21/6/16

Αυστριακός ΥΠΕΣ: Ακατανόητο να μην είναι δυνατή η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

REUTERS/HEINZ-PETER BADER
Κατά τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα (φωτ. αρχείου), το σύστημα Σένγκεν πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο χώρος Σένγκεν είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία».
Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, χαρακτηρίζοντας ακατανόητο το ότι είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της «οικογένειας του Δουβλίνου», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα κατά τις χθεσινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.
Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις, όπως η μεταναστευτική πίεση, ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην Ε.Ε..
Όπως είπε, με τον Φρανς Τίμερμανς συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διαχείρισης. Ο Αυστριακός ΥΠΕΣ επισήμανε θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε ένα σύστημα Σένγκεν που να λειτουργεί, και προς τούτο απαιτούνται ασφαλή εξωτερικά σύνορα στην Ε.Ε. που καθιστούν αναγκαία μία ισχυρή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή. Γι' αυτό μπορεί να αποτελέσει μοντέλο η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή των συνόρων στην Αυστρία, πρόσθεσε.
Κατά τον Βόλφγκανγκ Σομπότκα, το σύστημα Σένγκεν πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο χώρος Σένγκεν είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία».
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Οταν αρχισουν και αυτοι να μας επιστρεφουν μερικους απο το 1 εκατομμυριο λαθρομεταναστες που τους εστειλε η Τασια τοτε η σεμνη τελετη Ελλαδα θα εχει λαβει οριστικα τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν οι Ελληνες ρατσιστές δεν μπορούν ούτε τώρα να αντιληφθούν το πρόβλημα, και δεν αντιτίθενται στα ρατσιστικά φασιστόλογα του Αυστριακοού ΥΠΕΞ τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    Αν οι Έλληνες ρατσιστές δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνθήκη του Δουβλίνου υπογράφθηκε από την κυβέρνηση Σιμίτη γιατί αυτό ήθελαν τότε οι κυβερνήσεις της κεντρικής Ευρωπης τότε τι να πούμε.
    Κάποτε οι Έλληνες ρατσιστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι πιο πολλοί «λαθρομετανάστες» είναι πρόσφυγες πολέμου που προστατευονται α΄πο διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.