19/6/16

Το BREXIT ως Κάποια Ελπίδα Διαφυγής Από το Τσίρκο της Παράνοιας και της Συμφοράς

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Το να εμπλακεί κανείς στη συζήτηση του «θέματος της εβδομάδος», για τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», θα ήταν να βουτήξει στη λίγδα μιας συμπαιγνίας πολιτικών συμμοριών για τον αποπροσανατολισμό των θυμάτων καθώς προχωρεί, σε έκταση και βάθος, το έγκλημα της καταλήστευσης και της βασανιστικής, με δόσεις, θανάτωσης του έθνους.

Το ίδιο ισχύει και με τα «σενάρια» που επινοεί ο θαυματοποιός των τριόδων στο Μαξίμου, περί «αναθεώρησης Συντάγματος», «Αναλογικής» κ.λ.π.κόλπα, στα οποία συνειδητά συνεργεί η μείζων δήθεν αντιπολίτευση, στο θέατρο δημοκρατίας της αποικίας, με τον προσκεκλημένο της Μπίλντερμπεργκ, πειθαρχικό θεατρίνο, στον δεύτερο ρόλο που του έχει ανατεθεί, σ’ αυτό το επεισόδιο.

Για την έκταση της ληστείας, σε βάρος της περιουσίας και των πηγών υποθετικής μελλοντικής ανόρθωσης του κατάκοιτου έθνους, κατέθεσαν στο προηγούμενο άρθρο ο Δρ. Ρόμπερτς και η κ. Νάντια Βαλαβάνη. Για το βάθος της ληστείας, από τα θυλάκια και τη ζωή φτωχών πολιτών, συντριπτικά στοιχεία παραθέτει άρθρο, του πάντοτε απρόσβλητα τεκμηριωμένου συναδέλφου κ. Νίκου Μπογιόπουλου:

- «Από την 1-1-2014 (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) μέχρι σήμερα(ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), πάνω από 2,200.000 πολίτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ηλεκτρονικής κατάσχεσης από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.»

- «Την περασμένη βδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ( η κ. Βαλαβάνη εξήγησε ότι είναι η Υπερεξουσία) έστειλε 50.000 ραβασάκια, για να θυμίσει σε ανήμπορους ανθρώπους ότι χρωστάνε από… 30 έως 500 ευρώ στο κράτος και να μεριμνήσουν, ειδάλλως… Τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν άλλα 700.000 τέτοια ραβασάκια…!»

- « Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε προχθές, στα τελευταία πέντε χρόνια… οι ΄Ελληνες απώλεσαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης, το ¼ του εισοδήματός τους και το 95% δηλώνει πως «τα βγάζει πέρα δύσκολα».

- Το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στη χώρα μας έχει εκτιναχθεί στο 15% του πληθυσμού. Στην Ελλάδα των «αριστερών» και των δεξιών Μνημονίων, έχουν καταμετρηθεί 1.647.703 πολίτες που δεν είναι «απλά» φτωχοί, αλλά πεινάνε»

Τα μνημόνια που ψηφίζουν και τα υπερασπίζονται θριαμβολογώντας -ή με σπαρακτικά δάκρυα- «συντηρητικοί»(!) νεοδημοκράτες, αριστεροί «Συριζάκηδες», πασοκικά περιτρίμματα και «νούμερα» άλλων θιάσων -όλοι πιστοί, μέχρι τελευταίου ευρώ, θεράποντες του «ευρωπαϊκού ιδεώδους»!

Κακά μαντάτα για όλους αυτούς και ακτίνα ελπίδας για την κατάκοιτη Ελλάδα η δημοσκοπική άνοδος του Brexit στη Βρετανία και η κατακρήμνιση της ΕΕ στην ανυποληψία και στην απέχθεια, που απέδειξε πρόσφατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew.

Στη Βρετανία την Πέμπτη, (ημέρα γραφής του παρόντος), οκταήμερο προ του δημοψηφίσματος, το κύμα εξόδου θεριεύει, η δημοσκοπική υπεροχή διευρύνεται και ο πανικός ντόπιων και πολυεθνικών συμφερόντων κορυφώνεται, καθώς και δημοσιογραφικά συγκροτήματα του κατεστημένου αυτομολούν στο στρατόπεδο της Εξόδου.

Την Κυριακή η «Τelegraph», παραδοσιακή ναυαρχίδα του Συντηρητικού Κόμματος, δημοσίευσε άρθρο- καταπέλτη του εγκυρότατου οικονομικού σχολιαστή ,΄Ηβανς Πρίτσαρντ, που ανακοινώνει πως θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Μελετητής εκ του σύνεγγυς έργων και ημερών του κυβερνείου των Βρυξελλών, το οποίο παρομοιάζει με κονκλάβιο επισκόπων του Μεσαίωνα, απογυμνώνει τον διαβρωτικά αντιδημοκρατικό και καταλυτικό της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας χαρακτήρα της ΕΕ, την απουσία αλληλεγγύης ,την αρπακτική υπεροψία των ισχυρών κρατών, την απατηλή καρικατούρα των θεσμών ( Ευρωβουλή, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την κυριαρχία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Χαρακτηρίζει την ΕΕ επικίνδυνη και παρηγορείται με την εκφυλιστική εξέλιξή της προς την διάλυση.

