9/6/16

Δημογραφικό: Η Ελλάδα εξαφανίζεται από τον χάρτη!


Ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!
Στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για την χώρα μας - με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ (9%) - εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8,6 εκατομμύρια και ότι οι τέσσερις στους δέκα πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!!!
Ήταν το 2013 όταν οι New York Times σε ένα συγκλονιστικό άρθρο ανέφεραν πως: «Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος - κράτος».
Από τότε, δυστυχώς, τα πράγματα χειροτέρεψαν. 


Για τη συνέχεια NewsBomb

13 σχόλια:

  1. Για αυτό ή Τασία με τον Αλέξη και τον Μουζαλα φέρνουν πακιστανους να λυθεί το πρόβλημα απλά δεν θα έχουμε Έλληνες δεν τρέχει και τίποτα άλλωστε σαν κοπάδια βοοειδών μας αντιμετωπίζουν οι ηγητορες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική της αυτορύθμισης των νεοφιλελευθέρων επί των δημογραφικών στοιχείων θα έλεγε ότι θα επιβιώσει το πιο δυνατό έθνος, όπως ο Μουσουλμάνος ή ο φτωχός Βαλκάνιος κάνει 3,4 ή και παραπάνω παιδιά έτσι και ο Έλληνας να μάθει να πράττει το ίδιο, διαφορετικά ας χαθεί, όπως λέμε και για την αγορά θα επιβιώσουν οι υγιείς και εύρωστες εταιρίες. Τώρα βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι η αφομοίωση αλλοεθνών θα ήταν μια πρώτης τάξεως λύση, αλλά δυστυχώς, για να αφομοιώσεις πρέπει να έχεις ισχυρό κράτος και όχι κράτος σαν αυτό της Ελλάδος που είναι και θα είναι σε μακροχρόνια πορεία εκποίησης, τί σημαίνει αυτό; Ότι όχι μόνο αφομοίωση των αλλοεθνών δεν θα συμβαίνει αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες θα αφελληνίζονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι αγώνες των νεοφιλελεύθερων τώρα δικαιώνονται, αλλά είναι τόσο άναδροι που κρύβονται πίσω από τον κάθε Φίλη και την υπόλοιπη τσογλαναρία του ΣΥΡΙΖΑ και αντί να επωμιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν για αυτό το χάλι συνεχίζουν να είναι κατήγοροι όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν η απόκτηση ενος παιδιού για την πολιτεία θεωρείται τεκμήριο πλούτου τι να πεις απο εκει και περα...
    Μηπως πρεπει να το δει ο φίλης το θεμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο κλείνει ως εξής:
    "Εάν δεν κινητοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας ώστε να ανατραπεί η σημερινή δραματική κατάσταση, η κατάσταση προβλέπεται δυσοίωνη..."

    Όπως παλιά, ...
    "Χωρίς ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής ευμάρειας, οικογένειες δεν δημιουργούνται, παιδιά δεν γεννιούνται και ο Ελληνικός πληθυσμός συρρικνώνεται σε επικίνδυνα, πλέον, επίπεδα – οι «μεγάλοι», βλέπετε, επέλεξαν φιλοτομαριστικά να διοχετεύσουν την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και όχι στη διατήρηση ενός εθνικά βιώσιμου επιπέδου πληθυσμιακής αύξησης."
    "Η υποβαλλόμενη από την τρόικα οικονομική πολιτική που υιοθετείται άκριτα από την Κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι εξυπηρετεί, χρηματοοικονομικά και όχι μόνο, τους δανειστές μας. Στρατηγικά, τί κόστος έχει αυτή η πολιτική για το Ελληνικό λαό; Θα επιβιώσουμε;
    Εξαιρετικά κρίσιμο θέμα, αλλά ποιος να ασχοληθεί με την ουσία τώρα…"
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/06/blog-post_2003.html

    ...και να που φτάσαμε πάλι στο ίδιο πρόβλημα:
    Ελληνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός ©
    ή κάθε λογής εθνομηδενιστική εσκεμμένη λογοκλοπή,
    όπως το "εθνικό σχέδιο" του κάθε λογής κρυφοκομμουνιστή σχεδιαστή στη ΝΔ που δεν ήταν καν σχέδιο και ποτέ δεν εφαρμόστηκε,
    όπως το "εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" των leftovers του ΠΑΣΟΚ,
    και πολλά, πολλά άλλα από αυτούς που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δράσουν εθνικά.

