12/6/16

Ο Μπαρζανί άνοιξε τα σύνορα μεταξύ ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν

Ο Μπαρζανί άνοιξε τα σύνορα μεταξύ ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν
Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, καλωσόρισε την απόφαση του Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν να ξανανοίξει τα σύνορα μεταξύ ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν (Ροζάβα).
Όπως έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά στο Twitter, το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο κουρδικών επικρατειών βοηθά στο να παραδίδεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν).

Ο Μασούντ Μπαρζανί (φωτο), πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν και κλασικός κοτζάμπασης, γνωστός και για τις «ύποπτα» πάρε δώσε του με το καθεστώς Ερντογάν, είχε κλείσει εδώ και τρεις μήνες τα σύνορα προς τα αδέλφια του στη Συρία που επίσης μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς πιεζόμενος από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον υπολογίζουν τους Κούρδους της Συρίας μεταξύ των καλύτερων συμμάχων τους, άνοιξε πάλι τα σύνορα και μάλιστα διέταξε ότι δεν θα επιβάλλονται δασμοί σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αγαθά προς τη Ροζάβα.

Η ανάγκη ανεφοδιασμού των Κούρδων της Συρίας είναι τεράστια, διότι από τον βορρά τους έχει κλείσει τα σύνορα ο Ερντογάν, από τα ανατολικά τους είχε κλείσει τα σύνορα ο «συμπατριώτης» τους Μπαρζανί, και αυτοί ωστόσο συνεχίζουν να πολεμούν ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Κάιντα, να ταΐζουν τον πληθυσμό τους και να φιλοξενούν και κοντά ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

http://www.tribune.gr/world/news/article/254498/o-barzani-anixe-ta-sinora-metaxi-irakinou-ke-siriakou-kourdistan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.