Διαστάσεις 

Γιατί η Γαλλία; - Φυσικά, ο Ολάντ ακολουθεί τις εντολές της Ουάσιγκτον. Είναι η πιο άβουλη μαριονέτα στην Ευρώπη, καθιστώντας τη Γαλλία τον κυριότερο υποτελή της ΕΕ στην Αμερική. Και αυτό σε μια μετά Brexit ατμόσφαιρα, όπου σύμφωνα με μερικές δημοσκοπήσεις το 70% - 80% των Γάλλων είναι αντι-ΕΕ και θα ψήφιζαν για ένα Frexit, αν τους δινόταν η ευκαιρία να ψηφίσουν. Είναι μια σημαντική αύξηση μετά το δημοψήφισμα για Brexit. 

Η Ουάσιγκτον χρειάζεται μια στρατιωτικοποιημένη Ευρώπη που να ελέγχεται με τη βία, για να επιβάλει την εταιρική οικονομική κυριαρχία του, για να επιβάλει το ΤΤΙΡ γύρω από το λαιμό των Ευρωπαίων, για να καταστεί η Ευρώπη η νέα και αποτελεσματική αποικία χαμηλού κόστους υψηλής τεχνολογίας της αυτοκρατορίας, και μια αστείρευτη νεκρή ζώνη με τη Ρωσία· 

Ψυχρός Πόλεμος ξανά. Αυτή τη φορά, όχι και τόσο ψυχρός πλέον. 
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μια επικείμενη δυνατότητα, χάρη στους υποτελείς της ΕΕ στις Βρυξέλλες που δίνουν στο ΝΑΤΟ το ελεύθερο να προχωρήσει αδίστακτα προς τη Μόσχα. 

Σίγουρα, σε λίγο, κάποια ισλαμική «τρομοκρατική ομάδα» θα διεκδικήσει την φρικτή επίθεση. Το συνηθισμένο. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, ως προς το ποιοι είναι οι εχθροί της ανθρωπότητας - της «Δυτικής Ανθρωπότητας» - του ανώτερου λαού, που είναι.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι ένα απλό κομμάτι παντεσπανιού να σύρουν αυτό το «νόμο», μέσω του γαλλικού Κοινοβουλίου, σαν μόνιμο προσάρτημα στο γαλλικό Σύνταγμα. Αυτό είναι ό, τι επιθυμεί η Ουάσιγκτον. Αυτό είναι που θα πάρει η Ουάσιγκτον, με τον αυτό τρόπο όχι μόνο υποκινώντας, αλλά αναγκάζοντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν το ίδιο, ήτοι να θέσουν τους πολίτες τους υπό στρατιωτική δύναμη.

Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι Εμείς, ο Λαός, να ξυπνήσουμε και να δούμε το φως; 

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 16.7.2016 

*Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ένα πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, Chinese 4th Media, TeleSUR, The Vineyard of The Saker Blog και άλλους δικτυακούς τόπους. 
Στην Ελλάδα, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας των Δελφών.

He is the author of Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – fiction based on facts and on 30 years of World Bank experience around the globe. He is also a co-author of The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research (Canada).
Copyright © Peter Koenig , Global Research, 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.