20/6/16

Kρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, λόγω προσφυγικού

Κρίση τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει η πρόθεση της Συμμαχίας να διευρύνει γεωγραφικά τα όρια της επιχείρησης αποτροπής μεταφοράς προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Γενί Τσαγ.

Τα πλοία του ΝΑΤΟ διεξάγουν επιχειρήσεις σε δυο προκαθορισμένες περιοχές, και η Τουρκία αρνείται να συναινέσει στην επέκταση των επιχειρήσεων και σε άλλες περιοχές.
Οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιμένουν να επεκταθούν σε άλλες δυο περιοχές οι επιχειρήσεις αποτροπής και η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Ο Sebastian Feyock, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων, του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της Γερμανίας, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, με την επιχείρηση αυτή έδωσαν το μήνυμα ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ επιτέλους προστατεύονται και ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους Ευρωπαίους, κυρίως για τη γερμανική κυβέρνηση.
«Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, επιθυμεί τη διεύρυνση της περιοχής των επιχειρήσεων, για να παρεμποδιστούν τα κυκλώματα των παρανόμων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες να στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Η Άγκυρα αντιδρά, λέγοντας στην ουσία ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν συνεννόησης του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Εκείνοι που αντιδρούν περισσότερο, είναι οι στρατιωτικοί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η επιχείρηση αυτή του ΝΑΤΟ δίνει την εντύπωση ότι η Τουρκία δεν κάνει ό,τι πρέπει για να παρεμποδίσει την διακίνηση μεταναστών από τα κυκλώματα ων διακινητών, ενώ παράλληλα η δράση του ΝΑΤΟ πλήττει την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας.

3 σχόλια:

  1. Λιγη σοβαροτητα κυριε Καλεντεριδη. Ειναι δυνατον να δημιουργηθει κριση μεταξυ οποιασδηποτε χωρας της δυσης, με την Τουρκια; Η Τουρκια αποτελει κλειδι για ολοκληρη την δυση. Η Τουρκια ειναι απειρως σημαντικοτερη απο την Ιταλια ας πουμε ή απο την Γαλλια ή ακομη και απο ολοκληρη την ΕΕ, για τα σιωνιστικα συμφεροντα. Δεν μπορω να καταλαβω πως ακουγονται τετοιες αποψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υγ:
      Μάθε να σέβεσαι τους οικοδεσπότες.
      (το ποιός πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα το βλέπουν όλοι)

      Διαγραφή
    2. Αν πρέπει να δημιουργηθεί κρίση με την Τουρκία που είναι όλο ΔΟΛΙΕΣ ιδοτροπίες γιατί οχι.
      ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στο απειρόβλητο, κανείς δεν πρέπει να παραμενει ατιμώρητος.
      Αν στο ΝΑΤΟ υπάρχει "το ερώτημα της απόταξης" τότε καλό θα ήταν οι νατοϊκοι να το σκεφτούν.
      Παρόλο που είναι χρήσιμη (και φροντίζει επιτηδεθμενα γι αυτό) η ανοχή έχει και τα όρια της. Εξάλλου ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ και οι ΗΠΑ έχουν βρεί τους κούρδους (που είναι πιο αξιόπιστοι)
      Ξέρεις πολύ καλά (άσχετα αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς) οτι το προσφυγικό είναι δημιούργημα της Τουρκίας ΚΑΙ στην ριζα του την Συρία, ΚΑΙ στο ρεύμα προς Ευρώπη, και στις 2 περιπτώσεις δόλια.
      Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
      ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.