1/6/16

Άρχισε η επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Μένπιτζ από τους Κούρδους - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Άρχισε χθες η επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Μένμπιτζ, της αρχαίας Ιεράπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστώντ ου Ι.Κ. και παίζει το ρόλο Κέντρου Διερχομένων, για τους ξένους ισλαμιστές που περνούν από την Τουρκία στη Συρία, για να διοχετευθούν στη συνέχεια στα διάφορα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Στην επιχείρηση, που συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκομάνοι, υπό την καθοδήγηση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG) και στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, παρέχουν αεροπορική υποστήριξη αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας,  που μάχεται εναντίον του Ι.Κ.
Ήδη από την πρώτη μέρα έχουν απελευθερωθεί μερικά χωριά που βρίσκονται μεταξύ του φράγματος Τισρίν, που ελέγχουν οι Κούρδοι, και της πόλης Μένπιτζ.
Σήμερα τα στρατεύματα των επιτιθεμένων βρίσκονται στα προάστια της πόλης, η οποία για να απελευθερωθεί, θα πρέπει να γίνει αγώνας εντός κατοικημένων τόπων.
Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη για όγδοη μέρα η επιχείρηση απελευθέρωσης της περιοχής βορείως της Ράκκα, στην οποία επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Κούρδοι του YPG, με τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ να παίζουν κι εκεί συμβουλευτικό ρόλο.
Η Άγκυρα έδειξε ξεκάθαρα τη δυσφορία της στη συνεργασία ΗΠΑ-Κούρδων, με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν, του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ.

1 σχόλιο:

  1. Οι Κούρδοι προσπαθούν να ενώσουν το ανατολικό καντόνι του Κομπανι με το δυτικό του Αρφίν.
    Και πρέπει να πω πως το προσπαθούν με αξιοσημείωτη επιδεξιότητα -βοηθούν τους Αμερικάνους αλλά με σταδιακά ανταλλάγματα, υπομονετικά, χωρίς ρατσισμούς, βάζοντας στο παιχνίδι και Ασσύριους και Άραβες, ακόμα και Τουρκομάνους που δεν θέλουν να σέρνονται σαν μαριονέτες πίσω απο την Άγκυρα.

    Φαίνεται πως τα σκληρά βουνά τους έχουν κάνει σοφούς, όπως είναι σοφοί και οι δικοί μας οι Ηπειρώτες, σε αντίθεση με τους Αθηναίους της καλοπέρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.