    Συμπέρασμα: "Αν υπήρχε η ΜΣΥ (Μονάδα Στρατηγικής Υποστήριξης, όπως έχω αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν), δεν θα παλεύαμε για τα αυτονόητα ακόμα και σε υπανάπτυκτες θεσμικά χώρες."
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/05/blog-post_8665.html

    Δυστυχώς για κάποιους, όλα τα σημαντικά ως προς τον προσδιορισμό του προβλήματος έχουν ειπωθεί.
    "«Αν είναι δικός μας, κάτι θα γίνει, αλλιώς ας μη γίνει τίποτα», είπε το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης. Ένας άρρωστος οργανισμός που δεν αποδέχεται οιαδήποτε ανόμοια με την αρρώστια του πρόσθεση, συνεχίζει να παραμένει άρρωστος και, εν τέλει, αρχίζει να αυτοκαταστρέφεται. Με λίγα λόγια, δυστυχώς για κάποιους, ο Ηράκλειτος είναι δεδομένο ότι θα νικήσει."
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/06/blog-post_3610.html

    Manual...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου και θελω να προσθεσω η να επεκταθω πανω στο σχολιο σου. Εχουμε σταθει υπερβολικα στον οικονομικο παραγοντα. Αυτο βεβαια ειναι βολικο για την μεταπολιτευση γιατι ετσι κρυβονται κατω απο το χαλι τα πουλ σημαντικα προβληματα που προκαλεσαν την οικονομικη κριση. Παγκοσμιως οι παικτες που κινουν τα νηματα ειναι οι παικτες που δινουν προτεραιοτητα στην εθνικη ασφαλεια με ο,τι υτο συνεπαγεται και δεν ειναι μονον ο τομεας ο στρατιωτικος αλλα κυριως η δημιουργια μιας ισχυρης εθνικης ταυτοτητας που ως συνολο εχει την ικανοτητα να κινητοποιει πορους ειτε υλικους ειτε πνευματικους. Οταν δεν υπαρχει η ισχυρη ταυτοτητα τοτε ο παραγοντας αυτος μπαινει σε δευτερη μοιρα. Μακραν η πιο ισχυρη ταυτοτητα ειναι η εθνικη αυτο ειναι αποδεδειγμενο πλεον απο την ιστορικη εμπειρια, δεν εχει υπαρξει κατι πιο ισχυρο, ακομα και η θρηκσευτικη ταυτοτητα που ειναι πολυ σημαντικη εντελει υποδουλωνεται στην δυναμη του εθνους. Διαφορες ποικιλιες τους Ισλαμ του Χριστιανισμου και ολων των θρησκειων ειναι η αποδειξη. Η εθνικη ταυτοτητα σιγουρα δεν ειναι τελειωτικη και συνεχως εξελισσεται και για την ακριβεια οταν γινει τελειωτικη μπαινει σε παρακμη και εξαφανιζεται και ευνοουνται αλλες εθνικες ταυτοτητες σε βαρος της. Οταν σταματησει να εξκολπωνει καινουρια πραγματα οταν σταματησει να ειναι ανεκτικη στο καινουριο δηλαδη τελειωνει. Το εθνος βεβαια ειναι κοινωνια δεν ειναι πολιτεια, καποια στιγμη εγινε μια τρομερη προσπαθεια για την δημιουργια του εθνους κρατους ωστοσο ηταν μια πολυ επιπονη προσπαθεια γιατι δεν ανταποκρινοταν στα γεωγραφικα δεδομενα. Αυτη τη στιγμη ομως και με πολυ πονο και αιμα καταληξαμε να υπαρχουν λιγα εθνικα κρατη οπως τα εννοουσαν οι δημιουργοι τους. Ενα απο αυτα ειναι το ελληνικο με μια μικρη Μουσουλμανικη μειονοτητα της ταξης του 1%. Δυστυχως το ελληνικο κρατος σταθηκε αδυναμο να διαχειριστει ακομα και αυτην την μειονοτητα. Το ελληνικο κρατος ειναι πραγματικα ιδιαιτερο και επιμενω στη λεξη γιατι δεν θελω να της δωσω εννοια εξαιρετικου. Βασιστηκες σε ενα εθνος που ηδη υπηρχε δεν δημιουργηθηκε μετα το κρατος, εγινε για να στεγασει ενα εθνος και αυτο ειναι ουσιωδης διαφορα με τα αλλα εθνη κρατη της Ευρωπης. Λογω των καταστροφων και των πολεμων με την Τουρκια και των Γενοκτονιων εγινε εντελως εθνος κρατος με πολυ ομοιογενοι χαρακτηριστικα και απεκτησε πραγματικα εθνικο χαρακτηρα. Τετοια κρατη ειμαστε εμεις και το Ισραηλ σε αυτον τον χωρο της Ευρωπης και της Μεσης Ανατολης και η Κυπρος.