Την Δευτέρα , η έκρηξη, με πρωτοσέλιδη βόμβα, στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα “Sun”, ιδιοκτησίας του διεθνούς Βαρώνου του Τύπου Μέρντοχ, δείχνει πως η κρίσιμη μάζα κλίνει στην ΕΞΟΔΟ, την οποία με άρθρο της καλεί τους αναγνώστες της να ψηφίσουν, για «να απαλλαγούμε από τη δικτατορία των Βρυξελλών».

Την Τετάρτη και άλλη έπαλξη του παραδοσιακού Establishment, το περιοδικό Σπεκτέϊτορ, βγαίνει αποφασιστικά υπέρ της εξόδου.

Τη χαριστική βολή στην υστερική εκστρατεία τρομοκράτησης της κυβέρνησης Κάμερον, του Σίτυ, συμμάχων και εταίρων οφικιάλιων, του BBC και …της Ντώϋτσε Βέλλε, έδωσε ο Διευθυντής Ενημέρωσης της J.P.Morgan με άρθρο του, που καταρρίπτει ένα προς ένα τα σκιάχτρα της επιχείρησης τρόμου των προπαγανδιστών της παραμονής.

* * * * * Το σημερινό σημείωμα επιβάλλεται να κλείσει με μια νότα σοβαρότητας στο εντόπιο πολιτικο-μιντιακό τσίρκο, με κάποια αποσπάσματα από το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της Sun, που απηχούν πανευρωπαϊκά αισθήματα και παρουσιάζουν υψηλή διδακτική/σωφρονιστική χρησιμότητα για ευρωλάγνους ιθαγενείς.

« Καλούμε τους αναγνώστες μας να πιστέψουν στην πατρίδα τους και να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ… Είναι η τελευταία ευκαιρία ν’ απαγκιστρωθούμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών … Πρέπει να κόψουμε τα δεσμά με τις δικτατορικές Βρυξέλλες… Επειδή το μέλλον μας προβάλλει πολύ σκοτεινότερο αν μείνουμε μέσα… ΄Εξω μπορεί να γίνουμε ευπορώτεροι, ασφαλέστεροι και επιτέλους ελεύθεροι να σφυρηλατήσουμε το μέλλον μας… Εάν μείνουμε, η χώρα μας πολύ σύντομα θα καταπνιγεί από το επεκτεινόμενο γερμανοκρατούμενο ομοσπονδιακό κράτος… Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει. Η Ιταλία κινδυνεύει να πάθει ακόμη χειρότερα. Στην Ισπανία, το 45% των νεώτερων είναι άνεργοι… Μένοντας αδυνατούμε να ελέγξουμε την μαζική μετανάστευση, που σημαίνει χαμηλά ημερομίσθια και καταστροφική επιβάρυνση στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στο πρόβλημα στέγης.

Ψηφίστε «Φεύγουμε», για ν’ ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία… Την θεμελιώδη αρχή, να μας κυβερνούν πολιτικοί που εκλέγουμε και απολύουμε, όχι ξένοι γραφειοκράτες. .. Αυτή είναι η ευκαιρία να κάνουμε τη χώρα μας μεγαλύτερη, να ανακτήσουμε την δημοκρατία μας, να διατηρήσουμε τις αξίες και τον πολιτισμό για τον οποίο περηφανευόμαστε. Η ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ».

Θα βρουν άραγε, από τον Sun της σκοτεινής Θούλης, το φως τους και της φωτεινής Ελλάδος οι αμετανόητα ( ή αργυρώνητα;) τυφλοί;

1 σχόλιο:

  1. >Πρέπει να κόψουμε τα δεσμά με τις δικτατορικές Βρυξέλλες<
    Δεν μπορεί βέβαια να σχολιάσει κανείς ένα τόσο εκτενές άρθρο από μία πρόταση, αλλά στάθηκα σ' αυτήν, επειδή χρόνια τώρα το έβλεπα και το έλεγα. Πώς είναι δυνατόν μακροπροθέσμως να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τούς Ευρωπαϊκούς λαούς (οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την απέχθειά των σε ανάμειξη στα εσωτερικά των και καλά κάνουν) σε ένα τέτοιο Διευθυντήριο, όπως αυτό των Βρυξελλών, που εννοεί να διατάσσει, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες τής κάθε χώρας και τού λαού της. Ακόμη και οι ΗΠΑ, που είναι κράτος, αποφεύγουν τούς επί ομοσπονδιακού επιπέδου εφαρμογής νόμους και προτιμούν ν' αφήνουν τις αποφάσεις στις πολιτείες. Ακόμη και για ζητήματα σοβαρά, όπως την ποινή τού θανάτου, την ποτοαπαγόρευση κλπ.
    Οι Βρυξέλλες εκδίδουν τις γνωστές "ντιρεκτίβες", προσπαθώντας να επιβάλουν μία ομοιομορφία σε όλα τα κράτη-μέλη, ακόμη και στο τι χρώμα εσώρουχα θα φορούν οι λαοί των!

    Ακόμη ένα σχετικό άρθρο από τον Ανδρέα Σταλίδη:

    Τι ζητούν οι BREXITers

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.