23/6/16

«Σε περίπτωση Brexit, η Ε.Ε. πρέπει να επανεξετάσει τη διαχείριση πληροφοριών για την τρομοκρατία»

REUTERS/JON NAZCA
«Μπορούμε να επιλύσουμε» το πρόβλημα, επέμεινε ο Ολλανδός αξιωματούχος, θεωρώντας ότι κάθε χώρα είναι απόλυτα πεπεισμένη για τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών.
Σε περίπτωση Brexit, η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών, σε ό,το αφορά τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Ολλανδίας (NCTV) Ντικ Σάουφ. 
Ερωτηθείς για την πιθανότητα να υπάρξουν συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο κ. Σάουφ απάντησε «προφανώς!», αφού «αν δεν παίρνεις πληροφορίες από μια χώρα (...) υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις άλλες χώρες».
Τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. μοιράζονται ήδη πληροφορίες, ειδικά μέσω της Europol, ωστόσο εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εγκαταλείψει επίσης την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, εξήγησε ο κ. Σάουφ.
«Μπορούμε να επιλύσουμε» το πρόβλημα, επέμεινε ο Ολλανδός αξιωματούχος, θεωρώντας ότι κάθε χώρα είναι απόλυτα πεπεισμένη για τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών.
Μετά από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, «έχουμε ακόμη πιο πολλές ανησυχίες για την παρουσία μελών του Ι.Κ. στην Ευρώπη, που αποπειρώνται να σχηματίσουν ένα νέο δίκτυο και προσπαθούν να επιτεθούν», συμπλήρωσε.
Η απειλή που θέτουν οι τζιχαντιστές «είναι υψηλή, παραμένει υψηλή και θα πιθανόν θα συνεχίσει να είναι υψηλή βραχυπρόθεσμα», υπογράμμισε ο κ. Σάουφ.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.