21/6/16

Συρία: Το Ι.Κ. εκδίωξε τα κυβερνητικά στρατεύματα από τη Ράκα

Τουλάχιστον 40 νεκροί στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 24 ωρών
REUTERS/STRINGER
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκας στην Τάμπκα για να την υπερασπιστούν ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της (φωτ. αρχείου). 
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τα συριακά στρατεύματα εκτός της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, έπειτα από μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 3η Ιουνίου μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και κατάφεραν να προωθηθούν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.
Όμως, σύμφωνα με την ΜΚΟ, οι τζιχαντιστές τους απώθησαν εκτός των συνόρων της επαρχίας έπειτα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν πριν από μία ημέρα. «Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να τρέψει σε φυγή τα συριακά στρατεύματα εκτός των διοικητικών συνόρων της επαρχίας Ράκα έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ» ανέφερε.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκας στην Τάμπκα για να την υπερασπιστούν ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της.
«Περισσότεροι από 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν» στις μάχες, κατά την ίδια πηγή.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Θυμαμαι επισης και την μαχη των Αρδεννων....Το κυκνιο ασμα του DAESH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπορούν οι κυβερνητικοί είναι φανερό-15 μέρες αγωνίζονταν να φτάσουν 10 χιλιόμετρα από την Τάμπκα και το ΙΚ τους διέλυσε και μέσα σε μία μέρα μόνο ανακατέλαβε ό,τι είχαν καταλάβει οι κυβερνητικοί σε 10-15...Και στο νότιο Χαλέπι χάνουν από την Αλ-Νούσρα.Έχουν μεγάλο πρόβλημα καθώς και από το γεγονός ότι στερούνται εφεδρειών ικανών και αξιόμαχων.Ακόμη και το SDF έχει μεγάλες δυσκολίες στην Μενπίτζ-Ιεράπολις.Ας ελπίσουμε οτι οι βάρβαροι του ΙΚ θα ηττηθούν όμως δείχνουν δυστυχώς απίστευτες αντοχές και φυσικά έχουν εφεδρείες αρκετές όπως και οπλισμό.Κρίσιμος ο Ιούλιος μετά και την επίσκεψη του Σόιγκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.