6/6/16

Αλβανική πρόκληση: Τσάμηδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Κοτζιά στα Τίρανα

«Μητέρα Τσαμουριά περίμενέ μας» φώναζαν οι διαδηλωτές
Σε κλοιό τσάμηδων διαδηλωτών βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς - Δυναμίτισαν το κλίμα οι δηλώσεις του Έντι Ράμα
Να μπει από την πίσω πόρτα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, φέρονται να πρότειναν οι Αλβανοί στο Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να αποφύγει να έρθει σε επαφή με ομάδες τσάμηδων διαδηλωτών που ετοίμασαν θερμή υποδοχή στον Ελληνα υπουργό. Αν και η ελληνική διπλωματική αποστολή διέψευδε τη συγκεκριμένη πρόταση, εντούτοις το κλίμα είναι δυναμιτισμένο από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος για μία ακόμη φορά και μάλιστα την παραμονή της επίσκεψης Κοτζιά, έθεσε θέμα τσάμηδων.

Οι ομάδες των διαδηλωτών, και μάλιστα υπό την ανοχή των αρχών, επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Νίκου Κοτζιά στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του αλβανικού ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο». Ενώπιον όμως του κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα η επίσκεψη, δόθηκε από την αλβανική κυβέρνηση εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει σε μικρή απόσταση όπου παραμένουν συνεχίζοντας να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα καθώς η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οργανωτής της κινητοποίησης, που περιλάμβανε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το πρωί και πορεία στο αλβανικό ΥΠΕΞ με σκοπό την «θερμή υποδοχή» στον Έλληνα ΥΠΕΞ που ανταποδίδει την επίσκεψη του κ. Μπουσατι στην Αθήνα, ήταν το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Ράμα με υφυπουργούς. Επικεφαλής της συγκέντρωσης και της πορείας που είχε προηγηθεί, μάλιστα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος Στετίμ Ιντρίζι, που κατέχει θέση του αντιπροέδρου στη Βουλή.

Σημειώνεται, ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήσει έως τώρα να διατηρήσει χαμηλούς τόνους προκειμένου να διευκολυνθούν οι συζητήσεις, ωστόσο, είναι άγνωστο τί θα ακολουιήσει με δεδομένη τη θερμή υποδοχή του Νίκου Κοτζιά στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Το στρατηγικό λάθος είναι πάλι στην ελληνική πλευρά:
    έπρεπε να αποφασιστεί άμεση ματαίωση της επίσκεψης όταν γίναν οι δηλώσεις Ράμα από το βήμα του συνεδρίου των εξομωτών-Τσάμηδων.

    Ο Πάγκαλος που είναι ποταπός, είχε το σθένος στη Νέα Υόρκη να κάνει τη δήλωση ότι "δε μπορείς να συζητάς με το ληστή, το βιαστή και το δολοφόνο, τους όρους της ληστίας, του βιασμού και της δολοφονίας σου" για παρόμοια περίπτωση που αφορούσε την Τουρκία.

    Ο Κοτζιάς τι περίμενε να του κάνουν, αφού ανέχτηκε τις δηλώσεις Ράμα;

    Αλλά το Θουκυδίδη τον έχουμε χαρίσει στα αμερικάνικα ιδρύματα μόνο, εδώ κοιτάμε να κόψουμε τα αρχαία, μην τυχόν και ξεστραβωθεί κανένα παιδί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι ετοιμάζονται για την αυριανή μέρα, όλοι γυρεύουν μερτικό από τώρα, ας περάσουμε στο επόμενο ξεπούλημα, τα καλούδια με την ενέργεια, τα τραίνα, τα λιμάνια και ΄τον τουρισμό, και μετά ξανασχολιάζουμε την επιθετικότητα και την αρπαχτικότητα των γειτόνων, ακόμα και οι Αλβανοί δεν περιμένουν τίποτα από την Ελλάδα πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστο το σημειωμα του Iaspis και τπυ προλαλησαντα Παγκαλου !.
    Γιατι να τους δωσουμε κι αυτην την ευκαιρια να μας προσβαλουν? ,ας τα μαζεβε να φυγει, δωσαμε και δινουμε τοσα, αλλα και υφισταμεθα τοσα απ αυτους. Λιγη αξιοπρεπεια, λιγη Εθνικη περιφανεια κυριοι της κυβερνησης. Ξεχασαμε μερος της ανδρικης ανατομιας στην ντουλαπα μας ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβούμαι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν να έλθουν σε ρήξη με την Αλβανία, διότι εκεί δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και υπάρχουν συμφέροντα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.