      Διαγραφή
    2. Ωστοσο η υλιστικη μαρξιστικη αριστερα απλως θελησε να αμφισβητησει την υπαρξη της εθνικης μας ταυτοτητας, αυτη η ανωμαλια εφερε αλλον πονο και αιμα γιατι λανθασμενα επιδιωκουν να βρουν μια προταιρη υγιη κατασταση που δεν βασιζερται σε εθνικες ταυτοτητες. Ειναι τρομακτικο δε το οτι υιοθετουν τα αφηγηματα της πολυπολιτισμικης οθωμανικης αυτοκρατοριας τα οποια ως μονο στοχο εχουν φυσικα την επικρατηση του Τουρκισμου γιατι μονον ο Τουρκος ειχε ισχυ στην Οθωμανικη αυτοκρατορια, ειναι υπερμαχοι της σκλαβιας και οχι της εθνικης ελευθεριας ακομα και σε ενα υβριδικο κρατος! Αυτη ειναι η κριση που ζουμε! Η πληθυσμιακη κριση μπορει να οφειλεται σε πολλα πραγματα, ωστοσο ο Ελληνισμος γνωρισε πληθυσμιακη ανθηση σε παρα πολυ πιο δυσκολες οικονομικες καταστασεις απο ο,τι η σημερινη. Η οικονομια δεν ειναι η αιτια, ο τροπος ζωης ειναι, οι συνηθειες ο ευδαιμονισμος, φυσικα ειναι και η αυξημενη υπογονιμοτητα που οφειλεται σε φυσιολογικους λογους, η οποια μαστιζει ολον τον δυτικο κοσμο αλλα και την ιδια την Τουρκια. Το δημογραφικο επισης αλλαζει με ορους που δεν ειναι μαλλον ξεκαθαροι. Νομιζω ομως πως το σημαντικοτερο ειναι το θεμα της συναισθηματικης ευδαιμονιας, των κοινωνικων προτυπων αλλα νομιζω και του αισθηματος του κανω παιδια γιατι θελω να μεταλαμπαδευσω κατι πολυτιμο που εχω σε μια μελλοντικη γενια. Για παραδειγμα βλεπω στην Αγγλια πως το κοινωνικο προτυπο το δινει η Βασιλισσα, μεγαλη οικογενεια που φωτογραφιζεται στην εξοχη, ανθρωποι που ζουν σε σπιτια με κηπους και αυλες και οχι στοιβαγμενοι σε διαμερισματα. Οταν δινεις αυτο το προτυπο θα βρεθουν αυτοι που θα κανουν παιδια χωρις να μιλησεις οπως κανει ο Ερντογαν και βεβαια δεν μπορεις και να εξαναγκασεις και κανεναν να κανει παιδια. Βεβαια ειναι καλα και τα κινητρα αλλα θα πρεπει να συνδιαζονται και με την δημιουργια Ελληνων μεσα απο την παροχη ελληνικης παιδειας και οχι αντεθνικης! Ειναι πολυπλοκο ζητημα δεν εχει σχεση με την οικονομια γιατι η οικονομια δεν ειναι η αιτια και οταν αντιμετωπιζεται ως κυριαρχη και αιτια για τα παντα εχει τη δημιουργια ανισχυρων και δευτερευοντων δομων οπως η ΕΕ, οι πολυεθνικες που απλως ειναι εργαλεια δρασης των ισχυρων!

      Διαγραφή
    3. Σχετικό
      http://cosmoidioglossia.blogspot.gr/2016/06/10-2016.html

      Διαγραφή
  5. Τα μηδενικα στατιστικα ειναι απολυτως ανακριβη εκτος πιθανον απο τα πολυ μικρα χωρια. Οι εγγυμονουσες πηγαινουν και γεννουν στα ιδιωτικα νοσοκομεια των μεγαλων πολεων, οπου και καταγραφονται ως γεννησεις. Ειδικα στις Κυκλαδες ειναι νομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την στιγμή που δεν είχαν πιάσει αυτό το θέμα όσο ήταν ακόμα νωρίς, τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Από την δεκαετία του 80 πάνε και έρχονται στατιστικά για την υπογεννητικότητα, 30 χρόνια τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μπουν και οι τουρκοι τωρα θα μας φτιαξουν αυτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι λέτε να κάνουμε μια έρευνα μεταξύ μας να δούμε πόσα παιδιά έχουμε όλοι μαζί; Ας μη ψάχνουμε δικαιολογίες στους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mην ανησυχείτε, η Ελλάδα έχει στρατηγικό βάθος, τα 7 εκατομμύρια που ζουν στον άξονα Αθήνα-Πελοπόννησος-Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.