22/6/16

Ισραηλινός Επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών: Δεν θέλουμε να ηττηθεί η ISIS στη Συρία

Λέει ότι η ISIS αντιμετωπίζει δυσκολία, η απώλεια της θα έθετε το Ισραήλ σε «Δύσκολη θέση»
Jason Ditz

Σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Herzliya, ο επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, υποστράτηγος Herzi Halevy, ανέβασε ένα σκαλοπάτι παραπάνω τη μακροχρόνια θέση του Ισραήλ ότι «προτιμά την ISIS» από τη συριακή κυβέρνηση, δηλώνοντας ανοιχτά ότι το Ισραήλ δεν θέλει να δει την ISIS να χάσει το πόλεμο.

Ο υποστράτηγος Herzi Halevy εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των εδαφών της ISIS, λέγοντας ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, η Ισλαμική ομάδα αντιμετωπίζει την «πιο δύσκολη» κατάσταση από την ίδρυσή της και την ανακήρυξη της σε χαλιφάτο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν τακτικά εκφράσει την άνεση τους με την ιδέα της ISIS να κατακτήσει ολόκληρη τη Συρίας, λέγοντας ότι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο από μια συμμαχική κυβέρνηση με το Ιράν που να επιζήσει από το πόλεμο. Δεν ήταν ποτέ τόσο απροκάλυπτα υποστηρικτικές της ISIS και της επιβίωσής της.

Ο Halevy συνέχισε εκφράζοντας την ανησυχία ότι η ήττα του ISIS μπορεί να σημαίνει την αποχώρηση των «υπερδυνάμεων» από τη Συρία, λέγοντας ότι αυτό θα θέσει το Ισραήλ «σε μια πολύ δύσκολη θέση», μετά από τόσο αντίθεση προς την επιβίωση της συριακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το Ισραήλ θα κάνει «ό, τι μπορεί ώστε να μην βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση», γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιδιώκουν την άμεση στήριξη της ISIS ως θέμα πολιτικής, και όχι μόνο ρητορικά.

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 22.6.2016



8 σχόλια:

  1. Σιγὰ τὰ νέα. Λέτε καὶ δὲν τὸ ξέρουμε ὅτι ΙΣΙΣ ἀπὸ τὸ ΙΣΙΔΑ εἶναι δημιούργημα τῶν 80 οἰκογενειῶν ποὺ κυβερνᾶνε τὸν πλανήτη. Θὰ βρέθοῦν ἴσως κάποιοι καὶ θὰ ζητήσουν ἀποδείξεις. Στὴν Αὐτοῦ Μεγαλειοτάτη τῶν Πρεσβειῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δενυπαρχει βρωμια που να μην ειναι ανακατεμενοι οι στρατηγικοι μας εταιροι......Οτι η υποθεις ΙΣΙΣ ειναι δουλεια των Σαουδαραβων/Καταριανων/Τουρκων σε συνεργασια με τους Αγγλοσαξωνες και Ισραηλινους δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια. Ειναι Κρατη-τρομοκρατες και θα επρεπε το ΝΑΤΟ να τους εχει ηδη βομβαρδισει και να τους επιβληθουν διεθνεις κυρωσεις!!!!!!!!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπέρτατη θεότητα της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της βόρειας Αφρικής είναι ο Σατανάς. Αυτός έχει ντυθεί τζιχάντης, εβραίος, τούρκος, έλληνας, και κάνει κουμάντο. Αν δεν κυριαχούσε ο Σατανάς μέσα στις συναγωγές, τα τζαμιά και τις εκκλησίες, σήμερα θα είχαμε ειρήνη και η περιοχή μας θα ήταν η καλύτερη και πλουσιότερη του πλανήτη. Ο Ισλαμισμός, ο Χριστιανισμός και ο Εβραϊσμός πρέπει να γίνουν παράνομες θρησκείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρα οι υπολοιπες εθνοτητες ειναι του θεου. εσυ σε ποια συγκαταλεγεσαι;

      Διαγραφή
    2. Ζωροάστρης. Μας φάγατε τα άντερα εσείς οι μονοθεϊστές, πέτρα για πέτρα δεν έχετε αφήσει όρθια.

      Διαγραφή
    3. εθνοτητα σου λεω θρησκεια μου απαντας. τι ασχετος !! αντε μονο για να βρισεις τους Ελληνες εισαι

      Διαγραφή
    4. Από πλευράς εθνότητας είμαι Πανέλληνας.

      Διαγραφή
  4. εξ ου και η αναθερμανση με την τουρκια. σιγα το νεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.